Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Bryan S. Turner

Bryan S. TurnerStatü yazarı
Yazar
8.8/10
29 Kişi
116
Okunma
17
Beğeni
2.690
Görüntülenme

Bryan S. Turner Yorumları ve İncelemeleri

Bryan S. Turner yorumları ve incelemelerini, Bryan S. Turner kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Bryan S. Turner puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
566 syf.
9/10 puan verdi
Sosyolojide çağdaş kuramlar deyince "Ben burdayım" diyen bir eser. Gümbür gümbür bir eser. Hacimli yapısına paralel olarak doluluğu ve işe yararlılığı söz konusu. Kitap her bir kuramcıyı ayrı ayrı ele almış, hepsini ayrı bölümler olarak vermiştir. Bölümlerin genel yapısı şu şekildedir; öncelikle kuramcının özgeçmişi verilir. Bu kısım, bir kişinin düşünce dünyasını anlamada oldukça önemlidir. Çünkü filozoflar, sosyologlar, siyasetçiler ekonomistler; yani, fikirlerini önemsediğimiz, anlamaya çalıştığımız o insanlar gökten zembille gelmiyor. Toplumun içerisinde, toplumla birlikte şekilleniyor. Bu yüzden o kişilerin yaşamlarını bilmek, "nasıl öyle bir insan olduğunu" anlama konusunda son derece önemlidir. Kitaptaki özgeçmiş kısmının hemen akabinde, ele alınan kişinin hemen hemen bütün eserleri kronolojik olarak kısaca tanıtılır. Dilimize çevrilmiş olanlar belirtilir, eserlerin konuları ve yöntemleri hakkında bilgi verilir. Daha sonra kişilerin kuramları genel hatları ile anlatılır. Temel kavramları verilir. Ve son olarak her bölümün sonunda değerlendirme/eleştiri kısmı bulunur. Kitabın dili sade ve anlaşılırdır. Çevirisi güzeldir. Alan ile ilişkisi veya alan hakkında bilgisi olmayanlar da rahatça okuyabilir.
Çağdaş Toplum Kuramından Portreler
Çağdaş Toplum Kuramından PortrelerBryan S. Turner · İletişim Yayıncılık · 20179 okunma
453 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
Klasik Sosyoloji Tarihi & Bryan S. Turner + ● Sosyoloji bölüm kitaplarından biri daha bitti. Bu kitapta; klasik sosyolojinin gelişimi ve bu süreçte sosyologların düşünceleri, kuram ve anlayışları ele alındı. Kitapta özelllikle dünya savaşları öncesi ve sonrası oluşan sosyo-ekonomik süreçlerde değişen sosyal akımların birbirleri ile karşılaştırılarak veya yapılan katkılarla konular aktarıldı. + Özellikle Max Weber ve Karl Marx tartışmaları, Emile Durkheim, Karl Mannheim ve Simmel gibi sosyologlar üzerinden; kültür sosyolojisi, para sosyolojisi, ideoloji ve ütopya, düşünsel süreklilik, Marksizm kapitalizm gibi konular üzerinde duruldu. + Hadi okuyun. #bryansturner #klasiksosyoloji #klasiksosyolojiteorileri #sosyolojibölümü #sosyoloji #iletişimyayınları #kitapokumakgüzeldir #kitapönerisi #kitaptavsiye #kitaptavsiyeleri #bookstagram #hadiokuyun #okudumbitti
Klasik Sosyoloji
Klasik SosyolojiBryan S. Turner · İletişim Yayıncılık · 201516 okunma
Reklam
306 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
32 günde okudu
Beden sosyolojisi alanında yeniden bir düşünmeyi gerektiren bir kitap olmuş. Beden ve bedenin sağladığı deneyimleri küreselleşme üzerinden çok açık ve net bir şekilde ifade etmiş. Beden ve din, bedensel düzen, beden yönetimi, beden ve bıkkınlık gibi daha birçok konuya beden üzerinden değinmiş. Zaman zaman felsefi, toplum bilimleri ve sosyolojiyle karşılaştırmalı bir şekilde ilerleyip anlatmış. Benim şahsi görüşüm tüm dünya kendi bedenine çok yabancı ve kendisini çok kapatıyor. Beden hakkında aydınlanma yaşamak için iyi bir kitap!
Beden ve Toplum
Beden ve ToplumBryan S. Turner · Nobel Akademik Yayıncılık · 20205 okunma
143 syf.
9/10 puan verdi
Eşitlik - Bryan Turner
Tanıtmaya yazardan başlayalım: Kendisi İngiltere'de bir sosyoloji hocasıdır. Bu çalışmasında; eşitlik-yurttaşlık ikilemine değinmiş, eşitsizliğin kapitalist ve kültürel temellerine değinmiş, Sovyet deneyimindeki eşitsizliklere değinmiş, eşitsizlik türlerine değinmiş, eşitliği tanımlamış, eşitlik-adalet ilişkisinde Rawls'a, Weber'e ve Marx'a değinmeden geçmemiş, eşitlik düşüncesinin din ve ideoloji ile olan bağlantılarına da değinmiş, ve son olarak eşitlik-eğitim ilişkisine değinmiş. Bunun dışında eşitlik deneyimleri gibi karaladığı birkaç konu daha var, ama onlardan bahsetmeye gerek yok, kitabın ana hatları budur. Özetle; eşitlik kavramına giriş niteliğinde olan bir kitaptır. İçindekiler kısmı kabaca böyledir. Eseri harbiden beğendim. Puan olarak 9/10 veriyorum. Siyaset bilimcilerin, felsefecilerin, öğretmenlerin ve sosyologların kesinlikle okumasını tavsiye ederim.
Eşitlik
EşitlikBryan S. Turner · Dost Kitabevi · 200715 okunma
·
Puan vermedi
Tavsiye Ederim
Kitap içeriği ve baskı kalitesi çok güzel. Sadece kitapta genel bir indeks yok, alfabetik olarak arama yapabiliyorsunuz. Ben çok beğendim, tavsiye ederim.
Sosyoloji Sözlüğü
Sosyoloji SözlüğüBryan S. Turner · Pinhan Yayınları · 20204 okunma
113 syf.
9/10 puan verdi
·
3 saatte okudu
Statü - Byran Turner
Statü kavramını inceleyen bir sosyoloji çevirisi. Gerekli notları aldım, ve beğendim. Puan olarak 9/10 veriyorum. Siyaset-bilimcilerin okumasını tavsiye ederim.
Statü
StatüBryan S. Turner · Doruk Yayınları · 200021 okunma
Reklam
396 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
Din ve Modern Toplum & Bryan S. Turner + ● Din sosyolojisi alanında yazılmış en güzel kitap diyebilirim. Durkheim'dan Weber'e Marx'tan İbn-i Haldun'a kadar dinin toplum üzerindeki etkilerini inceleyen ilk sosyologların düşüncelerinin yer aldığı kitapta sonraki dönemlerde değişen, modern toplumun dine bakışı, dinin etkisi üzerine yeniden oluşturulan fikirlerin tartışması olarak kitabı özetleyebilirim. Hemen hemen tüm dinlerin toplumsal etkileri, bu etkileri ortaya koyan sosyologların tezleri ile karşı tezlerin karşılaştırılması ve ortaya konan sonuçlar kitabın rahat okunmasına yardımcı olmakta. + Modern yaşama geçişle sekülerleşme ve laiklik kavramının sosyal etkileri kitabın bize aktardığı önemli bilgi. O halde hadi okuyun. + #dinvemoderntoplum #bryansturner #sentezyayınları #sosyoloji #kitap #kitaptavsiyesi #kitapönerisi #okudumbitti #bookstagram
Din ve Modern Toplum
Din ve Modern ToplumBryan S. Turner · Sentez Yayıncılık · 20177 okunma
453 syf.
7/10 puan verdi
Modern dünyanın anlaşılması için klasik sosyoloji mirasının önemi nedir? Bryan S. Turner, Klasik Sosyoloji’de bu sorunun cevabını etraflı bir şekilde ortaya koyan, ayrıntılı bir miras araştırması gerçekleştiriyor. İlk kısımda, erken sosyolojinin gelişiminde kilit öneme sahip düşünürler (Karl Marx, Max Weber, Georg Simmel, Emile Durkheim, Karl Mannheim ve Talcott Parsons) ele alınıyor. İkinci kısım, 19. yüzyılın sonları ve 20. yüzyılın başlarında sosyolojik ve antropolojik araştırmalarda baskın olan kilit öneme sahip kurumları inceliyor. Kapitalist toplumun gelişiminde dinin rolü meselesi, Marksist ve Weberci sınıf analizi yaklaşımları, Kuzey Amerika sosyolojisinde toplumsal tabakalaşma kuramı, endüstriyel kapitalizmde aile araştırması, kent sosyolojisinin gelişmesi, yabancılaşma, marjinalleşme ve etnik çatışmalar hakkındaki tartışmalarda kentsel toplumsal ilişkiler, Mannheim’ın Marksist sınıf analizi eleştirilerini ayrıntılandıran kuşaklar sosyolojisi ve T.H. Marshall’ın siyaset sosyolojisine katkısının irdelendiği bir bölüm kitabın çerçevesini oluşturuyor. Sosyolojinin klasikleşmiş tartışmalarına, klasik eserlerin katkılarına modern dünyanın ne kadar ihtiyacı olduğunu gösteren kapsamlı bir araştırma, önemli bir kaynak.
Klasik Sosyoloji
Klasik SosyolojiBryan S. Turner · İletişim Yayıncılık · 201516 okunma