Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
RUHUN KALIBA HÂKİMİYETİNİN DELİLİ...
- "Tenâsüh" dedikleri şey, aslıyla, ruhların iç-bâtınî tedâîleridir! Yâni, geçmişteki birini anlatmakla, o kişi olmak ayrı ayrı şeyler... Bedendeki izlere gelince, ihtimâller boyunca izâha açık bir dâva; ruhlardaki izlerin kendine uygun kalıpta görünüşü, ruhun kalıba hâkimiyetinin delili, kader, ağız alışkanlığıyla "tesadüf!"
Sayfa 154 - 9.Levha, (Yeni Dünyanın Eşiğinde) -Tenasüh- İBDA YayınlarıKitabı okudu
İNSAN TEKİNİ ANLATMAK...
- "Peki tenâsüh bahsinde ileri, sürülenlere ne diyeceksin?" İşte buradan konuşmaya başlayınca, "ben onun yazısını 6 kere okudum, anlayamadım! diyen tipi karşında bulursun... Romanda kala kala dedikodu kalıyor... Öbürü kalkar, keyfiyetsiz romanını, "ben insan tekini anlatıyorum!" lâfıyla kurtarıverir. "İnsan tekini anlatmak" lâfını duymuş, ama ne "niçin"inden haberi var, ne "nasıl"ından..."
Sayfa 152 - 9.Levha, (Yeni Dünyanın Eşiğinde) -Tenasüh- İBDA YayınlarıKitabı okudu
Reklam
TENASÜH...
- "Bu mesele, (tenâsüh) şimdi, Budizm'in, Batı formasyonu görünüşü şeklinde ortaya geliyor... "Mümkün" değil, "gerçek" diye incelenen... İslâm'da, tenâsühü kabul etmek küfürdür!.."
Sayfa 152 - 9.Levha, (Yeni Dünyanın Eşiğinde) -Tenasüh- İBDA YayınlarıKitabı okudu
Tenasüh: Reenkarnasyon
Kabileler siyasi olarak ne kadar serbest yaşıyorlar idiyse din hususunda da o derece özgür idiler. Bazıları putlara, bazısı güneş, ay ve yıldızlara tapıyorlardı. Bir kısmı, insanın ölümünden sonra ebediyen yok olacağına, bir kısmı da tenasüha inanıyordu.
Sayfa 13 - Ankara Okulu YayınlarıKitabı okudu
Bilinmesi gerekenler...
- "İş, hakikati izâha gelince, ne anlayan var, ne dinleyen! Bunlar (tenasüh, hipnotizm), insan ve kâinat meselesine el atmış olanlar için, birtakım meseleler anlaşıldıktan sonra, izâhı gayet basit şeyler... Fakat bunu izâh etmeden evvel bilinmesi gerekenleri söyleyince, ne dinleyen, ne anlayan..."
Sayfa 123 - 7.Levha, İhtimalleri Kurcalamak -Nadir Bey'in Sırrı- İBDA YayınlarıKitabı okudu
TUHAF BİR TARAF!..
- "Biliyor musun, bizim aydın geçinen züppelerde çok tuhaf bir taraf var!.. Eskiden bu tip (tenasüh-hipnotizm) şeyler, bir nevi, garibanlığı, cahillerin masalımsı ve uyduruk şeylere yatkınlığı diye görülürdü... Şimdi ise, yine aynı maya, bu sefer ilmîlik adına aynı şeyi yapıyor; çünkü Batı ilim ve düşünce adamları bu tip şeylere el attı..."
Sayfa 122 - 123 7.Levha, İhtimalleri Kurcalamak -Nadir Bey'in Sırrı- İBDA YayınlarıKitabı okudu
Reklam
"Kur'an'daki İslâm" ya da "Kur'an Merkezli İslâm" gibi parlak ve cazip ifadelerle görüşlerini pazarlamaya çalışanlar; bu ifadeleriyle gerçek anlamda Kur'an'a bağlı olduklarını ispatlayamazlar. Çünkü bizzat kendileri, Kur'an tarafından bâtıl ve geçersiz kabul edilen tenâsuh (reenkarnasyon) gibi ilkel bir inanışa sarılmaktadırlar. Oysa tenâsüh (reenkarnasyon) inancı, ilkel toplulukların inancıdır.
Sayfa 146 - Mustafa Varlı, 4. Baskı, Ankara 1999Kitabı okudu
1- “Acıların bertaraf edilmesi için iştahların dizginlenmesi gerekir.” 2- “Geçici ve asli; her şey birdir.” Yukardaki cümleleri yazınızdan aldım; Budizm’i anlatıyor. İştahın dizginlenmesi İslam ‘ın önerdiği nefs terbiyesi ve arınma değil midir? Öyledir…Geçici ve asıl, tüm varlık TEK ve BİRDİR inanç ve düşüncesi de İslam’ın kemime tevhid inancı ile örtüşmüyor mu? Örtüşüyor. Yalnızca bu da değil; sufi düşüncenini Vahdeti Vücud felsefesiyle de bir bakıma örtüşmekte. Peki, Budizm’in yanılgısı nedir? Sanıyorum bu soruya verilecek ilk cevap budistlerin, tenasüh/ yeniden doğuş çarkına inanmalarıdır. Kur’an’ın haber verdiği tekamül yasasına aykırı bir imanı kabullenmesidir.
İran Masalları Hakkında-2 | Kubilayhan Yalçın..
Ahmet Yaşar Ocak, Osmanlı İmparatorluğunda Marjinal Sufilik: Kalenderîler adlı çalışmasında şöyle diyor: * “Hacı Bektaş-ı Veli’nin tıpkı Barak Baba gibi, yarı çıplak, saçı sakalı, kaşları kazınmış, ama uzun ve gür bıyıkları olan bir Haydari şeyhi olduğunu kabul etmemiz gerekiyor. Hiç şüphesiz bu portre, klasik Bektaşi ikonografisinde iyice yer
Atalar Kültü
“Bunlardan insanların ‘ruh’ kavramını algılayışı ile bağlantılı olan, bütün ilkel dinlerde önemli yer tutan ‘atalar kültü’ Türklerin en eski inançlarından biridir. Bu inanca göre atalar öldükten sonra ailesine yardım edebilir veya kötülük yapabilirler. Ataları unutmamak ve onlardan saygıyı eksik etmemek, onların gazabından korkmak gerekir. Daha çok ölmüş atalar için kurban sunma şeklinde bilinen bu inancın günlük yaşama yansımış birçok ayrıntısı vardır. Çünkü ölümünden önce güç, yetenek ve mevki bakımından önemli olan kişi, öldükten sonra da her türlü saygıyı hak eder. Dinî kuralların, törelerin, gelenek ve göreneklerin yaşayanlarca korunup korunmaması, ataların iyiliğine veya gazabına neden olabilir. ‘Ruhun bir bedenden başka bir bedene geçmesi anlamına gelen tenasüh inancının Türkler tarafından kabul edilmesinde önemli rolü bulunan’ atalarla ilgili bu düşünuş, İslamiyet’le birlikte biraz değişmiş olsa da ortadan kalkmamış, ölmuş olan kutlu şahısların mezarlarının ziyaret edilerek onlardan yardım istenmesi şeklinde devam etmiştir. Özellikle Alevi-Bektaşi kültüründe hem yaşamakta olan hem de ölmuş olan ulu kişilerin insanlar üzerinde pozitif yahut negatif bir etkisi olduğu inancı çok güçlüdür. Bu nedenle onların öfkesine maruz kalmamaya dikkat edilir ve onlardan daima yardım dilenir.”
Reklam
344 syf.
10/10 puan verdi
Ruh göçü ya da tenasüh olarak ifade edilen reenkarnasyon; ölen bir kimsenin ruhunun bir başka varlığa geçmesi anlamına gelir. Ruh göçü inancına göre, ruh ölümle birlikte yok olmayıp başka bir bedende yaşamaya devam eder. İlk kitabı anlatırken Swayze'nin kendinden büyük olan Nate'in çocukluğuna dair anılar hatırladığına, bunun nasıl
Dönüm Noktası
Dönüm NoktasıJewel E. Ann · Nemesis Kitap · 202424 okunma
Kur'an'ın verdiği gaybi haberlerden..
الْيَوْمَ نُنَجّٖيكَ بِبَدَنِكَ Âyetinde bir kelime ile bir mu'cize-i tarihiye gösterildiği gibi {(Haşiye): Mu'cizat-ı Kur'aniye'de َالْيَوْمَ نُنَجّٖيكَ بِبَدَنِكَ âyetiyle gark olan Firavun'a der: "Bugün gark olan cesedine necat vereceğim, demesiyle umum Firavunların tenasüh fikrine binaen cenazelerini
295 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.