Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

RJ

RJ
@RaJe
Yeni yerler, yeni müzikler,yeni filmler, yeni kitaplar, yeni hayatlar, yeni bakış açıları keşfedin! Bırakın şu popülerliğin peşini.
Yüksek lisans
Ankara
719 okur puanı
Ağustos 2015 tarihinde katıldı
RJ yorumladı.
50 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Bu kitap efsunlu... Bu kitaba, kitabın kendi mottosuyla karşılık verip İnceleme "yazmamayı tercih ederim" çünkü, hislerimi yazmayı tercih ediyorum. Aslında tercihlerimin adamı değilimdir. (Adam olmadı sanki, madâm mı deseydim acaba) Çünkü çoğu yaşadığım şey, benim tercihim değildi. Kimi zaman iki seçenek arasında kalacak kadar bile
Katip Bartleby
Katip BartlebyHerman Melville · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202212,2bin okunma
RJ okurunun profil resmi
Gerçekten çok samimi bir inceleme olmuş. Elinize sağlık
Reklam
RJ bir yorumu yanıtladı.
Öldükten sonra neyin yararı dokunur ki ?
Sayfa 35
Seheristan okurunun profil resmi
Çektiğin acıların ne kadar acıttığını ama artık bu nebze adaletini bulacağınızın yararı dokunur
RJ okurunun profil resmi
Acaba o zaman çektiğimiz acıların bir ehemmiyeti olacak mı ? Belki hayatta önemli olan acılar, ölünce silik hatıralara dönüşecek.
1 sonraki yanıtı göster
RJ yorumladı.
424 syf.
6/10 puan verdi
·
5 günde okudu
O kadar iyi yorumlar almış ki, elime aldığımda beklentim çok yüksekti. Sanırım bu yüzden çok etkilenmedim romandan. Nöro-roman olarak lanse edilmesi ve benim kitapta beyinin çalışma sistemiyle ilgili yeni bir şey ile karşılaşmamış olmam da kitaba yüksek puan vermemi engelledi açıkçası. Hatta kitabın 298. sayfasında şöyle bir cümle var bir kitapla ilgili: "Bir şeye benzediği yoktu kitabın. Yazarın iyi cümle kurma kabiliyeti ve bir miktar sağdan soldan duyduğu bilgileri sentezlediği bir kitaptı sadece." Bence yazar aynen bu hataya düşmüş 'nöro' kısmıyla ilgili :) Sağda solda duyabileceğimiz bilgileri romanın içine yedirmiş sadece, şaşırtıcı bir bilgi yok maalesef. Roman kısmına gelirsek, genel olarak merak ve aksiyon unsurları sürüklüyor insanı okurken. Ancak bölüm sonlarında sürekli AZ SONRA diye bağıran "çok yakın bir zamanda, asla tahmin edemeyeceği koşullar altında yolları yeniden kesicekti", "neyse ki yakında başkaları da öğrenebilecekti, hem de hayatlarında asla unutamayacakları bir şekilde" gibi cümleler bir noktadan sonra itici olmaya başlıyor; sanki yazar "lütfen okumaya devam et, bak çok heyecanlı olacak" diyormuş gibi hissettirdi bana. Bunu dışında karakter isimleri de çok zorlamaydı. İlyas yerine İlias, Meryem yerine Meryam kullanılması... Hele Tesla var ki daha en başında "yok artık yaa, başka isim mi kalmadı" dedirtiyor. İsimleri karakterlere bir özellik katsa amenna ama o da yok. Roman havada kalıyor en sonunda, yani bir devamı olacak anlaşılan. Bir ilk roman için riskli bir son olmuş bence.
Pia Mater
Pia MaterSerkan Karaismailoğlu · Elma Yayınevi · 201914,5bin okunma
RJ okurunun profil resmi
Daha 70. sayfadayım. Kitaba başlamadan önce okunma sayısına, genel puanına bakmıştım. Buradaki çoğu kitabın üzerinde bir puanlaması vardı. Ama 70. sayfaya kadar , ne olacaksa olsun , o ilerdeki büyük günler gelsin artık diyerek geldim. Sonra dedim hislerime elbet biri tercüman olmuştur bir bakayım siteye . Yorumunuzu gördüm, beğendim ve gidiyorum. Teşekkürler :)

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
RJ yorumladı.
127 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
23 saatte okudu
Eser 16. yüzyılda Fransız düşünür Etienne de La Boétie tarafından kaleme alınmış, yönetici yönetilen ilişkisinin özgürlük ve kulluk temelinde değerlendirilmeye ve açıklanmaya çalışıldığı bir yapıt. Yazar insanların neden özgürlüklerinden fedakarlık yaparak yöneticilerin emri altına girdiklerini açıklamaya çalışıyor, bunun sebeplerini araştırıyor. La Boétie devletin siyasi yapısını monarşi, oligarşi, aristokrasi, demokrasi gibi yönetim türlerine ayırmadan, insanların yaşadığı devletteki siyasi yönetimin şekli her ne olursa olsun bunları tiranlıkla özdeşleştirerek hepsini özgürlüğü kısıtlayan bir yapı olarak ele alıyor. Bu eserde anlatılmak istenen asıl konu tiranların savaş, baskı, işgal, zorbalık, zalimlikleri sonucu halkı köleleştirmesinden ziyade, bu tiranın egemenliği altında yaşayan halkın tiranı devirip, ortadan kaldırmaya gücü yeteceği halde bunu yapmamaları, ona uymayı zaruri görmeleri, bu kulluktan memnuniyet duymaları ve kendilerini bu şekilde özgür hissetmeleri. İyi okumalar diliyorum...
Gönüllü Kulluk Üzerine Söylev
Gönüllü Kulluk Üzerine SöylevÉtienne de la Boétie · İmge Kitabevi · 20181,056 okunma
RJ okurunun profil resmi
Genelde bu tip kitaplarda daha iyinin nasıl olacağını anlatan bir kısım olur. Yazar kendince olması gerekeni anlatır bir yerlerde. O genellemede bu kitap da var mı diye merak ettim. Bilgilendirme için teşekkür ederim.
Bünyamin Müftüoğlu okurunun profil resmi
En iyi yönetimi bulmak, ortaya koymaktan ziyade daha çok insanların kullukla değil özgür bir şekilde yaşayarak en iyi yaşamı elde edecekleri anlatılmaya çalışılıyor. Yani en iyi yönetimin değil de en iyi yaşamın üzerinde duruluyor. Genel bakış açısı "kula kulluk edene yazıklar olsun" şeklinde. Kitap şöyle bir algı da yarattı bende, yaşadığı devleti yıkmak isteyen bir anarşist veya terörist duygularını perçinlemek için bu eseri el kitabı olarak kullanabilir. Eserin sonunda yazar yapacak bir şey bulamayıp tiranları Allah'a havale etse de eserin genelinden "tiranlara ölüm" sloganını çıkarabiliriz. Kendimi çok zorlayıp illa bir yönetim önerisi çıkaracak olsam buna anarşi derim. Bu benim düşüncem, eseri okuyan birisinin böyle hareket etmesinin doğal olduğunu düşünüyorum.
55 öğeden 1 ile 5 arasındakiler gösteriliyor.