Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

William Doyle

William DoyleFransız Devrimi yazarı
Yazar
7.2/10
13 Kişi
52
Okunma
1
Beğeni
530
Görüntülenme

William Doyle Sözleri ve Alıntıları

William Doyle sözleri ve alıntılarını, William Doyle kitap alıntılarını, William Doyle en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
‘The Revolution was a grand thing!’ exclaims Pierre Bezukhov in the first chapter of War and Peace. “ … robbery, murder and regicide”, … interjected an ironical voice. “Those were extremes, no doubt, but they are not what is most important. What is important are the rights of man, emancipation from prejudices, and quality of citizenship.”
Sayfa 25 - Oxford University PressKitabı okudu
Önemli olan insan hakları, önyargılardan kurtulmak, yurttaşlığın niteliği.
Reklam
Düşünülmeden sarf edilen en masum söz bile herhangi bir zamanda aristokrat eğilimlerin ya da halka karşı ihanetin kanıtı sayılabilirdi.
"İstifa etmeyi düşünüyorum!" dedi aniden. Neden diye sorulduğunda, şöyle devam etti genç öğretmen: "Çalıştığım okulda pek çok şeyi yanlış yapıyoruz. Çocuklara sağladığımız tek şey stres, baskı ve delice çalışma. Oyuna yer yok.
Sayfa 6
Devrim, ulusun egemen gücüne yer tayin ederek, kralı Fransa'nın efendisi değil, kölesi hâline getirdi. Kralı ve tüm diğer görevlileri bir anayasaya tabi kılarak, keyfi yönetim yerine hukukun üstünlüğünü getirdi.
Bir şeyin neden olduğunu, onun ne olduğuna ilişkin bir fikrimiz yoksa çok zor tartışabiliriz.
Reklam
Liberalizm "Liberalizm" terimi Napoleon'un iktidarı inişe geçe­ne kadar bilinmiyordu. İlk kez, 1810 ile 1813 arasında, Napoleon sonrası dönemin İspanyası'nda, Cadiz'de topla­nan ulusal kongrenin temsile dayalı bir idare kurma ukde­sini betimlemek için kullanıldı.
Sayfa 119 - PdfKitabı okudu
Çocuklar,yarının değil,bugünün insanlarıdır.Ciddiye alınma hakları vardır.Yetişkinlerden,eşitleri olarak şefkatle ve saygıyla muamele görmeye hakları vardır.Kim olmak için bu dünyaya gelmişlerse o kişi olmalarına müsaade edilmelidir.İçindekinin kim olduğunu bilmediğimiz her insan yarın için umuttur.
Sayfa 277 - Janusz KorczakKitabı okudu
Hiçbir yasaya itaat etmeyen despotik otorite, keyfiydi ve ona can veren duygu korkuydu.
Bir şeyin ne olduğu konusunda temel düzeyde bilgi sahibi olmadan o şeyin neden gerçekleştiğini tartışamayız.
Reklam
Siyasal açıdan, devrim öncesi Fransası bir mutlak mo­narşiydi. Kral gücünü kimseyle paylaşmıyordu ve bu gücü kullanırken de Tanrı'dan başka hiç kimseye hesap vermek zorunda değildi
Sayfa 36 - Pdf - Eski Rejim: yönetimKitabı okudu
1787: Parisli yargıçlar sürgüne gönderildi.
Sayfa 56 - dostKitabı okudu
21 Ocak 1793'te eski kral, halkın gözleri önünde infaz edildi. Danton, "Eldiveninizi yere atınız!" diye Konvansiyon'da coşkuyla haykırdı ve ekledi: "Yere attığınız eldiven, kralın kellesidir!"
Sayfa 66 - Danton'un sözü İngilizcede "You have thrown your gauntlets" olarak geçmektedir "to throw one's gauntlets" Batı kültüründe, düelloya çağrı yapmak isteyen tarafın beyaz eldivenini elinden çıkarıp yere atmasını ifade etmektedir.Kitabı okudu
Despotluk
Devrim despotluğa saldırı biçiminde başladı. Montes quieu, Kanunların Ruhu Üzerine (1748) başlıklı eserinde, despotluğu hiçbir yasa tanımayan tek bir kişinin yönetimi olarak tanımlamıştı. Henüz 1762'de, Rousseau, Toplumsal Sözleşme adlı eserinde bir despotun otoritesiyle bir kralınki arasında hiçbir anlamlı fark olmadığını ima ediyordu.
Sayfa 97 - dostKitabı okudu
79 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.