Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Abdulkadir Turan

Abdulkadir TuranSelahaddin yazarı
Yazar
8.8/10
99 Kişi
632
Okunma
69
Beğeni
7,3bin
Görüntülenme

Abdulkadir Turan

632 okunma, 69 beğeni - Abdulkadir Turan kitapları, eserleri, Abdulkadir Turan kimdir, öz geçmişi, Abdulkadir Turan nereli gibi bilgiler, kitap incelemeleri ile yorumları, Abdulkadir Turan sözleri ve alıntıları detaylı profili ile 1000Kitap'ta.

Hakkında

Dini konulardan oluşan kitapları mevcuttur. Ayrıca Doğru Haber gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktadır. İlkokulu doğum yeri Mardin’in Dargeçit (Kerburan) ilçesinin Kurucu (Şikeftika) Köyü’nde, ortaokulu Dargeçit’te okudu. Mardin İmam Hatip Lisesi ve Dicle Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Bir süre Burdur’da Milli Eğitim kurumlarında öğretmenlik yaptıktan sonra kendi isteğiyle istifa etti. Ankara’da farklı dershanelerde ders verdi. Uzun yıllar aynı anda birden çok üniversiteye hazırlık dergisinde Türkçe-Edebiyat zümresini yönetti. Türk Dili ve Edebiyatı bilgilerinin sınav için hazırlık aracına dönüştürülmesi üzerinde çalıştı. Bu alanda çok sayıda kitabı yayımlandı. 2008’de öğretmenlikten ayrıldı. Yüksek lisansını Sakarya Üniversitesi’nde sosyoloji (Toplumsal Değişim Analizleri) alanında yapan yazarın İnzar, Doğruhaber, Kelhaamed, Milli Şuur dergilerinde yazıları yayımlanırken “Müteahhit” ve “Selahaddin” adlı iki romanının yanı sıra “Kürtlerde İslamî Kimliğin Gelişmesi” ve çocuklar için hazırlanan “Peygamberimi Tanıyorum” adlı kitapları vardır. Doğruhaber gazetesine yazdığı rehberlik yazılarının bir bölümü de bir broşür niteliğinde kitaplaştırılmıştır.
Unvan:
Gazeteci, Yazar
Doğum:
Mardin

Okurlar

69 okur beğendi.
632 okur okudu.
22 okur okuyor.
273 okur okuyacak.
12 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Ben neden başkası gibi değilim, geçmişte yaşadıklarımı neden bir çırpıda unutamıyorum?
Sayfa 194Kitabı okudu
Selçuklularla Fatimiler arasında sıkça el değiştiren Mısır -Suriye arasındaki koridoru kullanan Haçlılar, bir yıl önce (491/1098) Antakya Haçlı kuşatmasında iken Fatimiler tarafindan kırk gün boyunca kuşatılıp surlarının bir bölümü tahrip edildikten sonra Artuklular'ın elinden alınan Kudüs'ün çevresine 15 Receb 492'de (7 Haziran
Reklam
Nûreddin, II. Kılıcarslan'a bir elçiyle gönderdiği mektupta şöyle diyordu: Senden üç şeyi terk etmeni istiyorum: Birincisi, senin İslâm toprakları üzerindeki hâkimiyetini kabul edebilmem için benim elçimin huzurunda İslâm'ını yenileyeceksin [zira II. Kılıcarslan, filozofların mezhebinden olmakla itham ediliyordu]. İkincisi, senden gazve için asker talep ettiğimde sefere çıkacaksın, sen İslâm diyarında geniş bir yer tutan bir kesite hükmediyorsun. Bizanslılarla cihadı terk ettin ve onlarla barıştın. Ya Haçlılarla savaşımda bana askerinle destek vereceksin ya da çevrendeki Bizanslılarla savaşacaksın ve onlara karşı cihadı genişleteceksin. Üçüncüsü, kızını kardeşimin oğlu Seyfeddin Gazi ile evlendireceksin. İbnü'l-Esir'e göre Nureddin başka şartlar da koştu. Kılıcarslan mektubu dinlediğinde "Nureddin benimle ilgili zındıklık şayi ası yaymak istiyor. Onun taleplerine cevap vermek benim için bundan iyidir. İslâm'ımı onun elçisinin önünde yeniliyorum " dedi ve bunun üzerine barış hâsıl oldu.
Sayfa 292Kitabı okudu
Mahmud'un ilk lakabı "Nûreddin"dir." "Nûreddin", bir unvan veya herhangi bir başarı karşısında Mahmud'a verilmiş bir lakap değildir. İslâmiyet'ten önce Orta Asya Türklerindeolduğu gibi," o devirde de çocuklara adları konurken verilen ve çoğu zaman Selâhaddîn-i Eyyûbi'de olduğu gibi" asıl addan daha çok bilinen lakaplardan biridir. Şehid olmayı çok istediği için" "Nureddin Mahmud eş-Şehid" olarak da bilinen" Nûreddin'in künyesi ise "Kasım'ın babası anlamında "Ebü'l-Kâsım"dır. Nüreddin'in "Kasım" diye bir oğlu bilinmemektedir, dolayısıyla bu künyenin seçiliş nedeni de belirsizdir. Nûreddin, Ebü'l-Kasım künyesinin yanında pek çok lakapla da anılmıştır. Bu lakaplarla birlikte İbn Asâkir, adını, "Mahmud b. Zengî b. Aksungur Ebü'l-Kasım b. Ebû Said Käsimiddevle et-Türki";" Ebû Şâme ise "el-Melikü'l-Adil Nureddin Ebü'l-Kasım Mahmud b. Imâdüddin Atabeg (ki o Ebû Said Zengi b. Kâsımiddevle Aksungur et-Türki'dir)" olarak aktarmış, Nûreddin'e babasından dolayı "Zengi" lakabı, dedesinden dolayı "İbn Kasım" künyesi verildiğini de belirtmiştir. İbnü'l-Adim ise ondan "el-Melikü'l-Âdil Nûreddin Ebü'l-Kasım Mahmud b. Zengi" diye söz etmiştir.
Büyük Selçuklu Devleti ve Irak Selçukluları: Nûreddin, Halep idaresinin başına geçtiğinde Büyük Selçuklu Devleti'nin başında Melikşah'ın hayattaki son oğlu Sencer bulunuyordu. Sultan Sencer, Nûreddin'in doğduğu yıl olan 511'de (1118) Sultan Muhammed Tapar'ın ölümü üzerine Büyük Selçuklu Sultanı olmuştu. Hicri yıla göre kırk bir yıl sultanlık yaptı. Sultanlığının ilk döneminde kendisinden önce sultanlığı ilan edilen Muhammed Tapar'ın on dört yaşındaki oğlu Mahmud'un durumunu açıklığa kavuşturdu. Buna göre Sencer, "sultanü'l-azam" unvanını, Mahmud ise Irak, Suriye ve İran'ın bir bölümünün hâkimi olarak "sultanü'l-muazzam" unvanını aldı. Bu uzlaşmayla Irak Selçuklu Devleti tarihteki yerini aldı.
Sayfa 65 - Müslüman YönetimlerKitabı okudu
Şu an
Gazze İçin Sessizlik
Gazze İçin Sessizlik
ve
Kudüs'ün İstilasından Urfa'nın Fethine
Kudüs'ün İstilasından Urfa'nın Fethine
kitabını okuyorum. İnşaAllah bitince epeydir okumak istediğim
Huzuru Bekleyen Şehir Kudüs
Huzuru Bekleyen Şehir Kudüs
kitabını okumaya niyet ediyorum. Bende bu akıma https://1000kitap.com/1okurum ,
Mîri kelâm
Mîri kelâm
,
✧Sipihr✧
✧Sipihr✧
ve
Kalb i Mecruh
Kalb i Mecruh
’u davet ediyorum ✨🌹🇵🇸
Ömer

Ömer

@farukkomer
·
10 Kasım 2023 18:53
Sevgili kardeşlerim, mümkün olduğunca "her zamanki" okumalarımızı bir kenara bırakıp hassaten Filistin meselesine yönelik okumalar yaparsak daha iyi olur. Bu hem bizim konuya daha çok vâkıf olmamızı, hem de gündemi Filistin ile doldurmamızı sağlar. İletinin altına Filistin hakkında şu anda okuduğun ya da okumayı seçtiğin kitabı yaz!
1. Akıllı ol, Akılcı olma. 2. İmkân üret, imkana takılma. 3. Duyguların zengin olsun, duygularının esiri olma. 4. İlim sana yol aldırsın, sana yük olmasın.
Abdulkadir Turan
Abdulkadir Turan
Reklam
Dünya boştur loo :)
Dünyada her şey geçicidir. Kalıcı olan, Allah'ın huzuruna çıkacak ruhdur.
Abdulkadir Turan
Abdulkadir Turan

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
288 syf.
·
Puan vermedi
·
28 günde okudu
Miladi 4 Mart 1193 Kaybetmenin 828. Yıl Dönümü
Selahaddin Eyyubi , bu isim devrinin en popüler isimlerinden biriydi ve namı tüm dünyaya tüm İslam ve Hristiyan alemine yayılmıştı. Onun bu haklı şöhreti, Kudüs gibi mübarek bir şehri seksen sekiz yıl sonra, 1187 yılında Haçlılardan geri alması, Kudüs'ün ikinci fâtihi olmasından dolayıdır. Devrin tüm sultanlarından farklı bir merhamete sahip
Selahaddin
SelahaddinAbdulkadir Turan · Dua Yayıncılık · 2011189 okunma
288 syf.
10/10 puan verdi
Selahaddin Kudüs fatihi Işığın savaşçısı Haçlıların korkusu Parçalanmış olan müslünları tek bir bayrak altında ve tek bir amaç doğrultusunda birleştirmiş olan tarinin en önemli komutanlarından.. Onun hayatını öğrenmek isteyenler için gerçekten iyi yazılmış bir biyografi. Anlatım akıcı okurken sıkılmıyorsuz, o dönemi iyi tasvir etmiş. Keyifli okumalar dilerim...
Selahaddin
SelahaddinAbdulkadir Turan · Dua Yayıncılık · 2011189 okunma
136 syf.
·
Puan vermedi
Kudüs
Kitabı şiddetle tavsiye ediyorum hatta her müslümanın muhakkak kitaplığında bulunması gereken bir kitap. 1. Haçlı seferlerini anlatıyor ama Kudüs'ün alınmasının sebebi haçlıların sahip olduğu güc değil Müslümanların parçalanmış ve birlik olma yolunda adım atamamamlarıdır. Şuan ki sorunumuz da tam olarak bu Kudüs esir, müslümanlar parça parça . Biz bir bütün olamadığımız sürece onlar hep kazanacaktır. Rabbim bizlere dirlik ve birlik nasip etsin
Ve Kudüs Düştü
Ve Kudüs DüştüAbdulkadir Turan · Etiket Yayınları · 202029 okunma