Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Okuyan Okuyucu

504 syf.
·
Puan vermedi
Yine yapmış yapacağını bu yazar. İlk tanıştığım eseri Patasanaydı. Ve bu kitapla yazarın sıkı takipçisi oldum. Uzun süre yazarı okumaya ara verip farklı yazarları okumaya başlamıştım. Uzun süre sonra bu kitabıyla aynı tadı aldım. Mitoloji, arkeoloji ve polisiye. Üçü bir arada enfes lezzet :) Ahmet Ümit hayranları muhakkak ki bayılacaktır bu esere.
Kayıp Tanrılar Ülkesi
Kayıp Tanrılar ÜlkesiAhmet Ümit · Yapı Kredi Yayınları · 202320,3bin okunma
Reklam
203 syf.
·
Puan vermedi
·
9 günde okudu
Bir Kedi Bir Adam, Bir Ölüm.
Livaneli’nin diğer kitaplarına kesinlikle benzemiyor. Bir olay hem üçüncü tekil kişi hem de birinci tekil kişi tarafından kaleme alınıyor. Ama her nasılsa birinci tekil kişi ile yazılan bölüm beni daha çok içine çekti. Gerçekten güzel bir kitaptı. Alışılmışın dışında. Ödülü hakettiğini düşünüyorum. 29 yıllık bir emek var ortada ve bu gerçekten belli. Konuya değinecek olursak, Türkiye’de yaşanılan karışıklıklar sırasında ülkeden kaçıp gittikleri ülkede mülteci konumuna düşen bir grubun intikam mı bağışlamak mı konusu arasında cebelleşip, öylesine bir yaşam sürmesi anlatılıyor. Kitabın sonunda yazarla ana karakterin küstüklerini okuyup bir an olaylara kendimi kaptırıp üzüldüm. Sonrasında bu romanın da SiriKit ve Geyikten farkı olmadığını kendime telkin ederken buldum. Bende Sami Baran olmuştum :) Ben bu türü oldukça sevdim. Yazarın diğer kitaplarını da hiç kuşkusuz sipariş vereceğim. Okuyun, okutun.
Bir Kedi, Bir Adam, Bir Ölüm
Bir Kedi, Bir Adam, Bir ÖlümZülfü Livaneli · Doğan Kitap · 202123,7bin okunma
136 syf.
·
Puan vermedi
·
7 günde okudu
2023 Öğretmen Buluşmaları seminerinde Fatih Akbaba hocamızın şiddetle tavsiye ettiği bu kitabı alıp okumak nasip oldu. Kitabı aldıktan sonra bu kitabı Atatürk’ün de önerileri arasında olan bir kitap olduğunu gördüm ve okumak için heyecanım daha da arttı “Bir avuç aydının klavuzluğunda halkın her kesiminden aydınlar, işçiler, köylüler, sanatçılar, zanaatkarlar, eğitimciler örneğine az rastlanan bir çabayla küçük ülkelerine ve uluslarına sahip çıkarlar.” Grigori Petrov başta kendi milleti için bir klavuz kitabı yazmış ancak bu klavuz çeşitli milletlere yayılmış ve yol gösterici özelliğini korumuş. Petrov, içerisinde bir kaç ayrı hikayecik ile toplumun her tarafına seslenip öğütler vermiş. Halkın durumu için hep iç hesaplaşmaya tabi tutmuş. İlham almak isteyene fazlaca ilham kaynağı olacak bir eser. Bütün bu kadar öneri üstüne benim de bu eseri önermemem yakışı durmaz. Keyifli okumalar.
Beyaz Zambaklar Ülkesinde
Beyaz Zambaklar ÜlkesindeGrigory Petrov · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202298,9bin okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
196 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Son Ada
Livaneli’ bin bir muhteşem eseriyle de 2023 ün ilk günlerinde tanışmış oldum. Orhan Kemal 2009 da romana armağan vermiştir. Hüzünlü bir kitap. Kitabı okuyanların merak duygularını öldürmemek için konusundan ufak bir şekilde söz edecek olursam; Eserde dünya hayatının bunaltıcılığından ve çekilmezliğinden kaçan 40 evin küçük bir adada hayvanlarla işbirliği içerisinde kurmuş oldukları mini dünyalarından bahsediyor. Bu dünya onlar için Cennet idi. Ta ki eski devlet başkanının oraya yerleşip orayı yönetmeye kalkmasıyla. Bu Başkan geldiği gibi doğanın işleyişine ve insanların dostluklarına balta vurmuş. Böylece Cennet diye adlandırdıkları ada bir Cehenneme dönmüştü. Livaneli’nin kurmuş olduğu ütopya okuyucu için hiç kuşkusuz bir mesaj taşımaktadır. Keyifli okumalar…
Son Ada
Son AdaZülfü Livaneli · Doğan Kitap · 201351,1bin okunma
284 syf.
·
Puan vermedi
·
6 günde okudu
Leyla’nın evi Leyla’ya. İnceleme de bir Leyla’dan. :) Gözyaşıyla bitirdiğim beni çok etkileyen bir roman oldu. Leyla, Rukiye ve Ali Yekta Bey sanki bu üçlü benim duygu değişimlerim gibiydiler. Mağrur, İsyankar ve İnatçı kişiliğim… Çok güçlü olan bu karakterlerin birleşmesiyle çok güzel bir roman çıkmış ortaya. İlk karakterimiz Leyla saygın bir ailenin günah meyvesi. Öyle ki bu meyve herkesten saklanıp bir başına en güzel şekilde büyüyüp yetişmişti. Küçük Hanımken birden o mahallenin Büyük Hanımı oluvermişti. Bir gün ailesinden kalan evden dalavereyle atıldıktan sonra hayatı bir değişime uğruyor. Bu değişimle karşısına ilk çıkan güçlü karakterimiz Rukiye oluyor. Rukiye Almanya’da büyüyen Türk kızı. Babasının baskısı yüzünden Almanya’dan kaçıp Türkiye’ye geliyor. Ve kendine özgü şarkısıyla sahnelere çıkıp kendini buluyor. Asi olan bu karakterimiz, Leyla adlı bebeğe hamile kaldıktan sonra asiliğini bir kenarı atmayı çok iyi beceriyor. Son karakterimiz Ali Yekta Bey nesilden nesile süregelen, aile mirası olan uşaklık geleceğini devam ettiren saygın bir adam. Evet saygın diyorum çünkü oğlunu tam anlamıyla bir bey gibi yetiştirip onun sayesinde kendisinin de bir bey olarak hayata veda etmenin hayalini kuruyordu. Cadaloz gelinine rağmen. Evet Leyla’nın evi Leyla’ya… Yani ölümsüzlüğe… Bence yazarın en güzel kitabıydı. Kesinlikle okuyun, okutun çok beğeneceksiniz.
Leyla'nın Evi
Leyla'nın EviZülfü Livaneli · Doğan Kitap · 201728,3bin okunma
Reklam
288 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
11 günde okudu
İlber hocanın okuduğum ilk eseri olması münasebetiyle derinleşerek okudum. Ve gerçekten keyif aldım. Eser, bir söyleşinin kitaplaştırılmış hali. Hayata dair, eğitime dair, yaşamaya dair bir çok önerilere ev sahipliği yapan başucu kitabı.
Bir Ömür Nasıl Yaşanır?
Bir Ömür Nasıl Yaşanır?İlber Ortaylı · Kronik Kitap · 202055bin okunma
416 syf.
·
Puan vermedi
·
22 günde okudu
Ah Max… Ah Nadia… Bizim naftaline sararak sandıklara attığımız Mavi Alay, Struma ve Kızıl Ordu… Saklı ve gizli kalınca daha mı iyi oluyor bilemiyorum. Kendimi bildim bileli hep bir ayrıştırılma hali. Üstün olanın(kime göre neye göreyse artık) altta olana zulmü. Tarihin her alanında karşıma çıkıyor. Kızgınım, dargınım. Yaşanılan o kadar olay, o kadar kayıp ve o kadar acı kim için? Kimin zevki sefası için akıyor o kadar kan!, Kimin için o kadar sevenler birbirinden ayrılıyor hem de en vahşi biçimde. Bazen gerçekten katılıyorum Livaneli’ye devletlerin iktidar sürekliliği ne yazık ki öldürmeye bağlı. Biraz duygu durumlarımdan sıyrıldıktan sonra Livaneli’nin en güzel kitabı olduğunu belirtmek istiyorum. Yeni yayınevi bulduğu için kızmıştım yazara biraz(çünkü seriyi bozuyordu) ama bu yayınevinin daha çok beğendim. Sondaki Qr koddan Livaneli’ye ulaşmak da ayrı bir zevk verdi. Tavsiye ettiğim bir eser. Lütfen okuyun.
Serenad
SerenadZülfü Livaneli · İnkılap Kitabevi · 2021136bin okunma
250 syf.
·
Puan vermedi
·
35 saatte okudu
Takip ettiğim derginin bu sayısını elime aldığımda hacim olarak azaldığını hissettim. Ve ekonominin tasarım bardak altlıklarını ve posterleri vurduğunu gördüm :). Acı ama Olsundu :) Yavaş yavaş yazarların kendilerini tekrarlamaktan öteye gitmediklerini düşünüyorum. Bu sayının enleri; Ayşen Şahin, Pınar Ergün, Erdal Güney, Tekin Deniz( Rıfat Ilgaz yazısı efsane gerçekten), Almula Türedi( Ben de bir Dağ Perisiyim itiraf etmeliyim ki ) ve Doğuş Şahin( la case de papel esintili yazısı). Y.Emre Ceren de yine güzel bir mitolojik yazı sunmuştu.
Bavul Dergisi - Sayı 82 (Temmuz 2022)
Bavul Dergisi - Sayı 82 (Temmuz 2022)Bavul Dergisi · Birgün Medya · 202229 okunma
250 syf.
·
Puan vermedi
·
9 saatte okudu
Bu sayısını gerçekten pek sevdim. Ama yazar sıraları değişmişti. İlk sayfada Kaan Sezyum karşıladı beni. Ve kendimce “kim sinirlendirdi bu adamı?” deyip durdum. Bu sayıda sizden gelenler bölümü yoktu dikkatimi çekti. Bu sayının Enlerini sıralayacak olursam; Ayşen Şahin, Arzu Erkan, Menderes Samancılar(bu adamın anıları hep film şeridi gibi geçiyor gözümün önünden bu yüzden çok özel), Gökhan Horzum(gerçekten plastik yazısı okunmaya değer), Haydar Ergülen( Malatyalı Fahri için teşekkürler),Merve Küçüksarp ve Y.Emre Ceren. Bu sayıda farklı olarak Aydilge’ye bir önerim artık farklı bir kafa yapısı gerek. Kendini tekrarlıyor yazılar. Ve ilk defa bu dergide Rahmi Öğdül’ün yazısını hiç beğenmedim.
Bavul Dergisi - Sayı 81 (Haziran 2022)
Bavul Dergisi - Sayı 81 (Haziran 2022)Bavul Dergisi · Bavul Dergisi · 202255 okunma
250 syf.
·
Puan vermedi
·
4 günde okudu
D&R da kitaplara bakınırken satıcının önerisiyle tanışmış olduğum bir dergiydi. İçerisine küçük bir 1K sığdıran bir dergi. Çoğu yerini okurken çok sıkıldığımı belirtmek isterim. Yani en azından benim bir dergiden beklentim bilgilendirirken eğlendirmesidir. Bu dergide bir şeyler ham kalmıştı dolayısıyla zevk vermedi.
SabitFikir - Sayı 135
SabitFikir - Sayı 135SabitFikir Dergisi · Sabit Fikir Dergisi · 20227 okunma
Reklam
330 syf.
·
Puan vermedi
·
10 günde okudu
Uzun zamandır karşıma çıkan ama alıp okumanın bugüne nasip olduğu Livaneli’nin Kardeşimin Hikayesi adlı eseri ilk itibariyle bende oluşturduğu etki “şok” oldu. Kitabı bitirip şöyle bir baştan sona hızlıca karıştırdığımda “vay be” kelimeleri döküldü dilimden. Sonrasında kapak resmine odaklandım bir süre sonra başlarına geçirdikleri çuvalların kendi ölümlerini getireceğini düşündüm. Yani eserin asıl temasına ilişkin olarak “ İnsan soyunun en tehlikeli duygusu aşktır.” diyoruz.
Kardeşimin Hikayesi
Kardeşimin HikayesiZülfü Livaneli · Doğan Kitap · 2019104,9bin okunma
320 syf.
·
Puan vermedi
·
29 günde okudu
Bu yazarın kötü bir eserini bulamayacağım sanırım. Sınırların çok çok ötesinde bir yazar. A-71… Piyasa satışını ilk gördüğümde anlamını veremedim ismine ve bu bende ayrı bir merak oluşturdu. Okumaya başladığımda yazarın kendini taklit etmeye başladığını ve artık eski tadı vermediğini düşünmüştüm. İlerledikçe bu düşüncemden utandım. Yazarımız bu sefer tayt-i mekan ve bast-ı zaman kavramları üzerine eşsiz bir romanı bizlere sunmuş. Tekrar söylüyorum sen zamanın çok ötesinde bir yazarsın İskender Pala
A-71
A-71İskender Pala · Kapı Yayınları · 20221,875 okunma
47 syf.
·
Puan vermedi
·
10 günde okudu
Bu sayı pek bir güzeldi. Gerçekten piyasadaki dergilere göre en iyi dergilerden. Bu sayının enlerine gelecek olursak; Kaan Sezyum, Celine Symbiosis, Şükrü Erbaş, Ayşen Şahin, Gökay Çalışkan, Haydar Ergülen ve en sevdiğim İçindeki Canavar adlı yazının sahibi Almula Türedi. Bu sayıda “Küçük Karabalık” eseri ve bu eserin yazarı Samed Bahrengi işlenmiş. Yazarı keşfe çıkarken meslektaşım olduğunu ve yaşadığı sorunları öğrendim. Ve oldukça etkiledi. Üşenmeyip eserini bulup okudum. Çok güzeldi
Bavul Dergisi - Sayı 78 (Mart 2022)
Bavul Dergisi - Sayı 78 (Mart 2022)Bavul Dergisi · Birgün Yayıncılık · 202260 okunma
92 syf.
·
Puan vermedi
·
3 günde okudu
Affınıza sığınarak söylemek istiyorum. Lütfen siz şiir yazmayın. Polisiye romanlarda gayet başarılısınız zaten. Bitirmek için yoğun çaba sarfettim zira.
Sokağın Zulası
Sokağın ZulasıAhmet Ümit · Yapı Kredi Yayınları · 20191,572 okunma
120 syf.
·
Puan vermedi
·
3 günde okudu
Ahmet Ümit’ in hap kitaplarından birisi olan Çıplak Ayaklıydı Gece adlı kısa öyküler seçkisi güzel denilebilecek bir kalitede. Ancak yazarın ilk yazdığı eserlerden biri olması münasebetiyle teknik açıdan problemleri var. İçerisinde 9 hikaye barındıran kitabın en iyi hikayesi bence Pezevenk adlı en uzun hikayesidir. İlk 5 öyküsü devrimle ilgili hikaye olup kalan 4 öykü kendi arasında karışık türleri içersinde barındırıyor.
Çıplak Ayaklıydı Gece
Çıplak Ayaklıydı GeceAhmet Ümit · Yapı Kredi Yayınları · 20194,608 okunma
117 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.