Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
342 syf.
·
Puan vermedi
·
16 günde okudu
Kitabın çok genel bir özetidir!!! Dinin Geleceği adlı bu eserde genel yapı itibariyle dinin insan hayatındaki konumu ve zamanla bu konum bilimin ve bireyselliğin ön plana çıkmasıyla dinin nasıl şekillendiğini veya şekillenemediğini ele almıştır. Çünkü din; kurumsal, toplumsal ve bireysel olmak üzere insanın hayatına üç cepheden etki etmektedir.
Dinin Geleceği
Dinin GeleceğiAli Köse · Nobel Akademik Yayıncılık · 20235 okunma
Öğrenme Kuramları, Hak, Değer yargıları, Ontoloji, Makamlar
_Eğitim – Öğretim_ _Eğitim, bilgilenme ve gelişme sürecidir ve yaşam boyu devam eder. Süreklidir. Plansız ve programsız da olabilir. _Öğretim, eğitimin okullarda planlı yapılan kısmıdır. Eğitimin bir parçasıdır. Öğretim, planlı programlıdır. Süresi vardır. _Her eğitim, öğretim değildir. Fakat her öğretim, eğitimdir. _Öğrenme
Reklam
182 syf.
7/10 puan verdi
·
5 saatte okudu
Kültür Değişmesi ve Milliyetçilik - Erol Güngör
Beğenmedim. Erol hoca kitabın ilk yarısında, teknoloji-kültür-medeniyet üçlüsünden milli bir kültür görüşü çıkarmaya çalışıyor, ki çıkmıyor. Kitabın ikinci yarısında tarihsel anekdotlar üzerinden yürütülen bir Türk övgüsü var, yani tamam, bu övgüye varan anekdotlar benim de göğsümü kabartan şeyler, iyi de bunlar niçin yazılmış? Yahu bu kitabın her şeyden evvela bir tezi yok, kitabın başlığı ile kitabın içeriği bazen denk düşüyor, bazı sayfalarda ise denk düşmüyor. 'Değişim' olgusu neredeyse hiç incelenmemiş. Neyse, rahmetli Erol hoca, önemli bir isimmiş geçmişte anladığım kadarıyla, önemine hürmeten, 7/10 veriyorum. Siyaset biliminde milliyetçilik okuması yapanların okumasını tavsiye ederim.
Kültür Değişmesi ve Milliyetçilik
Kültür Değişmesi ve MilliyetçilikErol Güngör · Ötüken Neşriyat · 2010197 okunma
insanları öldüren bombalar değildir;o bombayı yapan başka insanlardır.eğer teknoloji hem faydalı,hem de zararlı yollarda kullanılabiliyorsa,kendisi tek başına ne zararlıdır,ne de faydalı.kısacası değerleri yaratan teknoloji değil,insandır.
bir cemiyet kültür bakımından zamanla gerileyebilir;fakat teknoloji devamlı ilerleme halindedir.şimdiye kadar otomobili bırakıp kağnı arabasıyla veya atla çalışan cemiyet görülmemiştir.
Reklam
Eğer teknoloji hem faydalı hem de zararlı yollarda kullanılabiliyorsa, kendisi tek başına ne zararlıdır, ne de faydalı. Kısacası, değerleri yaratan teknoloji değil, insandır.
DİL ÖLÜME SEBEP OLUR MU?
Dil nedir? Dil insanların birbiriyle iletişme geçebilme aracı olarak kullandığı en ilkel yapıdır. Bu yapının sunmuş olduğu çeperse bireyi ve toplumu kürsel bazda etkileyen sifere sahiptir. Bu bağlamda dilin değişikliği bireyi ve toplumu olumsuz-olumlu veya sorunlu-sorunsuz tetikleyici alana sahiptir. Dil; kavram itibariyle kişinin ve toplumun
Teknoloji doğrudan doğruya veya dolayı tesirleri yüzünden çok defa kültür değerleri ile çatışma haline girmektedir.
41 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.