Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Levent Köker

Levent Kökerİmparatorluktan Tanrı Devletine yazarı
Yazar
Çevirmen
8.8/10
41 Kişi
203
Okunma
10
Beğeni
1.417
Görüntülenme

Hakkında

1958’de Ankara’da doğdu. Tarsus Amerikan Lisesi’nden, ardından Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu (1980). 1987’de Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde yaptığı doktora çalışmasını tamamladı. 1990’da doçent oldu. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve aynı üniversitenin Hukuk Fakültesi’nde uzun süre öğretim üyeliği yaptı. Bir süredir Yakın Doğu Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesidir. Levent Köker’in çok sayıda makalesi ve çevirisi bulunmaktadır.
Unvan:
Türk Hukukçu
Doğum:
Ankara, Türkiye, 1958

Okurlar

10 okur beğendi.
203 okur okudu.
3 okur okuyor.
117 okur okuyacak.
3 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Kaybetmek, sadece bir dahaki sefere daha iyi hazırlanmak ve kazanmak üzere, daha çok ve disiplinli çalışmak için bir motivasyon olarak kabul edilebilmelidir.
Reklam
Bilim felsefesinin doğuşu
Felsefe, "metafizik" boyutlarından soyutlanmış bir biçimde bilimin emrine girmekte, "bilimsel dilin yaratılması için teknik bir araç" niteliğini kazanmaktadır.
Ona göre, her insan davranışının ardında yatan fizyolojik ilke, kendini ko­rumadır. İnsan, (Antik Yunan filozofu Epikuros'un da ileri sürdüğü gibi) her zaman hazza, yaşamını sürdürücü şeylere doğru koşan, buna karşılık elemden, yaşamına zararlı olan şeylerden kaçan "bencil" bir yaratıktır. Böylece bencilliğin kökenini bilimsel olarak açıkladığını varsayan Hobbes, ahlak sorununu da bencillik görüşü doğrultusunda ele alıp, ahlaksal değerlerin göreceli olduğunu, çünkü bunların (herkese sözünü geçiren merkezi bir otoritenin bulunmadığı bir du­rumda) kişiden kişiye değiştiğini vurgular. Temel güdü in­sanın kendisini koruması olduğuna göre, bir kişinin gözünde, yaşamın korunmasına, sürdürülmesine yönelen her şey iyi, bunun karşıtı ise kötü'dür. Soruna bu açıdan yaklaşıldığında, insan için en iyi şeyin yaşam, en kötü şeyin ise ölüm olduğu ortaya çıkar.
Sayfa 182Kitabı okudu
Aynı fikre sahip başka biri daha geldi aklıma
Seneca, kölelik konu­sunda çok daha ılımlı bir yol izler. Bir yandan kölelere iyi davranılmasını ister, ama öte yandan kölelik kurumunu ol­duğu gibi kabul eder.
Roma'yı çıkarıp aklınıza geleni yazıp okuyun
İktidarın tek kişinin elinde toplanmasıyla siyasetin “iflas” etmesi, zaten Roma’da hiçbir zaman gelişememiş olan siya­sal düşüncelerin büyük ölçüde ortadan kalkmasına neden oldu.
Henüz kayıt yok
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
271 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
32 saatte okudu
Din ve Politika dersimin kapsamında okumamış olsam galiba açıpta okumazdım. Bazen zorunlu okumaların çok şey kattığını düşünüyorum. Kitap Roma imparatorluğunun nasıl bir imparatorluk olduğunu, hristiyanlıkla tanışmalarından sonra nasıl şekillendiklerini anlatan ve içinde daha bir çok detayın yer aldığı ama bazı noktalarda tekrarın olduğu bir kitap ilgililere tavsiye edilir.
İmparatorluktan Tanrı Devletine
İmparatorluktan Tanrı DevletineMehmet Ali Ağaoğulları · İmge Kitabevi · 201377 okunma
271 syf.
7/10 puan verdi
Siyasi Düşünceler Tarihi serisinde, Kent Devletinden İmparatorluğa adlı ilk kitapta Antik Yunan düşüncesi incelendikten sonra yazarlar Ağaoğulları ve Köker, bu kitapta özellikle Roma siyasal düşüncesi, Orta çağda Hıristiyanlık ve kilise ile feodal toplum düzeni üzerinde duruyor. İlk bölümde Roma Siyasal Düşüncesi başlığı altında Roma'nın
İmparatorluktan Tanrı Devletine
İmparatorluktan Tanrı DevletineMehmet Ali Ağaoğulları · İmge Kitabevi · 201377 okunma
136 syf.
10/10 puan verdi
·
1 saatte okudu
İki Farklı Siyaset - Levent Köker
Siyasal bilimlerin doğasına dair bir inceleme içeren bu kitap, iki bölümden oluşuyor: Birinci bölüm, Bilimcilik ekseninde gelişen liberal-demokrasi; yani, pozitivist siyasal bilimlerin doğası (i); İkinci bölüm, bu pozitivizme tepki olarak gelişen liberal-demokrasi eleştirileri; yani, eleştirel siyaset teorileri (ii). Bu kitabı okumadan önce sosyal bilimler, bilgi felsefesi, karşılaştırmalı-siyaset ve demokrasi kuramları hakkında bilgi sahibi olmanız lazım. Özetle, siyasal bilimlerle ilgilenmeniz lazım. (Zaten yazarın kendisi de siyaset-bilimci.) Aksi takdirde, önemli paragrafları anlayamazsınız. Şahsen yazarın konu dışına çıkmaması, açık ve duru bir Türkçe ile olan biteni anlatması sebebiyle, bu kitabı çok beğendim. (Bu kitap neden düşük puan almış, bunu anlayamadım.) Vaktim olursa bir kere daha okurum. Puan olarak, 10/10 veriyorum. Siyasal bilimler üzerine okuma yapanların bu kitabı kesinlikle okumasını tavsiye ederim.
İki Farklı Siyaset
İki Farklı SiyasetLevent Köker · Dipnot Yayınları · 201924 okunma