Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
216 syf.
·
Puan vermedi
·
3 günde okudu
R A men
Ön bilgilendirme: Evrim, akıllı tasarım, çeşitli dini görüşler ve mizah hakkında yeterli bilgiye ulaşmışlara okumalarını tavsiye ederim Pastafaryanizm, 2005 yılında ortaya çıkan evreni Uçan Spagetti Canavarı’ nın yarattığına inanılan dini görüş. Evrimin yanı sıra akıllı tasarım görüşünün müfredata girmesini isteyen bazı kesimlere karşı Peygamber
Uçan Spagetti Canavarının Kutsal Kitabı
Uçan Spagetti Canavarının Kutsal KitabıBobby Henderson · Altıkırkbeş Basın Yayın · 2017308 okunma
Niçin Uçan Spagetti Canavarı Dinine Geçmelisiniz
Gevşek ahlaki standartlar. Her Cuma dini bayram. Bizim Cennetimiz ÇOK daha iyi. Striptizci Fabrikamız VE bir de Bira Volkanımız var.
Sayfa 143Kitabı okudu
Reklam
Ornitorenk meselesi- RAmen
Kendi bulduğum alternatif teoriyi açıklayarak bu ornitorenk meselesini kapatacağım: Uçan Spagetti Canavarı ornitorenki yarattı çünkü, bilimadamlarının aksine, O’nun bir mizah anlayışı var. Tanrılardan görmeye pek alışkın olmadığımız bir şey —ve birisi haksızlığımı ispat edene kadar, teorim budur.
Yerçekimini ele alalım:
Bu sebeple ben resmi olarak ileri sürüyorum ki, bu garip ve çoğunlukla yanlış anlaşılan gücün arkasında Uçan Spagetti Canavarı vardır. Ya bu güce sebep olan şey O’nun, Makarnâvi Uzantılarıyla bizi yere bastırmasıysa?
bırakın ulan zebani efeyi
İnsanların taşa, toprağa, uzaylılara ya da Uçan Spagetti Canavarı 'na inanmaya hatta tapmaya hakları vardır. Bu konuda kimseye söz düşmez. Size ,bize komik ya da saçma geliyor olabilir. Ancak bu, bizim inançlarımıza da bir yerlerde gülmedikleri ya da gelecekte gülmeyecekleri anlamına gelmez.
Sayfa 4 - Mahir Ünsal ErişKitabı okudu
Niçin uçan spagetti canavarı dinine geçmelisiniz?
Gevşek ahlaki standartlar. Her Cuma dini bayram. Bizim Cennetimiz ÇOK daha iyi. Striptizci Fabrikamız VE bir de Bira Volkanımız var.
Reklam
Canavarı ornitorenki yarattı çünkü, bilimadamlarının aksine, O’nun bir mizah anlayışı var. Tanrılardan görmeye pek alışkın olmadığımız bir şey — ve birisi haksızlığımı ispat edene kadar, teorim budur.
Bir ateist olup olmadığım sorulduğunda, Zeus, Apollo, Amon Ra, Mithras, Baal, Thor, Wotan, Altın Buzağı ve Uçan Spagetti Canavarı'nı hesaba katarak, soruyu soran kişinin de bu tanrılara inanmadığı için bir ateist olduğuna dikkati çekmeyi eğlendirici bir taktik olarak görürüm. Benim inanmadığım tanrıların sayısı, soruyu soranın inanmadığı tanrıların sayısından sadece bir tane fazladır.
Sayfa 84 - Kuzey Yayınları
İnternette popüler olan bir tanrı, Uçan Spagetti Canavarıdır (varlığı en az Yehova ya da herhangi diğer bir tanrı kadar çürütülemezdir) ve birçok kişinin iddiasına göre, bu Tanrı eriş- temsi uzantılarıyla onlara dokunmuştur.1331 Uçan Spagetti Canavarının Öğretisinin kitap halinde yayımlanmasını görmek ve büyük beğeni toplaması beni oldukça mutlu etti. Kitabı kendim okumadım ama kim zaten doğru olduğunu bildiği bir öğretiyi okumaya ihtiyaç duyar ki? Bu arada olması gereken oldu ve büyük bölünme gerçekleşti. Sonuç olarak tıpkı Hristiyanların bölünmesinde olduğu gibi, Reformcu Uçan Spagetti Canavarı Kilisesi de kuruldu.
Sayfa 55
Yakın zamanda ortaya çıkmış parodi dinler insanların karakterlerini daha fazla ele veriyor. Ofisinizdeki küçük bölmede üzerinde "Uçan Spagetti Canavarı Olsaydı Ne Yapardı?" olan bir kahve kupanız varsa, iş arkadaşlarınız sizin ironiyi seven, seküler, yüksek açıklığa sahip, evrimi savunan; ; "Akıllı Tasarım"ı ve okuldaki din derslerini eleştiren birisi olduğunuzu çabucak anlarlar.
Sayfa 283Kitabı okudu
Reklam
İnsanlar sadece inanmak istedikleri için inanırlar. Bu bütün dinler için geçerlidir. İnanç, belli insanlara, hikayelere, ritüellere ve değerlere duyulan bağlılıktan çıkar. Emniyet, otorite ve ait olma arzusu gibi duygusal ihtiyaçları karşılar. İlahiyat ikinci, kanıtsa üçüncü sırada gelir. Müminlerin inanması beklenen şeylerin biraz akıl almaz olabildiğine katılıyorum ama ateistler, kutsal kitaplarının gerçekliğiyle dalga geçerek ya da onların Tanrılarını Uçan Spagetti Canavarı'yla kıyaslayarak insanları inançlarından vazgeçmeye ikna edemezler.
Sayfa 101Kitabı okudu
İnsanlar sadece inanmak istedikleri için inanırlar. Bu bütün dinler için geçerlidir.İnanç, belli insanlara, hikayelere, ritüellere ve değerlere duyulan bağlılıktan çıkar. Emniyet, otorite ve ait olma arzusu gibi duygusal ihtiyaçları karşılar. İlahiyat ikinci, kanıtsa üçün­cü sırada gelir. Müminlerin inanması beklenen şeylerin biraz akıl al­maz olabildiğine katılıyorum ama ateistler, kutsal kitaplarının gerçekliğiyle dalga geçerek ya da onların Tanrılarını Uçan Spagetti Ca­navarı'yla kıyaslayarak insanları inançlarından vazgeçmeye ikna edemezler. Asıl büyük hedef toplumsal ve ahlaki ortaklık hissi oldu­ğunda inancın içeriği pek bir anlam ifade etmez.
Sayfa 101 - Metis Yayınları, 2.Basım~ Tanrı Öldü mü Yoksa Komaya mı Girdi?Kitabı okudu
210 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.