Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Düşünceyle sıhhatli bir ilgi kurmak, düşüncenin sıhhatini korumak için neyi, niçin yaptığımız sorusuyla aramızı soğutmamak lâzım. Neyi, niçin yaptığımız nerede bulunduğumuzla sıkı sıkıya irtibatlıdır. Yani neyi, niçin yaptığımız sorusunu ancak nerede bulunduğumuz hakkındaki belirginliğimiz sayesinde cevaplandırabiliriz. İnsanlık olarak da Türk olarak da yeni bir yerde bulunuyoruz. Eski yerde, eskilerin bulunduğu yerde değiliz. Şimdi bulunduğumuz yerin adına, bu adı sevsek de sevmesek de, bu adı benimsesek veya reddetsek de modernlik denilmektedir. Eğer kimilerine göre sıkı sıkıya sarılmamız, kimilerine göre mümkün olduğu kadar çabuk terk etmemiz önerilen modernlik yönünde bunca yaşadıklarımızın kaçınılmaz bir değişimden doğmuş gizilgücün eseri olduğu varsayımıyla harekete geçmiş idiysek varıp geldiğimiz yer modernliğin hataları giderilebilir bir süreç gibi anlaşılmayacağının; modernliğin bilhassa bariz hataların sahiplenilmesiyle süreç mahiyeti kazandığının apaçık görüldüğü bir yerdir.
Sayfa 165Kitabı okudu
456 syf.
6/10 puan verdi
Baştan söyleyeyim bu kitap için beklentim epey yüksekti. Uzun zamandır okuma listemdeydi ve çoğu okur beğendiği için de beklentim artmıştı. Bu yıl istediğimin çok altında kitap okudum ve bana okuma isteği getirecek, hızımı artıracak kitaplara ihtiyacım vardı. Bu kitaba da o yüzden başladım. Sandım ki beni saracak, olay örgüsü beni meraktan
Evelyn Hardcastle’ın Yedi Ölümü
Evelyn Hardcastle’ın Yedi ÖlümüStuart Turton · İthaki Yayınları · 2020860 okunma
Reklam
SÖZDE SOYKIRIM GERÇEKLERI
Filistin'de yaşanan acı olaylar ve ABD başkanı Joe Biden'ın 1915 olayları hakkında yaptığı açıklamada olmayan bir soykırımı kabul etmesi sonucunda hazırladığım haber yazısı (röportaj) burada da paylaşmak istedim. Aslında biz neler yaşamışız, hala neler yaşıyoruz ve bunlara rağmen hala nasil suçlanıyoruz bunları merak edenler okuyabilir. İzinsiz
Spor yaparken teri soğutmamak lazım
Kocam, “Dayanırsın!” diyerek beni motive etmeye çalışırken bir yandan da ritmini kaybetmemek için olduğu yerde sıçrıyor.
Açık fikrimi söyleyeyim, 2 yıldır buradayım ve burada oluşan topluluğun bir kısmı uygulamayı çürütüyor. Kimsenin ne yapıp yapmadığı beni zerre alakadar etmez ama küçük bir dünya gibi düşünün burayı, yani ister istemez karşıma çıkıyor. Örneğin "Zeynep'in alisi" veya "Ali'nin Zeynep'i" gibi isimler koyup şekilli puntolar kullanan kişileri gördüğümde kendimi 2013 Facebook ortamındaki dayı gibi hissediyordum afedersiniz. Hani biraz modernleşsek uygulama genişler bence. Her seneye uygun takılsak mesela, insanlara "keko" yada "barzo" gibi saçma kalıplaşmış lakaplar ile seslenmek yerine birde onlar açısından bakıp seyretsek. Her insanın anlayışı farklıdır ve kimsenin düşüncesi aynı olmak zorunda değildir evet ama bazen koşullara uyum sağlamak gerekir. Twitter kullanmayan birisi olarak şöyle her iletisi emojili, renkli, puntolu olan bir kaç kesimi gördüğümde kendimi buraya ait hissedemiyorum ve Twitter hesabı açmak geliyor içimden. Önümdeki tek engel Twitter'ın toxic bir kitleye sahip olması. Herkes birbirinin fikrine karşı, hatta 1000kitap açık görüşlülük konusunda tüm uygulamalardan iyi bana göre. Yani insanı ortamdan soğutmamak lazım. ben buyum.
~Soğutmamak Lazım !!! :) ~
--- Çayınızı içsenize! --dedi. Soğuyacak... --- Ne ? Çay mı ? Tabii !
Sayfa 200