Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Fernweherin

Fernweherin
@Ferweherin
Kendini bulma yolculuğunda, kitaplarla yolunu aydınlatmaya çalışan, Atasının izinde bir öğretmen, bir okur .. ama iyi okur. Satırları çizerek okur.
Fernweherin tekrar paylaştı.
Her birimizin biyolojik mirasımız kadar gerçek olan bir psikolojik mirası vardır. Bu bize aktarılan ve aile ortamımızın psişik çorbasının içinde kendimize kattığımız bir gölge mirasını içerir. Burada ebeveynlerimizin ve kardeşlerimizin değerlerine, mizaçlarına, alışkanlıklarına ve davranışlarına maruz kalırız. Çoğu zaman ebeveynlerimizin kendi yaşamlarında çözemedikleri sorunlar, bizim hayatımızda işlevsiz başa çıkma örüntüleri olarak kendini gösterir.
Reklam
Fernweherin tekrar paylaştı.
Ben bir dünya gördüm. Senin de gördüğün bir dünya. Sadece henüz hatırlamıyorsun. Her şeyi sıfırdan, yeniden inşa edeceğiz. Bu bir ütopya değil asla. Umut dolu bir kehanet. Çünkü ben bu dünyayı gerçekten gördüm. Sen de anımsayacaksın. Senden dilediğim tek şey küçük bir bavul, o kadar. Eskiye dair yanımıza alacağımız şey ufak kırıntılardan ibaret. Çünkü çıkacağımız yolculuk ve varacağımız yer, daha önce insanoğlunun hiç deneyimlemediği bir yer olacak. Ama insan soyunun hep hatırladığı bir yer. 
Fernweherin tekrar paylaştı.
Tam dost olacak gibiydik ne ara düşman olduk… Ne gördük de birbirimizde kendimize benzeyen, böyle hızlı soğuduk…

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
"Kendi mutluluğumuza konsantre olup sadece onu bulmanın peşine düştüğümüzde kaostan başka bir şey var etmeyiz hayatımızda. Herkes sevgiyi aryor, aşkı arıyor, mutluluğu arıyor ama bir türlü bulamıyor. Oysa insanın mutsuzluğu başkasının mutluluğuyla ilgilidir. Sevgi vermeyi, mutluluk vermeyi öğrendiğimizde seviliriz ve mutlu Oluruz. Aradığımız şey bize kendiliğinden gelir."
"Çiçekleri sevdiğini söyleyen bir kadının çiçekleri sulamayı unuttuğunu görürsek, onun çiçek sevgisine inanmayız. Sevgi, sevdiğimiz şeyin büyümesi ve yaşaması için gösterdiğimiz etkin ilgidir. Bu etkin ilginin bulunmadığı yerde sevgi de yoktur. (..) Birisini sevmek yalnız güçlü bir duyguya kapılmak değildir; bir karardır, bir yargıdır, bir söz vermedir. Sevgi yalnızca duygudan oluşsaydı birbirini ölünceye dek sevmek için söz vermek gerekmezdi. Duygular gelip geçicidir. Eyleme yargı ve karar karışmışsa duygunun ölünceye dek süreceğini nasıl bilebiliriz?"
Reklam
184 syf.
·
Puan vermedi
·
65 günde okudu
İnsanlar uykudadırlar, ölünce uyanırlar. Ölmeden önce ölünüz. Hz Muhammed
Reklam
Kimlikleri kaldırıp atmayı değil bunların dışarıya ya da duruma göre kurgulanan roller olduğunun bilincine varmayı seçmek önemli. Insan, üzerine giyindiği kimliklerin temsilcisine dönüşmektedir hayatin içinde ister istemez. Kimliklerini ve unvanlarini giyindiğinde başka biridir, çıkarıp soyunduğunda başka biri.. İşyerinde baska, arkadaslarla yemekte başka, evde başka, yalnızken başka, tatilde başka, trafikte başka, sosyal medyada başka, bilgisayar başında başkadır insan... Her birinde başka bir kimlik, başka bir kişilik, başka bir persona gösterir. Bulundugu yere ve duruma göre taşıdığı unvanlarin karşılığı olarak bir karakter benimser farkinda olmadan ve bunu bir tiyatro sahnesinde sergiler gibi de oynar. Bazen iyi oynar bazen kötù... Ama sonunda hep bir performans vardir. Hep bir gösteri... Hep dışarıya yönelik bir algi yönetimi…
"Bir hamamböcesi öldürdüğünde kahraman, bir kelebek öldürdüğündeyse şeytan ilan edilirsin. Ahlakın estetik standartları vardır." -Friedrich Nietzsche
Fernweherin
@Ferweherin·Bir kitabı okumayı düşünüyor
Balıkçı ve Oğlu
Balıkçı ve OğluZülfü Livaneli
8/10 · 26,7bin okunma
Eskiden rüyaların anlamını da çözmek daha kolaydı, ama bugün neyi işaret ettiğini tam bilemediğim Kaygı ve korkularla doluyuz. Şurası kesin ki psikolojik durumumuzda büyük bir değişimin eşiğindeyiz. Çünkü bugün insan doğasını daha fazla anlamamız gerekiyor. Çünkü var olan tek gerçek tehlike insanın kendisidir. Insan en büyük tehlike ve gülünç bir biçimde bunun farkında değiliz. Insan hakkında hiçbir şey bilmiyoruz. İnsanın aklı incelenmeli çünkü kötülüklerin kaynağı orada.. unrA
156 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.