Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

❝Ümüdə❞

❝Ümüdə❞
@umudee
Devleti idare edenler -iyi ya da kötü, kahraman ya da zalim- o toplumun içinden çıkmaktadırlar ve toplumun çoğunluğu nasılsa onlar da öyledirler. Yani bir toplum nasılsa, onu idare edenler de onun gibidir. 'Her halk layık olduğu şekilde yönetilir.'
Reklam
Halkımızın büyük bir kısmının böyle ilkel, cahil ve eğitimsiz kalmasına hiçbir şey yapmadan seyirci kalmak ahlaksızlıktır ve suçtur. Eğitim görmüş ve aydınlanmış bir insanın buna kayıtsız kalmasının cinayetten farkı yoktur.
Üniversiteyi bitirmiş; bilim adamı ve edebiyatçı olmuş, başkentte yetişmiş. Böyle biri adam olmazsa; hiç okulu, kütüphanesi olmayan ve hayatın daha güzel, daha mutluluk dolu, daha düzenli olması için neler yapılması gerektiğine dair hiçbir söz edilmeyen bir yerde yetişen sıradan insanlardan ne beklenebilir ki?
Sayfa 199Kitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Reklamın amacı seyircide içinde bulunduğu yaşamdan bir ölçüde, memnun olmadığı duygusunu kamçılamaktır. Toplumun yaşamında değil, kendi özel yaşamında bir eksiklik duymalıdır seyirci. Reklam seyirciye, sunulan nesneyi aldığında yaşamın daha iyi olacağını söyler; ona içinde bulunduğu yaşamdan daha iyi bir yaşam önerir.
Söyle bana; beni yakışıklı yapabilecek bir büyü,muska falan yok mu?” Gülerek, “O derece etkili büyü dünyada bulunamaz, efendim,” dedim. İçimden de, “Gereken tek büyü sana bakan gözlerin sevda dolu olmasıdır,” diyordum.
Reklam
Dünyada en çok sevdiği varlık için yaşamanın, onunla birlikte yaşamanın ne olduğunu biliyorum. Kendimi Tanrı’nın en mutlu– sözle anlatamayacak kadar mutlu bir kulu sayıyorum; çünkü kocam nasıl benim hayatımsa ben de kocamın bütün hayatıyım.
Birbirimizle konuşmak yalnızca yüksek sesle düşünmek gibi geliyor bize.
Süleyman Peygamber ne güzel demiş:
Sevgi dolu bir ortamdaki sebze yemeği, Nefret dolu bir ortamdaki besili danadan yeğdir.
Acımasız, haksız olanlara da iyi davranır, boyun eğersek, kötülere fırsat vermiş oluruz. Bu kez kötüler hiçbir şeyden korkmadıkları için iyi olmaya çalışmazlar, gitgide daha kötü olurlar. Bize yok yere vuranlara biz de var gücümüzle vurmalıyız. Hem öyle yaman vurmalıyız ki o insana ders olsun da o işi bir daha yapmasın.
Her insan birilerini, bir şeyleri sevmeyi gerekser. Ben de sevilmeye daha layık birilerinden, bir şeylerden yoksun olduğum için, küçük bir korkuluk kadar partal, soluk olan bu zavallı oyuncağı sevip bağrıma basmakla avunuyordum.
Reklam
Her çimen yaprağının, ona eğilip "Büyü, büyü" diye fısıldayan bir Meleği vardır. Talmud
Sosyal medya araçları, topluma pompalandığı gibi günümüz dünyasının can damarı filan değil. Birtakım şirketlerce üretilen, milyonlarca dolar para akıtılan, titizlikle pazarlanan ve nihayetinde kişisel bilgilerinizi ve ilgi alanlarınıza dair verileri toplayıp reklam verenlere satmak üzere tasarlanmış ürünlerdir. Sosyal medya kişiye hoşça vakit geçirme fırsatı sunuyor olabilir, fakat bir bütün olarak hayatınızı ve hedeflerinizi göz önüne aldığınızda, aslında bu yüzeysel meşguliyetlerin sizi daha derin ve mühim işlerden alıkoymaya çalışan oyalanmalar denizinde bir damla olduğunu fark edersiniz.
80/20 Kuralı
Belli bir olay, süreçde etkilerin kabaca %80'i, etkenlerin %20'sinden kaynaklanır. Diyelim kişisel hedeflerinizin her biri için on ila on beş kadar yararlı faaliyet sıralayabiliyorsunuz; kurala göre hedefe ulaşıp ulaşamayacağınızı büyük ölçüde belirleyen şey, bu faaliyetlerden ikisi veya üçüdür. Bu sonucu kabul etmekle beraber yine de %8o'lik dilimde kalan diğer yararlı faaliyetleri gözden çıkarmamanız gerektiğini ileri sürebilirsiniz. Nihayetinde daha az öneme sahip bu faaliyetlerin öyle veya böyle yararını görebiliyorsak eğer, neden onları da stratejiye dahil etmiyoruz? Bu itirazda gözden kaçırılan kilit bir husus var: Taşıdığı önemden bağımsız olarak bu faaliyetlerin tümü, aynı kaynağı tüketir, yani sınırlı miktardaki zamanınızı ve dikkat kapasitenizi. Eğer bu kaynağı eften püften faaliyetlere ayırırsanız, daha mühim faaliyetler sonucu elde edeceğiniz faydayı heba etmiş olursunuz.
İletişim aracı seçiminde zanaatkar yaklaşımı:
Mesleki ve kişisel hayatınızı başarılı ve mutlu kılacak temel faktörleri tanımlayın. Eğer bir iletişim aracının bu faktörler üzerindeki olumlu etkileri olumsuz etkilerinden daha fazla değilse o aracı kullanmayın.
İletişim aracı seçiminde faydanın azı çoğu olmaz yaklaşımı: Belli bir iletişim aracını kullandığınızda elde edebileceğiniz herhangi bir fayda veya kullanmadığınızda mahrum kalacağınız herhangi bir şey söz konusuysa eğer, bunu ilgili iletişim aracını kullanmaya yeterli bir gerekçe olarak görürsünüz. Kuşkusuz, bu yaklaşımdaki esas sorun, ilgili iletişim araçlarının beraberinde getirdiği tüm olumsuzlukları görmezden gelmesidir. Bu hizmetler, kullanıcıları kendilerine bağımlı kılacak şekilde tasarlanmıştır.
131 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.