Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Amy Tan

Amy TanMutfak Tanrısı yazarı
Yazar
8.3/10
20 Kişi
63
Okunma
6
Beğeni
2.749
Görüntülenme

Amy Tan Yorumları ve İncelemeleri

Amy Tan yorumları ve incelemelerini, Amy Tan kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Amy Tan puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
384 syf.
8/10 puan verdi
Tesadüfen okuduğum ve begendigim kitaplardan biridir. Çinli bir anne ile kızın yaşadıklarını, hesaplasmalarinı Çin-Amerika ekseninde anlatan bir kitap.
Mutfak Tanrısı
Mutfak TanrısıAmy Tan · Can Yayınları · 200224 okunma
286 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
9 günde okudu
Suyuan Woo ve Jing-mei 'June' Woo, An-mei Hsu ve Rose Hsu Jordan, Lindo Jong ve Waverly Jong, Ying-ying St.Clair ve Lena St.Clair... Bunlar kim mi? Bunlar kitaba ismini veren Talih Kuşu Kulübü'nün üyeleri olan anneler ve kızları. Suyuan Woo, henüz Çin'de Kweilin'de Japon işgalinin altında kurar ( Japonların kente girişini beklerken kurar) Talih
Talih Kuşu
Talih KuşuAmy Tan · Can Yayınları · 199413 okunma
Reklam
403 syf.
8/10 puan verdi
·
29 saatte okudu
4/5 Stars (%78/100) I liked The Joy Luck Club so I had high expectations for this. To be honest, this was much better than I expected and I am fairly certain I like this one more than the former. The lives of LuLing and Precious Auntie were like a myth or a legend. They both struggled a lot but finally found happiness. LuLing's life when she was young is very similar to Ruth's own life. LuLing learns the truth about Precious Auntie and her life changes for the better even though it is too late. However, it is not too late for Ruth yet. Ruth learns the truth about her own mother (just like LuLing herself) and her life also changes. This was quite similar to daughters learning to appreciate their mothers in The Joy Luck Club. Ruth is a ghostwriter in the beginning but she decides to write something with her own voice. This was a great detail in my opinion. I especially loved the story of Precious Auntie. I think this is how you should tell a story about immigration and their experience. Very interesting and successful book in my opinion.
The Bonesetter's Daughter
The Bonesetter's DaughterAmy Tan · Ballantine · 200220 okunma
286 syf.
8/10 puan verdi
·
1 saatte okudu
Kitap kulübüyle birlikte okuduğum ve onlardan önce bitirdiğim kitap. Gerçekten basit ama bir o kadarda hayatın içinden bir kitap. Hem annelerin hem kızların bakış açılarıyla anlatılıyor olaylar. Her iki tarafın görüşlerini ve herkesin kendine göre haklı nedenlerini okuyorsunuz.Tabi kitaptaki karakterlerin tartışmalarının temelinde kültürel farklılıklar da var ama. Anne-kızların arasında olan tipik tartışmalar. İki tarafında birbirini dinlememesi...Anlamak zaten mümkün olmuyor. Çünkü aynı hayatı yaşamadıkça karşındaki insanı anlayamıyorsun. Ama dinlemek önemli. Desteklemek önemli. Ama anne öyle olunca kız da böyle oluyor. Biri anlayış biri destek bekliyor. İletişim kurma yerine iletişimsizlik yaşanıyor. Sen Çin'de çok farklı şeyler yaşayıp Amerika'ya yerleşmişsin. Çocuğun başka bir kültürün içinde doğuyor ister istemez doğduğu yerin kültürüyle büyüyor." Ben küçükken uslu ve itaatkardım" kızım da böyle olsun şeklinde istiyorlar. O da mümkün değil. Zamanlar ve kültürler farklı. Tabi çocuğu uyarıp ona nasihat vermelisin. Çocuğunda seni dinlemeli. Sende onu. Sen öyle yetiştirilmişsin. Çocuğundan çok farklı şeyler bekliyorsun. Bilemiyorum ne olursa olsun ebeveynler bir yere kadar çocuklarının hayatlarını kontrol edebiliyor. Bir yerden sonra çocuğuna izin vermen, bırakman gerekiyor. Hayat birbirimize zorla bir şeyleri kabul ettirmeye çalışıyoruz. Birbirimizi zorluyoruz. Karmaşıklaştırıyoruz. Ne kadar garip?
Talih Kuşu
Talih KuşuAmy Tan · Can Yayınları · 199413 okunma
336 syf.
6/10 puan verdi
·
1 saatte okudu
3/5 Stars (%66/100) The Joy Luck Club tells the story from eight perspectives on living a life with both Chinese culture and values and American culture and values. The novel is essentially made of sixteen chapters with each woman getting two chapters each. The novel opens after the death of Suyuan Woo, an elderly Chinese woman and the founding member of the Joy Luck Club. Suyuan has died with regret and an unfulfilled wish. She could not be reunited with her twin daughters who were lost in China. Suyuan’s American-born daughter, Jing-mei Woo, or June, is asked to replace her mother at the Joy Luck Club’s meetings. The book revolves around this seemingly easy plot. The most important thing in the book is whether the daughters truly know their mothers. The mothers want to raise their children in America in a different way than the daughters who were born in a country with a very different culture. They have their own unique perspectives and expectations in this strange environment. Though they love each other, their perspective and living in a country where they have to use a different language and adapt to this new culture, create problems. The book is all about looking at life from a unique perspective and how these perspectives affect the relationship between the mothers and their daughters. Since the chapters are devoted to several different women, you get the chance to see the world from their perspective. The mothers see America in a different way and the daughters see America in a completely different way and this is what makes the book interesting in my opinion.
The Joy Luck Club
The Joy Luck ClubAmy Tan · G. P. Putnam's Sons · 19898 okunma
286 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
Kitapta; ülkeler arası göçe bağlı kültürler arasındaki değişim sancılarını; ve kültür çatışmasını anne-kız ilişkisine dayalı olarak kadın ekseninde ele alındığını görüyoruz. Çin'den Amerika'ya göç eden ailelere mensup dört anne ve onların kızlarının anlatılarının sıralı olarak kurgulandığı bu eserinde Tan, mah-jong oyununun kurallarıyla anne kız ilişkileri arasında bağ kurmaya çalışmıştır. Ancak ‘anne’ karakteri etrafında bağlayıcı etken olarak kendini gösteren Çinli kimliği, kızlarda Amerikalı kimliğinin iyice baskınlaşmasından ötürü anne-kız arasında anlaşmazlıklara neden olur. Bu kadınlar, kızlarının istedikleri gibi yetişmediklerini anladıklarında hayal kırıklığına uğramışlardır. Amy Tan’in, ‘annelik’ terimine, bu kültürel boşluğu doldurabilecek bir nitelik yüklediği görülür. Böylece ‘annelik’, karşımıza sadece soyun değil aynı zamanda kültürün de nesilden nesile aktarılmasını sağlayan taşıyıcı bir unsur olarak çıkmaktadır. Ancak kadınların bu yönde gösterdikleri çabalar çoğu zaman karşılıksız kalır. Kızlarının küçük yaşlardan itibaren yaşadıkları kültürel değişme, kendi özlerine olduğu kadar annelerinin onlara aktarmak istedikleri kültüre karşı da yabancılaşmasına neden olur.
Talih Kuşu
Talih KuşuAmy Tan · Can Yayınları · 199413 okunma
Reklam
384 syf.
7/10 puan verdi
·
4 günde okudu
Edebi açıdan bakacak olursak çok başarılı değil.Yani muhtesem bir kurgusu,sizi içine çekecek şiirsel bir dili yok.Bana çevirisinde de sıkıntılar var gibi geldi.Çok ozenli ve anlattigı kültürlerle uyumlu gibi değil gibiydi. İçerik açısından ise beğendim.1920li yıllardan başlayarak İkinci Dünya Savaşı yılları ve kominist sistemin ilk yıllarında Çin'i zeminde savaş ve kargaşa motifleriyle iyi anlatabilmis. Romana daha çok kadin gözunden bakıyoruz. Çin kültüründe kadın olmak irdeleniyor.(Daha çok olumsuz yönleriyle).Kitabin çatışmayı oluşturan anne-kız gerginliği üzerinden Amerika ve Çin kültürü karşılastirimiş.Yazarın Amerikan kültürünü üstün çikarmaya çalıştıği seziliyor. Kıtabın dili kolay ve kurgusu da zorlayıcı değil.
Mutfak Tanrısı
Mutfak TanrısıAmy Tan · Can Yayınları · 200224 okunma