Aliya İzzetbegoviç

İslam Deklarasyonu yazarı
Yazar
9.1/10
3.220 Kişi
15,3bin
Okunma
2.965
Beğeni
47bin
Görüntülenme

Aliya İzzetbegoviç Sözleri ve Alıntıları

Aliya İzzetbegoviç sözleri ve alıntılarını, Aliya İzzetbegoviç kitap alıntılarını, Aliya İzzetbegoviç en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Adalet, ya insanların kalbinde bulunur ya da yoktur."
Tek bir Müslüman ülkede dahi yeterince gelişmiş, İslam'ın ahlaki anlayışına uygun ve halkın ihtiyaçlarına cevap verebilecek mahiyette bir eğitim sistemi mevcut değil.
Reklam
"İslâmî” terimiyle hazır çözümden çok metot kastedilmekte ve bu terim birbirine zıt umdelerin sentez prensibini dile getirmek- tedir. İslâm'ın esas prensibi, tabiattaki hayat ve hayat şekillerinin gelişme tarzındaki örneğini andırıyor. Öyle görünüyor ki, temizlik ile ibadeti birleştiren ve namaz ile insanları birlik haline sokan faktörün esasında, hayattaki ruh hürriyeti ile tabiatın determinizmini birleşti- ren aynı ilham vardır. Kuvvetli bir seziş kabiliyeti, yalnız namaza ba- karak bütün İslâm’ı, İslâm’dan yola çıkarak da dünyanın umumî dualizmini yeniden kurabilir.
Sayfa 20 - İslâm’ın prensip olarak tarif edilmesi, onun gelecekteki gelişmesi için fev- kalade önemlidir. İslâm ve İslâm aleminin katılaşması ve içe kapanması sayısız defa -ve doğru olarak- müşahede edilmiştir. Bu durum elbette, İslâm’ın tamamlanmış ve bütün zaman
"İşsiz kişinin beyni şeytanın sevdiği bir ikamet yeridir."
Sayfa 290Kitabı okudu
Aynı Filistin'de yapıldığı gibi
Tüm zorluklara rağmen ordumuzun bu devamlı yükselişi, dünya tarafından merakla izleniyor. Yabancılar bana, sık sık direnmeyi nasıl başardığımızı soruyorlar. Kimi zaman onların da ordumuzla tanışmak, onun hakkında bilgi edinmek ve bu direnişin gizemini anlamaya çalışmak için, bugün benim geldiğim gibi, size gelmeyi arzuladıklarını hissediyorum. Nedir bu gizem? Her şeyden önce; insanlar, haklı bir amaç için, özgürlükleri için ve her şeyden daha fazla kendi kurtuluşları için savaştıklarının bilincindedirler. Görüyorsunuz işte; bu sıradan bir savaş değil. Bize yapmak istedikleri sıradan bir işgal değildi. Bu, bir ülkeyi ve bir halkı, bir daha asla var olmamak üzere ortadan kaldırma teşebbüsü idi.
Mustafa Kemal’in bazı reformlarını örnek vermek biraz aşırı gözükebilir lakin bu reformlar, Batılıların İslam dünyasının problemlerine olan her türlü yaklaşımları, İslam dünyasının problemlerini hangi metotlarla “tamir” etmeyi planladıklarını ortaya koyan şablonlar içermektedir. Bu, ulusun gerçek ahlâk ve eğitimle kalkınması için zahmetli bir çalışmanın altına girmek yerine gerçek problemlerden kaçma, her zaman yabancılaşmayı tercih etme ve harici ve yüzeysel şeylere odaklanmaktır. Devlet işlerinin idaresi böyle insanların eline kaldıktan sonra Müslüman bir ülkenin istiklâlinin ne manası kaldı ki? Hürriyetlerini nasıl kullandılar?
Reklam
1.000 öğeden 981 ile 990 arasındakiler gösteriliyor.