Eğer içinde bulunduğunuz durumdan memnunsanız yaşantınıza devam edebilirsiniz. Eğer değilseniz o zaman onları değiştirmeye ihtiyacınız var demektir. Onları değiştirmeden yeni bir durum yaratamazsınız. Ya düşüncelerinize inanırsınız, ya da onları sorgular ve değiştirirsiniz. Başka seçim yok.
İnsanlardan bunalıyormusun ? Bırakacaksın kendilerini haklı sansınlar. Sende her zaman durduğun yerde dur ve onlara gülümse..
Sayfa 70·Kitabı okuyor
Hangi tür kitapları seviyorsun? 🔎 Polisiye 💕 Romantik 🚀 Bilim Kurgu 🏰 Fantastik 📖 Klasik 🧠 Kişisel Gelişim 🏛️ Tarih 😱 Gerilim
Yalnızca beni görmek istediğin için var oldum ve ben yalnızca senin görmek istediğin şey olabiliyordum. Yalnızca sende oluşturabildiğim tepkiler sayesinde gerçek olduğumu hissediyordum. Seni tırmalasam ve sen bunu hissetmesen, gerçekten ölürdüm.
Sayfa 49·Kitabı okudu
alışmışsın başkalarına bağımlı yaşamaya sende eksik sandıklarının telafisi için kim kandırdı seni kim inandırdı başka birinin seni tam yapacağına yapıp yapabilecekleri en fazla tümlecin olabilmekken
1000Kitap
Kimi seviyorsan acısı sende kalıyor
Sayfa 14 - KırmızıKedi
Alıntı
   "Kalbi hasta olanın takvâ elbisesi giymesine izin verilmez.    Takvânın ağırlığını taşıyabilmesi için, kalbinin boş arzulardan ve şehvetten kesilmesi gerekir.    İbadetten haz almayan kimse, kalbinin şehvet hastalığına yakalandığını bilsin! Yüce Allah şu âyetiyle o hastalığın adını şehvet koymuştur:    Kalbinde hastalık bulunan kimsede arzu uyanır! Ahzâb, 33/32    Kalbini tedavi etmen için elinde şu iki çare var:    a. Sana yararlı olanı yapmak, yani Allah’a hakkıyla kulluk.    b. Senin için zararlı olandan uzaklaşmak, yani günahtan.    Bir günah işler, ardından hemen tövbe edip pişmanlık duyar, gönülden rahatsız olur da Allah’a yönelirsen, bu hâlin seni Hakk’a ulaştırıp rızasını kazandırır.    Buna karşılık, iyi ameller işler ve onlar sende kibire ve kendini beğenmişliğe yol açarsa, o da senin Allah’la olan bağını koparma sebebin olur."
sufi kitap·Kitabı okudu
Din