Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

sonbahar

sonbahar
@sonbaharkizii_
10 okur puanı
Kasım 2021 tarihinde katıldı
İnsan ürün vermeden tüketen tek canlıdır.
Reklam
İnsan hayatı değil mi ya bu ...
Hayvan hayatı kölelik ve sefaletten ibarettir, işte bu açıkça içinde bulunduğumuz bir gerçektir.
çok tanıdık ...
Doğuyoruz, bedenimizi canlı tutacak kadar bize yiyecek veriyorlar, aramızda gücü yetenleri son nefesine kadar çalıştırıyorlar ve çalışamayacak duruma geldiğimiz anda da en vahşi bir acımasızlıkla bizi boğazlıyorlar.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
... Kırdılar tazecik yeşil dallarımızı Kırdılar kitap tutan ellerimizi Kanına girdiler çocuklarımızın ...
Reklam
Bu Vatana Nasıl Kıydılar
İnsan olan vatanını satar mı? Suyun içip ekmeğini yediniz. Dünyada vatandan aziz şey var mı? Beyler bu vatana nasıl kıydınız? Onu didik didik didiklediler, saçlarından tutup sürüklediler, götürüp kafire : "Buyur ... " dediler. Beyler bu vatana nasıl kıydınız? ...
Suskun
... Sus, kimseler duymasın, Duymasın, ölürüm ha. Aymışam yarı gece, Seni bulmuşam sonra. Seni, kaburgamın altın parçası. Seni, dişlerinde elma kokusu. Bir daha hangi ana doğurur bizi? ...
Sezaryenle doğumun eksisi...
Doğum sırasında stres anne için de önemlidir. O stres sayesinde salgısı artan hormonlar, anneyi süt verebilen, yavrusuna aşırı şefkat gösterebilen, onun etrafında adeta pervane olan bir insan haline dönüştürür. Sezaryenle doğumun dünya genelinde kontrol altına alınmaya çalışılmasının nedeni de budur. Zira doğal olmayan yollarla çocuğun alınması, ne kadar konforlu görünse de yeterli değildir. Doğum sırasında hem annenin hem de bebeğinin yaşaması gereken o stresli deneyimler, biyolojik bedenin doğru işlev göstermeye başlaması açısından oldukça önemli tetikleyiciler ve kolaylaştırıcı işaretlerdir.
STRES BEYNİMİZİ NASIL ETKİLİYOR?
İnsan zekası sorunlarla karşılaştığında, sıkışıp daraldığında, yaşamsal faaliyetlerini sürdürmesini zorlaştıran koşullara maruz kaldığında çalışmaya başlar. Kısacası biz bu dinamiğe "stres" diyoruz. Stres, insan için, gelişimin ve yeni düşüncelerin motorudur.
Herkesin kafasının içi, zihinsel dünyası, kabiliyetleri, hayalleri, duyguları ve sezgileri, diğer tüm insanlardan farklı. ..
Reklam
Beynimizin %10'unu kullandığımız yalanına halen inanıyor musunuz ?
İnsanlar, beyinlerinin yüzde onunu kullandıkları mitine inanmayı içten içe seviyorlar. Yani "Beynin ancak yüzde onu kullanılabiliyor" dendiğinde birçok kişi yarı bilinçli olarak "Bak bu benim ancak yüzde onum. Bir de yüzde yüzünü kullansam kim bilir ne olurum?" diye düşünüyorlar. Yani gizli bir potansiyelimiz olması fikri bize her zaman çok cazip geliyor. Evet, gizli çok potansiyelimiz var, fakat bu durum beynin çalışmayan yahut atıl duran yerleriyle ilgili değil. Bunu daha çok bir "yazılım'' meselesi gibi düşünmekte fayda var.
Akıl denen fenere iman fitili gerek, Yaşanmaz ki alemde Allah'ı bilmiyerek!..
Sayfa 185Kitabı okudu
Yemin de etmiyordu. Çünkü doğru söz yemin istemezdi.
Tabiat bir kitaptır, katip olamaz; tabiat nakıştır nakkaş olamaz. Ve tabiat bir sanat eseridir, sanatkar olamaz. Tabiat kanunlarını Allah yaratmıştır.