Merve

Merve bir yorumu yanıtladı.
168 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
6 günde okudu
Bu kitap yıllar önce kitaplığımda vardi ama daha ben okuyamadan bir şekilde ortadan yok olmuştu. Yakin zamanda bir arkadaştan alıp nihayet okuyabildim ve çok üzüldüm daha önce okuyamamış olmama. Her öykü ayrı ayrı güzeldi. Baştaki öykülerden bazıları o kadar komikti ki okurken sıklıkla güldüm. Dili de çok iyi kullanıyor Şermin Hanım. Her öyküde o karakterle bütünleştim adeta. Son öyküler ise öyle acıklıydi ki sanırım yazarın kendi acılarını yaşadığı bir döneme denk gelmişti ya da izlerini taşıyordu. Sonlara doğru ise gözlerimden yaşlar aka aka okudum. Yazarın başka kitaplarını da okuma listeme alıyorum hemen.
Göçüp Gidenler Koleksiyoncusu
Göçüp Gidenler KoleksiyoncusuŞermin Yaşar · Doğan Kitap · 20188,9bin okunma
Mustafa YILMAZ okurunun profil resmi
Deli Tarla ilk sıraya alınabilir sonra da Hoşçakal Lokantası. İyi okumalar...
Merve okurunun profil resmi
Teşekkür ederim hocam, mutlaka okumaya çalışacağım:)
Reklam
468 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
8 günde okudu
Sosyolojinin bilim haline gelmesinde Durkheim'ın rolü yadsınamaz. Bu kitap da, aslında üç kitap halinde intihar olgusunu her yönüyle ele almış , başarılı ve uzun süreçli bir araştırmanın ürünü. Psikoloji alanından biri olarak kesinlikle çok faydalı bilgiler edindim. Sadece, intihardan bağımsız olarak, kitabın birkaç farklı yerinde cinsiyetçi bazı ifadelere denk geldim. Durkheim'in toplumsal cinsiyet yaklaşımıyla ilgili, kitabı okuduktan sonra ufak bir google araştırması yaptığımda hiçbir sonuçla karşılaşmadim. Bu konuyla ilgili bilgisi olan, sosyoloji alanından birinin fikri varsa öğrenmeyi çok isterim. Sadece ben mi Durkheim'ı cinsiyetçi buldum ya da farklı bir bakış açısıyla baktığımız için tam olarak ne anlattığını anlayamadım mı emin değilim.
İntihar
İntiharEmile Durkheim · Pozitif Yayınları · 2013746 okunma
Merve okurunun profil resmi
Merhabalar Nehir Hanım, bu konuda fikrinizi almak, detaylı yorumunuzu okumak iyi geldi, teşekkür ederim. Kitabı tekrar kurcaladigimda sanırım ilgili yerlerin altını çizmemişim, o yüzden spesifik bir örnek veremiyorum ama yine bir kısımda "kadının zihinsel yaşamının erkeğe göre daha az gelişmiş olduğu" nu söylediği bölüme denk geldim. Bununla tam olarak ne kastettiğini anlamak güç. Sizin de dediğiniz gibi, kadının toplumla erkekler kadar butunlesemedigini vurguluyor olabilir. Bu sebeple Durkheim'in kişisel fikrinden ziyade o dönemdeki toplumsal yasantinin bir yansıması olabilir ya da çeviri sebebiyle anlam kayması da oluşmuş olabilir. Durkheim ile ilgili bu konuda olumsuz bir yoruma denk gelmedim aslında. Sanırım günümüz kadınları olarak toplumsal cinsiyet konusunda daha duyarlı yaklastigimizdan direkt radarımıza takılıyor :)