10/10
·79 syf.·
2026 20. kitabı
Nisan ayı YediKıta Dergisi benim için hem keyifli hem öğretici bir sayı oldu. Bu ay dergide “Uluçınar’ın Bahar Mevsimi” başlığıyla ağırlıklı olarak Bursa ve Bursa’nın fethinin 700. yılı anlatılıyordu. Dergiyi okurken Osman Gazi ve Orhan Gazi hakkında yeni bilgiler öğrendim. Bursa’nın Osmanlı için ne kadar önemli bir şehir olduğunu daha iyi anladım. Ayrıca İstanbul’un fethinde adı geçen Ulubatlı Hasan gibi, Bursa’nın fethinde de sancağı diken kişinin Ahi Hasan olduğunu öğrenmek benim için ilgi çekiciydi. Bursa’nın manevi isimlerinden üftade Hazretleri hakkında olan bölüm de dikkatimi çekti. Bunun yanında Kısıklı Abdullah Ağa Camii ile ilgili bilgiler de güzeldi. En çok ilgimi çeken bölümlerden biri ise Mustafa Rakım Efendi’nin hayatı oldu. II. Mahmud’un yazı hocası olduğunu öğrendim. Celî sülüs ve tuğra sanatında önemli bir isim olması beni etkiledi. Genel olarak okurken hem yeni şeyler öğrendiğim hem de keyif aldığım güzel bir sayıydı.
Yedikıta Dergisi - Sayı 212 (Nisan 2026)Yedikıta Dergisi · Çamlıca Basım Yayın · 202612 okunma
10/10
·119 syf.··
Beğendi
·
2026 2. kitabı
·
7 saatte okudu
·
Okunma: 06 Ocak 2026 00:51
buraya sadece şairin notunu bırakmak istiyorum. “benim ülküm, beşeri ilkeleri aşan cihanşümul bir sevdadır. bu ülkü aklına esenin yazamayacağı, sınırlarını politikacıların çizemeyeceği bir ülküdür. farklı düşünenler olabilir. farklı ülküler peşinden giden olabilir. hiç kimsenin, hiç kimseyi farklı düşündüğünden dolayı kendi çığırından yürümeye zorlaması akıl alır şey değil. ideallere (ülkülere), ipotek koyanlar ve o ipoteğin ilelebet sürmesini isteyenler, hepinize sesleniyorum: ülkünüz nerede başlar, nerede biter? muhtevasında bulunan güzelliklerle çirkinlikleri ayırt etmeden sahiplenmek nasıl bir ülküdür? insanları ne güzelliklerinden kovmaya, ne de çirkinliklere bekçi yapmaya hakkınız vardır. ben kendi ülkümün işaretlerini koordinatlarıyla birlikte şiirleştirip sunuyorum. yeminim var, başka türlüsüne talip değilim… yüreklerde kök bağlayıp yaşayan bir güzel ülküdür gönül verdiğim. ezelden ebede müjde taşıyan bir güzel ülküdür gönül verdiğim. Yesi’deki kutsal aşkın mayası Malazgirt'te Alparslan'ın rüyası Söğüt'teki has kilimin boyası bir güzel ülküdür gönül verdiğim. Yunus’layım "et-kemiğe bürünen" Selim ruhta, Yavuz serdar görünen Şems misali cümle kirden arınan bir güzel ülküdür gönül verdiğim. bedenlerde Koç Köroğlu yüreği depreştikçe yakın eyler ırağı îman kalesinin bayrak direği bir güzel ülküdür gönül verdiğim.
Akıl Karaya VurduAbdurrahim Karakoç · Ocak Yayınları · 19971,702 okunma
“Kötü bir anıyı unutmanın en iyi yolu güzel bir tanesiyle değişmektir.”
"Öğrencilerim İçin" Serisi - 15
Puan vermedi·48 syf.··
2025 19. kitabı
Ünlülerle Bir Gün - 1 serisinin birinci kitabı olan Fatih'le Bir Gün ile başlayalım. Bu seri, 2. ve 3. sınıf seviyesi için hazırlanmış. Oldukça renkli ve resimli kitaplar. Böylelikle albenili olduklarını söyleyebilirim. Serinin tüm kitaplarının ilk sayfalarında, kitapta geçen kavramların listesi bulunuyor. Bu, tasvip ettiğim bir özellik. Kitap, Murat isimli bir çocuğa yıldızlı bir gecede beyaz bir güvercin tarafından verilen anahtar ile başlıyor. Anahtarla geçmişe yolculuk yapan Murat, bu kitapta Fatih Sultan Mehmet'in zamanına gidiyor. Diğer kitaplarda da farklı zamanlara yolculuk yapacak. Hikayenin devamında İstanbul'un fethedildiği güne ışınlanan Murat, Fatih Sultan Mehmet ve Akşemseddin ile tanışıyor. Ulubatlı Hasan'ın cesaretine şahit olup İstanbul'a girişte hazır bulunuyor. En sonunda evine dönüp ödevinin başına oturuyor. Güzel, eğlenceli bir anlatımı var. Kitap sonunda ödev benzeri bir etkinlik var ki, araştırmaya teşvik bakımından işe yarar. Öğrencilerime kesinlikle tavsiye ederim.
Fatih'le Bir GünMustafa Orakçı · Timaş Çocuk Yayınları · 2016193 okunma
Feth-i Mübîn
9/10
·288 syf.··
Beğendi
·
2025 40. kitabı
·
13 günde okudu
·
Okunma: 02 Ekim 2025 15:56
Şöyle ki kitap güzeldi, hoştu. Yazar güzel anlatmış. Ama sanki Bizanslılar için fazla yer vermiş. Bilemiyorum belki de ben olaya çok da objektif bakamıyorum. Dediğim gibi belki de benim objektif olamamamdır sorun. Yine de karşı tarafın düşünce yapısnı da öğrenmiş olduk.Akşemsettin Hazretlerinin Eyüp El-Ensari' nin kabrini buluşunu çok güzel betimlemişti. Bir de Ali Haydar' ın o kadar karanlıkla boğuşup da sonra Ulubatlı Hasan gibi bir arkadaş edinerek tekrar hayata dönmesi de iyi olmuş. İyi okumalar dileriz.
1000Kitap
Kuşatma - 1453Okay Tiryakioğlu · Timaş Yayınları · 20151,494 okunma
Yedi Ayet Yedi Şahsiyet
10/10
·304 syf.··
2025 17. kitabı
·
12 günde okudu
·
Okunma: 28 Mart 2025 23:59
Müstakim yaşamayı bilen için hayat büyük bir nimet, büyük bir maharet,hayat Allah’ın rızasına talip olan bir kul için paha biçilmez bir saadettir. “Gerçekten de insan bulutların üzerinde kuşlar gibi uçmayı, suların altında balıklar gibi yüzmeyi öğrendi ama Kur’an‘dan ve Hz. Peygamber’in aydınlık yolundan uzak kaldığında, bu yeryüzünde “İNSAN GİBİ” yürümeyi unuttu. İnsan insan gibi yürümeyi unuttuğunda da yeryüzünün en tehlikeli varlığı haline geldi.“ S.64 “Kur-an’ı doğru anlamak iman ister, irfan ister, insaf ister, iltica ister, ittiba ister, istiaze ister, besmele ister.” S.83 Günde 40 defa okuyup da hiç sıkılmadığımız mübarek sûre:FATİHA İşte o surenin hikmetlerini kelime kelime öğrenebileceğiniz bir kitap. Şahsiyetleri örneklemesi, karşılaştırmalar, diğer ayetlerle ve hadislerle desteklenmesi, günlük yaşamla kıyaslamaları kitabı muhteşem kılıyor. Yedi Ayet Yedi Şahsiyet kitabı Eûzü besmeleden başlayarak Fatiha suresinin 7 ayetin tefsirini yapıyor bizlere. Alışılmış bir Yasin Pişgin kalemi. Ayetlerle, hadislerle, şiirlerle, nasihatlerle Fatiha sûresini öyle güzel anlatmış ki. Ayetler minvalinde bize anlattığı yedi şahsiyet. Peki bunlar kim mi? ”Ellezîne en’amte aleyhim” Kendilerine nimet verilen dört şahsiyet: 1. Peygamberler 2. Şehitler 3. Sıddıklar 4. Salihler Beş ve altıncı şahsiyetler ise dört nimet verilene muhalif olan,gazaba uğramış ve delalet içinde olan kimselerdir. 5. Şahsiyet mağbûd aleyhim’dir. Bu da Allah’ın kendilerine gazaplandığı kimseler,demektir. Peygamberimiz bu kimselerin Yahudiler olduğunu ifade etmiş. 6. Şahsiyetler, Dâllîn delalette olanlar demektir. Allah’ın yolundan, hak ve hakikatten sapmak ve istikametten çıkan kişiler. Peygamberimiz bu kişilerin de Hristiyanlar olduğunu bildirmektedir. Gerçektende Kur’an’ı incelediğimizde inanç, ibadet ve ahlak
Yedi Ayet Yedi ŞahsiyetYasin Pişgin · Timaş Yayınları · 20241,179 okunma
/DAVAM/
Puan vermedi·280 syf.··
2024 2. kitabı
İlk Olarak Prof.Dr.Necmettin Erbakan'a Rahmet Diliyorum.Kitap da 'bilimin batıdan alınmış olduğu' yanlışını kıran, Rasyonel(akılcı) bakış açıları,mantığa dayandırılarak açıklanılan konular,milli görüşün nasıl olması gerektiğini ve daha bir çok ufuk açıcı konuları içeren bir kitap.Okunması ve okutulması gereken değerli bir eser olduğunu düşünüyor ve yazımı kitapta ki şu cümlelerle bitirmek istiyorum;"Herhangi bir kimse Malazgirt'te inanışının şahlanışını yaşamadan, Kosova'da, Niğbolu'da bir kılıç olup parlamadan, Ulubatlı Hasan olup İstanbul'u fethetmeden, Sultan Fatih olup atını denize sürmeden, Kanuni olup şanlı ordularıyla Avrupa'nın içlerine yürümeden,Seyit Çavuş olup '250' kiloluk mermiyi "Ya Allah!" deyip namluya sürmeden,Sakarya'nın siperlerine girmeden ve Kıbrıs'ta düşman tahkimatının arasından geçmeden Milli Görüşü'ün ne olduğunu anlayamaz." Necmettin Erbakan Davam
Genel
DavamNecmettin Erbakan · Mgv Yayınları · 20176bin okunma