William Saroyan

Ödlekler Cesurdur yazarı
Yazar
8.3/10
216 Kişi
840
Okunma
141
Beğeni
8,2bin
Görüntülenme

William Saroyan Yorumları ve İncelemeleri

William Saroyan yorumları ve incelemelerini, William Saroyan kitabı hakkındaki okur görüşlerini , William Saroyan puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
224 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Bu kitabın adını seneler önce bir filmde duymuştum.. Yıllarca arayıp durdum. Baskısı tükendiği için ne kitapçılarda vardı ne de kitap sitelerinde. İçime dert olmuştu. Her kitap fuarında sordum bulamadım. En son ikinci elini bir yerden bulup aldım. Gerçekten aramama, bulmama, okumama en çok da bulmak için harcadığım emeği fazlasıyla hak ediyor. Muazzam derecede güzel bir eser. Yapısında iki farklı tiyatro oyunu var. Bu tiyatro oyunlarında yaşamın öz gerçekleri manipüle edilmeksizin işlenmiş, bu arada yazar Bitlisliymiş, değil kırk yıl 1000 yıl düşünsem aklıma gelmezdi. Helal olsun çok güzel bir eser yazmış. Dili oldukça sade ve anlaşılır. Hayatın içinden iki konuyla okuyucu karşısına çıkıyor. Baş yapıtlar arasında yerini aldı benim için. Kesinlikle okunmasını tavsiye ederim. (Tabi bulabilirseniz.:) Kitaplar iyi ki de varlar...
Yüreğim Dağlardadır
Yüreğim DağlardadırWilliam Saroyan · Aras Yayıncılık · 200336 okunma
132 syf.
8/10 puan verdi
“Kavga etmeyi bırakın. Hepimiz aynı yanan evin içindeyiz.” Yazar, 1939 yılında ‘ The Time of Your Life’ adlı oyunuyla Pulitzer Ödülü’nü kazanmış , ama bu eserinin diğerlerinden ne daha iyi ne de daha kötü olduğunu söyleyerek ödülü reddettmiş. Ben yazarın dilini oldukça samimi buldum. Bu kitaptaki öykülerinde Saroyan; insanı, yabancı bir ülkede “yabancı” olmayı anlatmış. Anlatımı çok içten ve yalındı. Metinlerinde, süslü tabirler, söz oyunları yoktu. Öykülerinde bütünlük , anlattıklarında ise buram buram ”yaşanmışlık “ vardı.
Ödlekler Cesurdur
Ödlekler CesurdurWilliam Saroyan · Aras Yayıncılık · 2018279 okunma
Reklam
112 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
36 saatte okudu
Saroyan'ı, yani Aram Karaoğlanyan'ı tanıyalım
Bitlis'ten Amerika'ya göç etmiş Ermeni kökenli bir Osmanlı ailesinin Amerika’da doğan ilk ferdi olmuş William Saroyan, gerçek adı ile Aram Karaoğlanyan. 1908'de Fresno-Kaliforniya’da doğmuş, babası o henüz 3 yaşındayken ölünce maddi zorluklar nedeniyle kardeşleri ile birlikte yetimhaneye bırakılmış, 8 yaşındayken aile ortamına tekrar geri dönmüş.
Aram Derler Adıma
Aram Derler AdımaWilliam Saroyan · Varlik Yayınları · 199196 okunma
191 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
83 günde okudu
Kalifornia'da yaşamış Bitlisli
Saroyan Amerika'da Anadolu öyküleri yazan bir yazar. California doğumlu Bitlis'li. Hikayeleri size tanıdık gelecektir. Şöyle diyor: "Kelimeleri kullanmak büyük bir sorumluluk. Yanlış bir şey söylemek istemiyorum. Zeki görünmek istemiyorum. Bundan müthiş korkuyorum. Hayatta hiç zeki olmadım ve yaşamanın kendisinden bile daha muhteşem bir işin başında olduğum şu anda tek bir yanlış kelime bile söylemek istemiyorum. Kişiliğimi kaybetmemeye kararlıyım. Ben bir öykücüyüm ve tek bir hikayem var: insan. Söyleyecek sözüm var ve Balzac gibi konuşmak arzusunda değilim. Ben sanatçı değilim; medeniyete de gerçekten inanmıyorum. Ulusların kaderiyle ilgilenmiyorum ve tarih beni sıkıyor. Nasıl olmuş da insanın mahremiyeti yok edilmiş, dindarlık hisleri iğrenç; bir cinayet ve yıkım kargaşasıyla birleştirilmiş? Ben sadece insanla ilgileniyorum. Hayatı severim ve ölüm karşısında acizim. "
Yetmiş Bin Süryani
Yetmiş Bin SüryaniWilliam Saroyan · Aras Yayıncılık · 2016133 okunma
144 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
11 saatte okudu
Ermeni yazarın öyküleri hepsi acıyı, hüznü ve de samimiyeti barındırıyor. Hepsinin hemen hemen ortak noktası kendi ülkelerinden uzakta, başka bir coğrafya acı çeken, sıla özlemi çeken, zor durumlarda kalan insanların oluşu. Ben genel itibariyle o samimiyeti vermeleri itibariyle öyküleri başarılı buldum. Kitaba adını veren öykü başta olmak üzere bizden biri gibi hissettim okurken. Aslında insan her yerde insandır. Acı çekebilen, ülkesinden uzakta olduğu takdirde benzer sıkıntılar yaşayan, aynı şeylere hüzün duyabilen et parçalarıyız. Adımız, dinimiz, dilimiz kısacası kimliğimiz farklı olsa da sevinç ve hüzün duyduğumuz şeyler aynı aslında. Bu öykülerin özeti de bu cümlelerde saklı aslında.
Ödlekler Cesurdur
Ödlekler CesurdurWilliam Saroyan · Aras Yayıncılık · 2018279 okunma
107 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
7 günde okudu
Kısa, Etkileyici Öyküler...
William Saroyan'ın Yoksul İnsanlar'ını zevkle okudum. Kısa öykülerden oluşan bu seçki Saroyan ile tanışmak, onun öykü dünyasına yolculuk yapmak isteyenler için iyi bir kitap. Tabii eski basım bir kitap olduğu için temini zor olabilir ama Saroyan'ın külliyatı yenilerde Arat Yayınevi tarafından basılıyor. Meraklısına... Kitap hakkında birkaç kelam etmek istersek... Kısa öykülerden oluşan ve sade bir dille yazılan öykülerden oluşuyor. Öykülerin konusu çoğunlukla yoksul ve muhtaç insanlar. Diğer yandan kimi öykülerde savaş karşıtı duruşlar da gösteriliyor. Etkileyici ve hassas. İspanya'daki Savaş, Savaş ile Barış andığım türden öyküler. Yüreği Dağlarda Olan Adam, açlık hâllerini iyi yansıtan bir öykü. Amcamla Meksikalılar da yoksulluğu ve geçim sıkıntısını işleyen güzel bir öykü. Jim Pemberton ile Oğlu Trigger, yoksulluk yanında aşkı ve kadın erkek ilişkisinde, erkeğin, erkeklik hâllerinin görünen kısmına alaycı bakan hoş bir öyküydü. Üç Dört Kapıyı Ört, ırkçılık sorununu, Aşk Bana Göre Değil, aşkı ve başına buyruk yaşamı işleyen öyküler. Saroyan yalın dili, basit ama etkili kurgusuyla Amerikan öykücülüğünde yer edinmiş bir yazar. Yeni okumalara açık okuyuculara tavsiye ederim.
Yoksul İnsanlar
Yoksul İnsanlarWilliam Saroyan · Karacan Yayınları · 198146 okunma
Reklam
58 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.