Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Tom Griffiths

Tom GriffithsHayatımızdaki Algoritmalar yazarı
Yazar
7.2/10
52 Kişi
163
Okunma
0
Beğeni
556
Görüntülenme

Hakkında

Okurlar

163 okur okudu.
36 okur okuyor.
346 okur okuyacak.
39 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Fransız varoluşçu filozof Jean Paul Sartre'nin meşhur bir sözü vardır: "Cehennem, başkalarıdır." Diğer kişilerin doğuştan kötü ya da sevimsiz olduklarını ima etmemiştir, bunun yerine kastettiği şey başkalarının bizim kendi düşünce ve inanışlarımızı karmaşıklaştırdıklarıdır.
Sayfa 372
Reklam
"Problem zor olduğunda bu sizin problemi unutup gitmeniz anlamına gelmemektedir, sadece farklı bir statüde olduğu anlamına gelmektedir. Bu ciddi bir düşmandır ve bununca mücadele etmek zorundasınız." -Jan Karel Lenstra
Sayfa 259
İnsanlığın tüm bilgisi belirsiz, eksik ve kısmidir. -Bertrand RUSSELL
Eğer muhtemel en iyi stratejiyi izlediyseniz, yapabileceğiniz en iyi şeyi yapmışsınızdır ve eğer işler istediğiniz gibi gelişmezse kendinizi suçlamamalısınız.
Sayfa 375Kitabı okudu
Bilgisayar Bilimlerine Giriş
Eğitim Kitapları: ●
Bilgisayar ve Programlamaya Giriş
Bilgisayar ve Programlamaya Giriş
, ddp.anadolu.edu.tr/#/course/YBS201U
Bilgisayar Bilimine Giriş
Bilgisayar Bilimine Giriş
Eğitim Videoları: ● ▶️ Map of Computer Science, Domain of Science (Youtube), youtube.com/watch?v=SzJ46YA... ● ▶️ Computer Organization and Architecture, youtube.com/playlist?list=P... ● ▶️ Computer
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
496 syf.
8/10 puan verdi
Hayatımızdaki Algoritmalar-İnceleme
Oldukça ilginç bir konusu olan ve teknik bir kitap diyebilirim.Ve evet bilgisayar bilimlerinde ki algoritmaları günlük örneklerle ve bilimsel olmayan şekilde açıklamasına rağmen hala oldukça teknik.Bu kitap bir anda okunucak bir kitap değil.Ve her okuduğunuzdada tüm dikkatinizi vermeniz lazım yoksa bir anda konuya fransız kalabilirsiniz. Yer yer akıcı bulmama rağmen yeryerde akıcılıktan uzak buldum. Eğer bilgisayar bilimlerine algoritmalara ilgi duyuyorsanız ve bu alanda bir okulda okuyorsanız bu kitabı okumanızı tavsiye ederim. Aksi takdirde kitabı sıkıcı bulabilir veya tamamlayamayabilirsiniz.
Hayatımızdaki Algoritmalar
Hayatımızdaki AlgoritmalarBrian Christian · Buzdağı Yayınları · 2017163 okunma
496 syf.
10/10 puan verdi
Diyelimki bayramda dedenize, amcanıza, teyzenize, eniştenize, halanıza ve dayınıza (daha fazla uzatmayayım :) ziyarete gideceksiniz. Bu durumda farkında olmadan en yakınınızda olandan başlayarak sonraki en yakın olana gitmeye çalışırsınız değil mi? Aslında bu problem "Seyahat problemi", "Postacı problemi" ya da "En kısa yol problemi" olarak bilenen eski bir matematik problemidir ve matematikçiler çeşitli yöntemlerle bu ziyaretleri en az yol katederek nasıl bitireceğinizi tespit etmek üzere algoritmalar üzerinde çalışır. Kitap bu gibi hayatımıza yerleşmiş problemler için geliştirilmiş algoritmalar hakkında bilgi verir ve ayrıntılı açıklamalar yapar. Kitap verdiği bilgiler açısından son derece doyurucu ve tatmin ediciydi benim için. 11 konu başlığı olsa da 50'e yakın algoritma ve teori üzerinde durulmuş. Yaklaşık 100 sayfalık da bir notlar bölümü var kitabın sonunda. Bölüm sonlarında burayı kontrol etmeyi unutmayınız.
Hayatımızdaki Algoritmalar
Hayatımızdaki AlgoritmalarBrian Christian · Buzdağı Yayınları · 2017163 okunma
496 syf.
8/10 puan verdi
·
299 günde okudu
"Algoritmalar sadece matematik alanıyla sınırlı değildir.Tarife uygun yemek yaptiginizda bir algoritmayı takip edersiniz.Bir sablona uygun sueter örüyorsaniz, bir algoritmayı takip edersiniz." Olaya hiç bu yönden bakmamistim. Oysa ne kadar dogru : )
Hayatımızdaki Algoritmalar
Hayatımızdaki AlgoritmalarBrian Christian · Buzdağı Yayınları · 2017163 okunma