Psikiyatrislerin çok iyi bildiği bir gerçek vardır ve araştırmalarda bu gerçeği doğruluyor. Cinsel taciz unutulmuyor. Cinsel tacizi meydana getirdiği kronik stres, bir çok ruhsal hastalığa neden oluyor, psikolojik travma olarak beyinde yaşıyor. Psikosomatik hastalıklara, göğüs kanserine, kalp damar hastalıklarına neden olduğu, psikomotik Medicine dergisinin 2000 Kasım sayısında rapor edildi.
Doğum sonrası lohusalık, kadının en zayıf dönemlerinden birisidir. Hormonları normal düzene geçiş yapmaya çalışır. Diğer taraftan aile desteği yoksa kronik gerilim hali oluşur,uykusuna alamaz. Bazı bünyelerde akıl sağlığı bulgularına rastlanır .
Doğumdan sonra iki haftada kadınların %70’in de hafif, orta ve şiddetli olmak üzere farklı oranlarda duygulanım değişiklikleri yaşanır. Hafif üzüntü ağlamanın yanında artan korkular, bunun belirtileridir. Anne, aile üyelerinin yardımına ihtiyaç duyar. Annelik hüznü olarakta tanımlanacak bu dönem doğaldır doğum gibi güç bir olayın vücutta yaptığı değişiklikler ilgilidir. Kortizol gibi Stres hormonlarının bu dönemde yükseldiği bilinir.
Nasıl bir hâne bakılmadığında, bir ateş ilgilenilmediğinde hasar görür ve sönerse evlilikte “ilgi azlığı”sebebiyle dağılmaya yüz tutar. *Aşk ateşini, ilgi alevlendirir*. En iyi aşıklar,sanıldığı gibi duygusal insanlardan öte,zamanlarını sevdikleriyle geçenlerdir. Birlikte iyi vakit geçirmenin yöntemi ise nitelikli beraberliktir. Sevgi dolu bakış, tebessüm, güzel birkaç söz aşk ateşini hemen canlandırır. Bu güzellikleri tetikleyen unsur da temel de var olan içtenliktir.