Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Neml Sûresi (Sarsıcı âyetler, ibret alana..)
«« 80. Bil ki sen ölülere işittiremezsin, arkalarını dönüp giderlerken sağırlara da çağrıyı duyuramazsın. 81. Sen körleri yanlış yoldan doğruya yönlendiremezsin. Sen (çağrını) ancak âyetlerimize inanıp teslim olanlara duyurabilirsin. 82. Söylenen (kyamet) başlarına geldiği zaman, onlara yerden bir yaratık çıkarırız da insanların âyetlerimize kesin bir şekilde iman etmedikleri konusunda onlarla konuşur. »»
Ebu Nasr Farabi, uzun bir yolculuğun ardından, 912 yılında Bağdat’a ulaştı. Yaşı elliyi bulmuştu. O sıralarda Bağdat,bir yıldır felsefe ve tasavvufu bırakmış, peygamberden aktarılan söz ve davranışlar ( hadis) ve Kuran yorumu ( tefsir) gibi din bilimleriyle meşgul oluyordu. Çünkü tanınmış sufi filozof Hallac-ı Mansur, Halife Muktedir tarafından, şiirleri ve felsefeye ilişkin görüşleri yüzünden, dinden çıkmakla suçlanarak öldürtülmüştü.
Reklam
272 syf.
·
Puan vermedi
Yusuf Suresinin tefsiriyle hayatımıza ışık tutan bir kitaptı. Metot açısından Tefsir kitaplarından farklı bir eser. Yazar özünde Yusuf suresini açıklasa da aralarda güncel hayata atıf yapılması çok hoş bir detaydı. Hepimizin görevi hayatımızı Kuran’a göre şekillendirmekken, bizler sadece okuyup geçmekle yetiniyoruz. Aslında yapılması gereken hayatı vahye göre okumak ve yaşamak. Yazarımız bu farkındalığı Yusuf Suresiyle okurlarına sunmak istemiş. Bizede bundan sonra tefsir okurken Allah burada, bu olayla bize ne demek istiyor, bunu kendi hayatımda nasıl uygulayabilirim diye düşünmek düşüyor. Rabbim öğrendiklerimizle amel etmeyi nasip etsin inşallah. #hayatıvahyegöreokumak #vahiy #kuran #yusufsuresi #hzyusuf #zuleyha #kitap #peygamber #akış #hzyakup #okudumbitti
Hayatı Vahye Göre Okumak
Hayatı Vahye Göre Okumakİbrahim Öztürk · Serendip Yayınları · 202060 okunma
CUM‘ASÛRESİ
5. Tevrat’la yükümlü tutulup da onu taşıyamayanların durumu, koca koca kitaplar taşıyan merkebin durumuna benzer. Allah’ın âyetlerini yalan sayan kavmin misali ne kötü! Allah zalimler topluluğunu doğru yola çıkarmaz.
Bunların tamamında ortak olan unsur, mümin olduğu veya mümin göründüğü halde anlaşmazlığı Allah’a ve resulüne götürerek çözmeye razı olmamak, bir başkasını (tâgutu, meselâ Kâ‘b b. el-Eşref’i veya kâhin Ebû Bürde el-Eslemî’yi) onların yerine koymak ve onun çözümüne rızâ göstermektir
Allah’a mahsus bulunan bu sıfat ve salâhiyetlerin –aynı mahiyette olmak üzere– bir başka merci veya şahsa tanınması şirk, bu merci ve şahsın Kur’an’daki adı da, 60. âyette zikredildiği üzere tâguttur.
Reklam
Meselenin “Allah’a götürülmesi” Kur’an’a, “resule götürülmesi” ise sünnete başvurmayı gerektirir.
Ülü’l-emr, “emir sahipleri, emir verme selâhiyeti taşıyan ve bu konumda olanlar yani âmirler” demektir.
nisa suresi. kuran bana yeter diye bozgunculuk çıkartanlara bu ayeti gösterelim
59. Ey iman edenler! Allah’a itaat edin, Peygamber’e itaat edin, sizden olan ülü’l-emre de. Eğer bir hususta anlaşmazlığa düşerseniz –Allah’a ve âhirete gerçekten inanıyorsanız– onu, Allah’a ve Peygamber’e götürün. Bu, elde edilecek sonuç bakımından hem hayırlıdır hem de en güzelidir.
İslâm’da kötü görülen, menedilen tezkiye, kişinin kendisini sözle tezkiye etmesidir, övmesidir.
Reklam
1. BÖLÜM SAİD NURSÎ, NUR RİSALELERİ VE İLİM 1.1. SAİD NURSÎ’NİN TAHSİL HAYATI Risale-i Nur müellifinin tahsil hayatı üç aydan başka mevcut olmadığı halde (...)10 Evet o zât (Said Nursî) daha hal-i sabavette iken ve hiç tahsil yapmadan zevahiri kurtarmak üzere üç aylık bir tahsil müddeti içinde ulûm-u evvelîn ve âhîrine ve ledünniyat ve
İlgili naslar bir arada değerlendirildiği zaman bu konuda ulaşılan sonuç şudur: Zulme sapmayan, hürriyet ve adalet üzerine kurulmuş toplum düzenini bozmayan bütün fertler ve gruplar –dinleri, inançları ne olursa olsun– hayat hakkına sahiptirler.
BİNGO buna benden başkası cesaret edemez
NUR RİSALELERİ’NE ELEŞTİREL BİR YAKLAŞIM (RİSALE-İ NUR’UN İÇYÜZÜ) ABDULLAH TEKHAFIZOĞLU Bunun PDFsi var okuyun nur risalesi gerçeğini görün ya da görmeyin bana ne.... Ön Söz.................................................................................................................................................................... 9
mürted? :D
Müşriklere yaşama hakkı ve imkânı verilmeyeceği hükmünü benimseyenler Tevbe sûresinin 5. âyetine dayanmaktadırlar. Ancak bu âyetin öncesi ve sonrası dikkatle okunduğunda müşriklerin öldürülmesi emrinin şirk suçuna değil, onların antlaşmaları bozmaları ve hukuka riayet etmemelerine bağlı olduğu anlaşılacaktır.
Teyemmüm İslâm’a mahsus bir ibadet hazırlığı ve mânevî temizlik aracıdır. Bununla beden temizlenmese de Allah’ın huzuruna durup namaz kılacak olan kul bir temizlik şuuru kazanmakta ve kendini ibadete hazırlamaktadır.
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.