Çok tatlı :)
Aynı ırktan aynı dilden insanlar bu denli anlaşamazken biz seninle TDK'nın altından girip üstünden çıkıyorduk.
Sayfa 18 - İz Yayıncılık·Kitabı okuyor
...Kitaba giriş...
Ah ... ün/. 1- Sesin tonuna göre pişmanlık, öfke, özlem, beğenme gibi duygular anlatır. TDK Türkçe Sözlük
Alıntı
Reklam
Bir insanla sadece sohbet ediyor ama ağlaşamıyorsanız, ya da sadece ağlaşıp sohbet edemiyorsanız o adamı atın gitsin. Biz seninle hem konuşup hem ağlaşıyorduk Hasan. Sen Allah'ın Somalilisi ben Allah'ın dilsizi... Aynı ırktan aynı dilden insanlar bu denli anlaşamazken biz seninle TDK'nın altından girip üstünden çıkıyorduk. Toplumun dışına itilmemiştik, sadece toplum ikimizin de farkında değildi.
Sayfa 17 - İz Yayınları·Kitabı okudu
Edebiyat & Roman
HESABLAŞMA KAVRAMI ve TEFEKKÜR SAHASI...
(...) Her ne kadar, kavram, (hesablaşma) TDK lûgatında olanca kuvvetiyle ifade edilememiş olsa da -bu da garib ve Türkiye’ye mahsus bir hâl olsa gerektir-, onun dilimizde pek canlı ve bir o kadar da can alıcı bir yere sahib olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu dar ve kısır hâliyle bile, bize, hem kendi hurafe ve kaybedilmiş hikmetlerimizin dâvasını, hem hasımlarımızın bugüne dek fikir hayatımız üzerinde işledikleri cinayetlerin hesabını sorma dâvasını, hem de dünyalar arası muhasebe davasını tedâî edebiliyor. “Hesablaşma” kavramını tefekkür sahasında bir anahtar olarak görüyor, bu anahtarla açacağımız kapının ardında bir “tenevvür-aydınlanma” hazinesi buluyoruz. Ve anlıyoruz ki, dünya çapında bir fikir hesablaşması yaşanmadan, “Anadolu Kültür İnkılâbı” doğmayacak, “Fikir Çağı-İBDA Çağı”nı milletçe ıskalamış olacağız!
Selim Gürselgil, (I. Dönem, Nisan 1996), -ANADOLU KÜLTÜR İNKILÂBI SÜRECİNDE TEORİK DİL, TEORİK DÜŞÜNCE ve TENKİD ŞUURU-
Akademya Yazıları
Ebû Hureyre (r.a.)'dan. Hz. Peygamber (s.a.v.): "Şüphe yok ki Allah da kıskanır. Allah'ın kıskanması, bir kimsenin Allah'ın haram kıldığı şeyleri işlemesidir." buyurmuştur. Hadis, müttefekun aleyhtir. (Kıskanmak, Türkçe'de dört anlam ifade etmektedir. (Okul Sözlüğü, TDK, kıskanmak md.) Hadisimizde geçen kıskanma: Bir şeye, en küçük saygısızlık gösterilmesine dayanamama, anlamınadır. Buna göre Allah'ın kıskanması, mümin bir kimsenin günah işlemesine karşı gösterdiği hassasiyettir.)
Sayfa 659 - Tin Yayınları·Kitabı okudu
Alıntı
TDK sözlüğü ataleti "tembellik, işsizlik, işsiz kalma, işlemezlik" şeklinde tanımlıyor. Maalesef doğru düzgün tanımlayamıyor! Atalet kelimesinin pek bilinmemesi ilginç bir durum. Kişisel, kurumsal ve toplumsal atalet denizinde yüzdüğümüz halde ataletin ne olduğunu bilmememiz, atalet bilinci hakkında gaflet içinde olduğumuzu gösterir.
Sayfa 32
Alıntı
Reklam
Reklam