Acının, başarıya yönelik gizli fırsatlarını kav­radık; bu fırsatlar, şair Rilke’nin şu dizeyi yazmasına neden ol­muştu: “Wie viel İst aufzuleiden!” (Bitirilecek ne kadar çok acı var!) Başkalarının “bitirilecek işler”den söz etmesi gibi, Rilke de “acıların bitirilmesi”nden söz ediyor. Bizim için bitirilecek bolca acı vardı. Bu nedenle, zayıflık anlarını ve gizli gözyaşlarını mini­mum düzeyde tutmaya çalışarak, acının tamamını göğüslememiz gerekiyordu.
Yaşamımda ilk kez, onca şair tarafından dile getirilen, onca düşünür tarafından nihai bilgelik olarak ortaya konan gerçeği gördüm. Gerçek: İnsanın özleyebile­ceği nihai ve en yüksek hedef, sevgidir.
Reklam
·
Puan vermedi
+304
@kapiyayinlari indirimini görünce #kahve eşliğinde #kurbanbayramı boyunca okuyacağım eseri de otomatik seçmiş oldum Nasıl bir yolculuğa çıkacağım merak eden arkadaşlara ufak bir bilgilendirme yapacak olursak ; Îskendernâme, İslami edebiyatlarda Büyük iskender'in hayatını ve maceralarını konu edinen; Kur'an'da geçen Zükarneyn'in kişiliğinin iskender'in hayatına sindirerek anlatıldığı, destanî-efsanevî tarzda yazılmış kitapların adıdir. İran edebiyatının en büyük eserlerinden biri olarak kabul edilen ve 60000 beyit civarında bir hacme sahip olan Şahname'nin içerisinde İskendername, ayrıntılarıyla 2300 beyit ile ele alınmaktadır Çevirisinde ise esas alınan bütün metinlerde, bütün nüshalarında birkaç beyit farklılıkla toplam 2569 beyitten oluşmaktadır. Bunlardan 599 beyit Darab'ın hükümdarlığı konusuna yer verirken, 1970 beyit İskender'e ayrılmıştır. iran ve dünya edebiyatlarının en yetenekli, özgün tarzlı en büyük șairi olan ve iran edebiyatında kahramanlık șiirini ustaca ve özenle doruklara taşıyan Firdevsi ' nin bu şahane eserini sanırım #bayram boyunca yanımdan ayırmayacağım.. Son olarak #herkeseiyibayramlar dilerim , büyüklerimin ellerinden öperim. #hayırlıbayramlar efenim #Firdevsi #iskendername #iranedebiyatı #şair #15haziran #kurbanbayramınızmübarekolsun
İskendernâme
İskendernâmeFirdevsi · Kapı Yayınları · 202417 okunma
Temür, Osmanlı ordusundaki Tatarları elde etmişti. Ülkeleri Osmanlı ülkesine eklenen Anadolu beğleri Temür ordusunda idiler. Bunlar Osmanlı ordusundaki erlerini Temür tarafına çekeceklerdi. Yıldırım'ırı oğulları da babalarından memnun değildiler. Temmuz sıcağında savaş başladığı zaman durum işte bu merkezde idi. Çağataylılar, oklarıyla
Bilgelik iddiasında bulunabileceği tek noktanın, bilmediği bir şeyi bildiğini düşünmemesi olduğunu iddia eden Sokrates, ölümden sonra ne olduğu hakkında hiçbir şey bilmediğini söyler. Ölüm rüyasız bir uyku hali gibi olabilir ve bu, bir nimet bile sayılabilir, çünkü bir insanın rüyalarla bölünmeyen bir uykudan daha keyifli geçirdiği günler sayılıdır. Ya da ölüm, ruhun Sokrates'in Troya'nın büyük şair ve kahramanlarıyla buluşmayı ümit edebileceği Hades'e göçü olabilir. O halde orada zamanını, bu kişilerin hangisinin olmadığı halde kendini bilge sandığını bulmak için onları inceleyerek geçirebilir. O dünyada, her halükârda, öldürülemez ve böylece görevini yapmaya devam edebilir, ne de olsa "eğer genel olarak bize söylenenler doğruysa, ölüler ölümsüzdür".
#İsmetÖzel +2
C E L L Â D I M A G Ü L Ü M S E R K E N Ç E K T İ R D İ Ğ İ M S O N R E S M İ N A R K A S I N D A K İ S A T I R L A R Ben İsmet Özel, şair, kırk yaşında. Her şey ben yaşarken oldu, bunu bilsin insanlar ben yaşarken koptu tufan ben yaşarken yeni baştan yaratıldı kainat her şeyi gördüm içim rahat gök yarıldı, çamura can verildi linç edilmem için artık bütün deliller elde kazandım nefretini fahişelerin lanet ediyor bana bakireler de. Sözlerim var köprüleri geçirmez kimseyi ateşten korumaz kelimelerim kılıçsızım, saygım kalmadı buğday saplarına uçtum ama uçuşum radarlarla izlendi gayret ettim ve sövdüm bu da geçti polis kayıtlarına.
Reklam
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.