Kendi içinde iyi hissetmek, içi sevgiyle dolu bir kuyuya sahip olmaya benzer: Başkalarına verecek çok şeyimiz olur. İçimizde kendimize karşı nefret ve güvensizlik varsa, başkalarına da sadece bunları verebiliriz.
Sayfa 103 - Pdf·Kitabı okuyor
Psikoloji
- Sana karşı suçluyum. Ya kendime seni sevmek iznini vermeyecektim ya da seni daha yalın bir sevgiyle sevecektim.
Sayfa 109·Kitabı okuyor
Reklam
“ İş, aşkın göze görünen halidir. Eğer aşkla değil nefretle çalışıyorsanız, işinizi bırakıp tapınağın merdivenlerine oturup aşkla çalışanlardan sadaka almanız sizin için daha faydalı olacaktır.”
Sayfa 70·Kitabı okuyor
Alıntı
Daima sevilmek, her vakitten çok, saniyeden saniyeye şiddetlenecek bir sevgiyle sevilmek için ruhunda asla yatıştırılamayan bir ihtiyaç vardı.
Sayfa 64 - Türkiye İş Bankası Yayınları 13. Basım·Kitabı okuyor
İnsan Neyle Yaşar
“Öğrendim ki insanlar sadece kendilerini düşünerek değil sadece sevgiyle yaşarlar.”
kitaplar konuşmaz, ancak ben geçen uzun bir ömrün tecrübelerinden sonra şunu anladım ki kitaplar, hepsi olmasa bile, ustalıkla, azimle, insani çaba ve sevgiyle yazılmış bir kitap, insanın ahvalini anlar, usul usul insana öyle bir yak-laşır ki, ister istemez yarattığı o sessizlik içinde kendisiyle konuşturur, onunla güçlü bir dostluk kurdurur ve tatlı bir sohbetin, tadına doyulmaz bir muhabbetin içine sürükler.
Sayfa 115 - ithaki
Alıntı
Reklam
Reklam