Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Peter L. Berger

Peter L. BergerSosyolojiye Çağrı yazarı
Yazar
8.7/10
35 Kişi
209
Okunma
22
Beğeni
3.590
Görüntülenme

Peter L. Berger İletileri

Peter L. Berger iletilerini, Peter L. Berger okur görüşlerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
***FARKLI TÜRLERİ KEŞFET ETKİNLİĞİ BAŞLADI!!!***
Sevgili 1k ailesi bugün itibariyle 'Farklı Türleri Keşfet' etkinliğimiz başlamış bulunmaktadır. * Bu iletinin altına yaptığımız okumalardan bize kalan okuma deneyimlerini, alıntı, yorum ve incelemeleri paylaşabilirsiniz. * Etkinliğe katılmak, etkinlikle ilgili soru sormak ve katılımcı ile tür listesini takip etmek için LÜTFEN
“Dünyayı olduğu gibi kabul eden insanlar sosyolojiye bulaşmamalıdır.”
Peter L. Berger
Peter L. Berger
Reklam
KÖTÜ KADER...
Graham Dunstan Martin
Graham Dunstan Martin
: "Hürüm!" tezini ileri sürmenin hata olduğunu söyleyebiliriz. İyi ama, "hür değilim!" ifâdesi de aynı şekilde hata değil midir? Bu fikir
Jean-Paul Sartre
Jean-Paul Sartre
'ın "kötü kader" olarak isimlendirdiği olgunun temelinde yatmaktadır. Sosyolog
Peter L. Berger
Peter L. Berger
, şu tezi ileri sürer: Basitçe ifâde edilirse, "kötü kader" gerçekten gönüllü olan bir şeyin, ZORUNLU OLDUĞU iddiasında bulunmaktır. Dolayısıyla, "kötü kader", hürriyetten kaçış, "seçim açısından" dürüstçe olmayan bir firardır. "Kötü kader", kendini en yaygın olandan, en felâketvarî olana, sayısız beşerî hâlde, ifâde eder."
Salih Mirzabeyoğlu
Salih Mirzabeyoğlu
,
İman ve Tefekkür
İman ve Tefekkür
, sh 181, 3.Levha, -İrâde davası- (Hür İrâde-Kötü Kader), İBDA Yayınları
Psikolojizm dinin, psikolojik olguya "gerçekten" işaret eden bir "sembol sistemi" olarak yorumlanmasına fırsat verir. Bu özel bağlantı, özellikle Amerika'da algılandığı biçimiyle, dini faaliyetlerin bir çeşit ruhsal tedavi (psikoterapi) olarak yasallaştmlmaları konusunda büyük bir üstünlüğe sahiptir.
Kutsal Şemsiye
Kutsal Şemsiye
Yeni liberalizm, dini, köklü bir biçimde ve kelimenin iki anlamıyla birden "öznelleştirir." Nesnelliğin durmadan kayboluşu veya dünyanın geleneksel dini tanımlamalarının realiteden-yoksun bir hale gelişiyle din, giderek bir özgür bireysel tercih konusu haline gelir, yani bireyler arası olma biçimindeki zorlayıcı niteliğini kaybeder. Bundan başka, dini "realiteler" giderek, bireysel bilincin dışında kalan olguların referans çerçevesinden onları bilinç içerisine yerleştiren referans çerçevesinde "dönüştürülür". Böylece sözgelimi Hz. İsa'nın öldükten sonra dirilişi artık fiziki tabiatın dışsal dünyasında vuku bulan bir olay olarak görülmeyip, müminin bilincinde yer alan varoluşsal yahut psikolojik bir olguyu gösterecek biçimde ''tercüme edilir". Farklı bir deyişle, dinin işaret ettiği realissimum, kozmos veya tarihten bireysel bilince nakledilir. Kozmoloji, psikoloji haline gelir. Tarih ise biyografi. Kuşkusuz bu "dönüştürme" sürecinde teoloji kendini çağdaş laik düşüncenin realite hakkındaki varsayımlarına uyarlar ve doğrusu dini gelenekleri (onlarla "uygun" bir hale getirmek için) böyle bir uyarlama yaparken iddia edilen zorunluluk, söz konusu teolojik hareketin yaygın bir biçimde raison d'etre'i olarak dile getirilir.
Peter L. Berger
Peter L. Berger
|
Kutsal Şemsiye
Kutsal Şemsiye
For a moment we see ourselves as puppets indeed. But then we grasp a decisive difference between the puppet theatre and our own drama. Unlike the puppets, we have the possibility of stopping in our movements, looking up and perceiving the machinery by which we have been moved. In this act lies the first step towards freedom.
Peter L. Berger
Peter L. Berger
Reklam
İNSAN NEDİR? - SOSYOLOJİ
İnsan, insani ve fiziksel dünyaya anlam vermeye çalışan ve anlam arayışı çabasını doğuştan getiren bir varlıktır.
Peter L. Berger
Peter L. Berger