Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

mustafa said işeri

mustafa said işeri
@saidiseri
okur kitabını..
editör
istanbul
21 okur puanı
Ocak 2023 tarihinde katıldı
DİN VE FELSEFE
Genel ayrıma göre, felsefe rasyonelken din rasyonelliğin dışında veya aklın ötesindedir. Dahası, felsefenin kökeni Antik Yunan iken dinin kökeni İbranilerdir. Bununla birlikte böyle bölümlemeler sadece felsefeyi değil dini anlamamızı da engeller.
Reklam
mustafa said işeri
Bir kitabı okumaya başladı
İzonomi ve Felsefenin Kökenleri
İzonomi ve Felsefenin KökenleriKojin Karatani
8.6/10 · 61 okunma
yeryüzü cenneti arayışı..
“Ütopyanın varlık şartları ancak Tanrısal olandan kopuşla mümkün olduğundan ütopik gelişmeler sekülerleşmeyi takip etmiştir. Ortaçağ yaşam biçimini ve Hıristiyanlığın mevcut formasyonunu gayr-ı insani bulan hümanist bir kesimin öncülüğünde başlayan ‘içsel dönüşüm/Rönesans’ ilan ederek tanrıyı yeryüzünden atmasının ilk kıvılcımlarıydı.” (Ανcι, 2012:389)

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
132 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
7 günde okudu
Ütopya ve Modern Dünya
Ütopya ve Modern DünyaAlper Gürkan
9/10 · 3 okunma
Reklam
desaklarizasyon (sekülerleşme) süreci
Böylece modernitenin ilk ve en etkin neticesi, insan aklının kendi kendine yeterliliği fikrine uygun biçimde kendisini bağlayıcı nitelikteki tüm değerlerden sıyrılması olmuştur. Bu özgürleşmenin geleneksel değerlerle kurulu dünya açısından anlamı, mutlak olanın (tanrısal gerçekliğin) yerini mümkün olanın (tikel olasılıkların) almaya başladığı bir desaklarizasyon (sekülerleşme) süreciyle yüzleşmedir.
iyi bir şeyler üretmek için çoğu kez inadına/gücün tükeninceye kadar akıntıya karşı kürek çekmek ve başarısızlığı göze almak gerekiyor..
modern ve geleneksel dönemlerin üç temel farkı
Yaklaşık olarak Rönesans döneminde belirginleşmeye başlayan ve ontolojik izahla epistemolojik dayanakların farklılığı itibarıyla modern dönemi geleneksel dönemden ayıran bu üç özellik şunlardır: a. Modernliğin rasyonalitesi (öznel aklîlik), b. Öznelleşme ve insan-merkezlilik fikri, c. Sekülerleşme.
ana kitap
bu feyizli ayda yegane okumalarım –duru, halis bir tarzda– ana kitap (ümmü'l-kitap) ve tefsirleri olsun istiyorum; ‘kadr’ini bilirsem öyle olacak gibi..
mustafa said işeri
Bir kitabı yarım bıraktı
Tüketim Toplumu
Tüketim ToplumuJean Baudrillard
8.5/10 · 972 okunma
Reklam
255 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.