Her şey zıddı ile bilinir sözüne pek katılmıyorum, biraz izahta kolaya kaçmak olarak görünüyor bana. Yani iyiyi, güzeli seçmek ve yaşamak için bunların zıtlarına ihtiyaç olduğunu söylemek bence doğru değil, iyi kötü olmadan da değer görür, kötülüğü görmeden de insan zihni iyiyi fark edebilir, mantığı mantıksızlık üzerinden üretmeyiz, akıl tam da bu işe yarar. Duygular olguları anlamlandırdığında bir şeyi zıddı ile bilmeyi öne çıkarmış olmalı, oysa akıl için böyle bir kıyasa ihtiyaç yoktur. İyi vardır ve iyinin eksik olduğu yer kötüdür. Karanlık aydınlığın tersi değil ışıkça eksik olan yerdir, bu bakış karanlığı aydınlığın zıddı yapmaz.
Âmin.
"İncedir billurdandır yoktur gölgesi Türkiye'de Bir meçhul Meryem mermerden değil ama kutlu Gözlerine baksanız erirsiniz kar gibi Elinizi sallasanız rüzgârından sallanır Bir geyik olur sizi arar melûl ve bakır Görür gibi uyur konuşur gibi susar güler ağlar gibi" Böyle anaların gölgesi Türkiye üzerinden ebediyen kalkmamalıdır, kalkmasın Allah izniyle.
Reklam
Ve daha sonra, yaldızlı ahşap bir Kanton heykelinin önünde (aslında geçen yüzyılda yapılmış bir kopyasıydı) durdular, heykel Marco Polo'yu şişman ve açık renk gözlü bir Çinli olarak tasvir ediyordu, başında dar kenarlıklı, basık bir şapka, ayaklarında aynırenk tahta pabuçlar vardı, ağzının iki yanına (yanaklarına doğru bükülmüş) yine siyah
Sayfa 139Kitabı okudu
Bu bakış dünyada böyle bakışlar da var....Sadece bana ait böyle bir bakış sadece bana yönelen bir yüz.
656 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
29 saatte okudu
Selamlar, 654 sayfayı devirdiğime göre yazabilirim artık aslında sözlerime nerden başlayacağımı bilemedim de.. en iyisi en başa dönelim İkizlerden birisi o Ala Lara Akkor. Annesi tarafından hiç sevilmemişti. Yerine oğlu Alp’i ve kızı Ahu’yu daha çok seven aslen Rus olan Rosa hanım için Lara düşmanının gözlerine sahipti sanki bu yüzden her
Matruşka
MatruşkaSevde Nur · Parola Yayınları · 202421 okunma
Bilim diye belletilen çağdaş sapkınlıklara kesin doğrular diye bakılınca, yani "bilim" yeni bir "din" olarak dogmalarımızın arasına katılınca, bu yeni dogmanın İslâmiyeti "reddetmediğinin" görülmesi çoğu Müslümanın böyle bir bakış açısını benimsemesine yol açmıştır. Günümüz Müslümanlarına kazandırılmak istenen yanlışlığın, sapkınlığın belli başlılarından biri budur. Bu bakış açısının gizlediği temel espri şöyle bir fikri telkin etmek ister: Aslolan bilimdir ve önemli olan bu "bilimin" değerlendirmesidir. Oysa müslüman çağın gözüyle İslâm'a bakmaz, İslâm'ın gözüyle çağa bakar.
Reklam
1.000 öğeden 531 ile 540 arasındakiler gösteriliyor.