Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Z E Y N E P G Ü L C A N

Z E Y N E P G Ü L C A N
@GulcanZey
Yûnus Emre aşığı bir garip okur... (Burası dijital defterim,bana mesaj yazmayın.)
"İyilik mahvolmaz, günah unutulmaz, hesap sorucu(Allah) uykuya dalmaz;sen insanlara nasıl davranırsan sana da öyle davranılacaktır!"(Beyhaki,Deylemi)
Sayfa 29
Reklam
Alimler dört günden fazla oruçsuz olmayı kerih görmüşlerdir. Dört günü hudut belirlemeleri, bayram ve teşrik günlerinin takdirine göredir. Dört günden fazla oruçsuz geçirmenin kerih görülmesi, şu hikmet'e dayanır: Kalp katılaşır, kötü adetler baş gösterir ve şehvet kapıları açılır.
Sayfa 78
Allah'ın Resûlü (s.a.v), iftihar makamında dünya hakkındaki zahidlik ile orucu eşit göstererek buyurmuştur ki; "Gerçekten Allah meleklerine karşı bir gençle iftar ederek buyurur: Ey şehvetini benim için terk eden genç! Ey gençliğini bana bahşeden genç! Sen benim nezdimde meleklerimin bazısı gibisin."
Sayfa 25

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Diyor ki;"Kişi,öldüğü andan itibaren cenazesi getirilip kabrin kenarına konulana dek, yüce Allah, azametiyle ona kırk sual soracaktır. İlk sorgusu,"Ey kulum! Sen yıllar yılı, halkın karşısına çıkmak için hep temizlendin durdun. Bir an için olsun, Rabbim de beni görür diye arınmadın. Oysa ki her gün senin kalbine nazar ediyor ve:'Sen, benim sana yaptığım iyiliklerimle donanmışken, benden başkası için ne yapmaktasın? deyip duruyordum. Fakat sen, duyup işitmeyen bir sağırsın."der.
Sayfa 58
İnsan Allah'a şükran borcuyla doğar. Çünkü yok iken, yokluğunun üzerinden uzun bir zaman geçmiş iken, yokluğu fark edilmez bir durumda iken, hiç kimsenin umurunda değil iken, Allah insanın yokluktan varlığa, adem'den vücuda çıkartmıştır. Ona görmesi için göz, işitmesi için kulak, tefekkür etmesi için akıl, idrak ve iman etmesi için kalp vermiştir. İnsanı bir damla sudan var etmiş, onu bedeni ve ruhî pek çok mümtaz vasıflarla donatmıştır.
Sayfa 107
Reklam
Asr süresi (iki gözümün çiçeği)
Ashab-ı kiram bu sureyi okumadan birbirlerinden ayrılmazlardı. Hakkı tavsiyede iyiyi, doğruyu ve tevhidi; sabrı tavsiyede ise ibadetlere devamı,nefse uymamayı ve ilahiyi imtihanlara katlanmayı tavsiye vardır. İmam-ı Şafî şöyle der:"Kur'an'da başka hiçbir sure nazil olmasaydı, şu kısacık sure bile insanların dünya ve ahiret saadetini temine yeterdi."
Sayfa 601
Oysa insan, bu yaşama tatmak için gelmiştir, doymak için değil.Marifet, tadar tatmaz sırrı çözmektir.
Sayfa 170
Sanma ey hâce kim/Senden zer-u sîm isterler,/Yevme lâ yenfeu'da/ Kalbi selîm isterler.(Zannetme ki senden altın ve gümüş isterler, mal ve evladın bile fayda vermeyeceği hesap gününde sadece selîm bir kalp isterler.) (Bağdatlı Ruhî)
Sayfa 165
Zayıflıktaki kuvveti yakalayan birinin bahtı her zaman açık olur. Allah sonsuz zengindir.O'na dolu kovalarla gidilmez. Boş kovalarla gidilir.
Sayfa 108
Geceme ne güzel ses verdin Pirim!
*Dünya, cihanın gizli hükümlerin ihtiva eden bir kitap gibidir. Senin canın da o kitabın baş yazısı. Düşün de bu meseleyi iyi anla! *Daima neşeli ol;arada sırada gelen cefalarla yüzünü ekşit ama, gönlünü hoş tut, suyunu döndür, başka tarafa aksın. Sen de sus artık, eşeğin boynundaki o oyalayıcı çıngırağı çöz!
Reklam
Kimine ağırlık olur gönlündeki yük/İnsana izzet verir hayvana yük/Fil yükünü tutup yüklemez bir merkebe/Gönlü isyan edene verilmez bir mertebe. (Kuşların Dili, Şemseddin Ahmed Sivasi)
Sayfa 63
Ben, dediğim şey;bir yığın ihtiyaç,azap ve korku idi. Ahmet Hamdi Tanpınar
Sayfa 39
"Korkma düşmandan ki ateş olsa yandırmaz seni/Müstakim ol Hazret-i Allah utandırmaz seni." (Diyarbakırlı Said Paşa)
Sayfa 43
Zorluklar, dua ve ibadetin âdeta abdesti sayılırlar. Musibetler, dua için dikkatin yoğunlaşma vesileleridir.
Sayfa 41
837 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.