Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Nur Çetin

Nur Çetin
@vynur
İngilizce Öğretmeni
Antalya
99 okur puanı
Ocak 2024 tarihinde katıldı
Çıkayım derken ya alırsa bir koca dalga beni, atarsa sert kayaların üstüne, bunca çabamı çıkarırsa boşa.
Reklam
İçimdeki Kalypso sesleniyor
Kötülük nedir bilmez aklım, göğsümdeki yürek demirden değil, göğsümdeki yürek yumuşacık.
48 syf.
10/10 puan verdi
·
1 saatte okudu
Rus edebiyatının en sevdiğim özelliklerinden biri son derece sıradan sayılabilecek olayların sonunda ulaştığı doruk. Bir memurun bir paltoya sahip olabilmek için uğraştığı çabaları ve yardıma ihtiyaç duyduğunda uğradığı zorbalığın aslında Rus toplumunun orta kesimine ait olan insanların bürokrasiye karşı ilişkililerini temsil ediyor. “Hepimiz Gogol’un paltosundan çıktık” eleştirisiyle popülerlik kazanan kitap, edebiyatçılara mı yoksa topluma mı atıfta bulunuyor emin değilim. Paltonun toplumu temsil ettiği düşüncesi daha çok içime siniyor.
Palto
PaltoNikolay Gogol · Zeplin Kitap Yayınları · 202036,9bin okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
48 syf.
10/10 puan verdi
·
1 saatte okudu
Palto
PaltoNikolay Gogol
8.2/10 · 36,9bin okunma
Reklam
48 syf.
9/10 puan verdi
·
1 saatte okudu
Agora Kristof’un otobiyografik kitabı. Çocukluğundan yazar olma sürecine kadar deneyimlerini dile getiriyor. Aile ilişkileri, Rus işgalinin Macar toplumu üzerindeki etkileri ve Fransızca ile imtihanıyla nasıl bir hayat sürdüğünü görüyoruz. Büyük Defter’den sonra zaten hayran kaldığım yazarın bu kitapta okuduğumuz anılarının etkisini zaten kitaplarında seziyorsunuz. Sovyet Ordusunun Macaristan’ı işgal etmesinin etkileriyle yoğun bir şekilde harmanlanan edebiyatlarında sık sık Stalin hayranlığın baskısını hissediyoruz. Kısacık bi özgeçmiş olup, çerez gibi okunuyor. Etkileyiciliği tartışılır ama Büyük Defter öncesi okunursa sağlıklı olabilir.
Okumaz Yazmaz
Okumaz YazmazAgota Kristof · Can Yayınları · 20231,144 okunma
Yazdığınız şeye inancınızı asla yitirmeden, sabır ve kararlılıkla yazarak yazar olunur.
Emin olduğum bir şey varsa, o da yine yazacak olduğumdur, nerede ve hangi dilde olursa olsun.
Mart 1953. Stalin öldü. Dün akşamdan beri biliyoruz bunu. Yatılı okulda madem zorunluluğu var.
En çok da kaybettiğim özgürlüğüme ağlıyorum.
Reklam
279 syf.
10/10 puan verdi
·
6 günde okudu
Totalitarizm’in doğumdan ölüme denk hayatımızı etkisi altına aldığı alanların akıcı ve yalın anlatışıyla bol bol satırların altını çizip aynaya baktığımız bir kitap. Yazarla ilk tanışmam olan “Cehenneme Övgü” beni yazara hayran bıraktı. Totalitarizmin bendeki açıklaması; anti-bireysellik. Doğarken, doğururken, yas tutarken ve hatta aşık olurken hayat sandığımız kadar bize ait değildir. Hayatımız derken bile toplumun geliştirdiği söz totalitarizmine ayak uydurup bizim olanı herkese mal ettiğimiz yaşantımızda bize ait neredeyse hiçbir şeyin olmadığını görünce ufak çaplı bir şaşkınlık geçirmedim değil. Hislerimizin bile bize aidiyetinin yoksunluğunu bu kitabı okuyunca anlıyorsunuz. Güzel bir aydınlatıp önünüzü, cevaplarını aldığınız sorularınızla devam ediyorsunuz güne kaldığı yerden. Bize bir şey katan ve içimizdeki boşlukları bir nebze dolduran anlaşılması kolay ve okuması keyifli kitaplar listesinde yerini aldı benim için “Cehenneme Övgü”. Tüm bu kalabalıklar içinde kendimize ait olanı bulmak için daha iyi bir rehber çıkana dek bu kitap ışık tutsun yolumuza.
Cehenneme Övgü
Cehenneme ÖvgüGündüz Vassaf · İletişim Yayınları · 20209,9bin okunma
Sevgi sözcüğünün ne denli geniş kapsamlı kullanıldığını düşünmek insanı şaşırtıyor. Ancak, her bağlamda farklı bir anlama geldiği de bir gerçek.
Sayfa 272Kitabı okudu
Çocuk sahibi olmamızın bir sürü nedeni var, ama bu nedenlerin içinde çocuğun kendisi en sonda geliyor.
Sayfa 243Kitabı okudu
477 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.