Erich Fromm
Sevmek bir sanat mıdır? Öyleyse eğer, bilgi ve çabaya gereksinimi vardır. Yoksa sevgi, kaderin bir lütfuyla şanslı olanlarımızın "kapılmadığı" tatlı bir duygu mudur? Şüphesiz büyük çoğunluk ikinci önermeye inanmaktadır. Oysa bu kitap, birinci önerme temeline oturtulmuştur. Hiç kimse sevginin önemsizliğine ilişkin bir düşünce taşımaz. Birçok kişi onun açlığını çeker, mutlu ve mutsuz aşk öyküleri anlatan bir dolu filmi izler, yüzlerce ucuz aşk öyküleri anlatan bir dolu film izler, yüzlerce ucuz aşk şarkıları dinler. Buna karşın, pek azı sevgiye ilişkin bir şeyler öğrenmenin gerekli olduğunu düşünür. Bu özel tutum, kişiyi ya tek başına ya da toplu olarak, böyle düşünmeye yöneten birçok önyargıya dayanır. Bir çok kişi, sevgi sorununu ilkel bir biçimde ele almakta, kendi sevebilme gücünden, sevme ediniminden çok sevilme olarak görmektedir.
Tahmini Okuma Süresi: 3 sa. 38 dk.Sayfa Sayısı: 128Basım Tarihi: Ağustos 2012İlk Yayın Tarihi: 1956Yayınevi: Altın Post Yayıncılık
ISBN: 9786055248208Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

200 syf.
10/10 puan verdi
Sevmek Yalnızca Sevmek Değildir.
Sevgi konusunda öğrenilecek çok fazla şey var. Bu konuya Fromm çok güzel girmiş.Birleşme ihtiyacının doğal neticesi ve psikolojik olarak dik durabilmenin en önemli gereksinimi sevgidir.Sevgisiz bir birleşim bizi olumsuz etkiler.Sapmalar yaşatır diyor kitabın ilerleyen kısımlarında ki haklı.Bu isteğin bebeklikten çocukluğa, çocukluktan ise ölünceye
Sevme SanatıErich Fromm · Say Yayınları · 202020,6bin okunma
128 syf.
8/10 puan verdi
Gerçekten sevdiğinizi sandığınız birisini acaba gerçekten seviyor musunuz? Bir kişiyi ya da bir nesneyi o olmadan yaşayamam, hayatın bir anlamı olmaz diye mi seviyorsunuz? Kendinizi tanımadan ve sevmeden başkasını sevmeye kalkıyor musunuz? Cevaplarınız tereddütlüyse sevme, sevme sanatı hakkında öğreneceğiniz çok şey var derdi Erich Fromm. Kitap
Sevme SanatıErich Fromm · Altın Post Yayıncılık · 201220,6bin okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.