Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

H

H
@Ruh_u_Revannn
İçimde seyyah, dışımda münzevi...
79 okur puanı
Mart 2020 tarihinde katıldı
Bütün deneyimleriniz, eylemleriniz, hayatınızın bütün olay ve koşulları kendi düşüncenizin yansımasından ya da tepkilerinden başka bir şey değildir.
Reklam
İyileştirici güç her kişinin bilinçaltıdır ve hastanın zihinsel tutumunu değiştirmesi, iyileştirici gücü ortaya çıkarır.
Doğru bir şekilde düşünmeye ve hissetmeye başladığımızda, huzurlu bir zihin ve sağlıklı bir beden kaçınılmaz hale gelir.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Hazine sandığı içinizdedir. Yürekten dilediklerinizin hayat bulması için, içinize dönün.
Bilinçaltınız her zaman hayatı odağına alır. Sizin göreviniz ise bilincinizle ilgilidir. Bilincinizi doğru önermelerle besleyin. Bilinçaltınız daima alışageldik zihinsel kalıplara göre hareket eder.
Reklam
Kendini bulduktan sonra, bu dünyada hiçbir şey kaybedemezsin. Ve insan kendi içindeki insanı anlarsa, tüm insanları anlar.
Ve buraya mucizevi uyanışımı yazıyorsam eğer, bunu sadece yaşanılanları, aktarılan kelimelerden daha derin bir şekilde bilen kendim için yapıyorum.
Kendimi anlamaya başladığımdan beri başka birçok şeyi de anlıyorum. Bir serginin önünde açgözlü bir adamın bakışları beni sarsabilir, bir köpeğin havada takla atması beni heyecanlandırabilir. Her şeye bir anda dikkat etmeye başladım, hiçbir şeye kayıtsız değilim.
Ben nasıl olur da bu zamana kadar neşe vermenin ne kadar kolay olduğunu ve ne kadar iyi hissettirdiğini hiç bilmiyordum!
İnsan hayatının tek bir anında budalaca bir şey yapmış, bundan ne çıkar? Fakat insan, fazlasıyla belirsiz bir ifadeyle vicdan olarak nitelendirdiğimiz şeyi öyle kolayca görmezden gelemiyor.
Reklam
Benliğinizin derinliklerinin mantıksız davranışlarına otoriter ve kendinizden emin bir şekilde hitap ettiğinizde, neler olacağını görüp şaşıracaksınız. Zihniniz uyum ve huzur hissiyle dolacak çünkü bilinçaltı, bilinçli zihne tabidir. Zaten ona bu yüzden bilinçaltı ya da öznel zihin denir.
Bir Müslüman'ın hayatı ahlak üzere bina edilmelidir. Çünkü ahlak; din binasının imandan sonraki katı, varlık gayesi Allah'a kul olmak olan insan hayatının en temel sınır ve ilkeleridir. Bundan dolayıdır ki dinimizin ve hayatımızın en büyük muallimi olan Efendimiz, kendi gönderiliş gayesini âleme duyururken: "Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim." demektedir.
Sayfa 17
Rasûlullah Efendimiz buyurdu ki: "Benim ümmetimin kötüleri, maddînimetlerle beslenmeye ve cisimlerini büyütmeye düşkün olanlardır ki, onların bütün gayretleri, çeşit çeşit yemek yemek, türlü türlü elbiseler giymek ve haddinden fazla konuşmaktır."
Sayfa 120Kitabı okudu
Ebû Süleymân-ı Dârânî şöyle buyurmuştur: "Yemeği doyuncaya kadar yiyen bir kimsede altı şey doğar: 1- İbadetin tadını bulamaz; 2- Hikmeti hıfz etmesi, Kur'ân ezberlemesi bâtıl olur; 3- Bütün insanların tok olduğunu sandığı için insanlara şefkat duymaktan mahrum kalır; 4- O kişiye ibadet etmek ağır gelir; 5- Bunların şehvetleri fazla olur; 6- Bütün mü'minler mescid çevresini dolaşırken onlar abdesthane ve çöplüklerde dolaşırlar. "
Sayfa 111Kitabı okudu
Rasûlullah Efendimiz şöyle buyurmuştur: "Gönlünüzü az gülmekle zinde edin ve açlıkla temizleyin. Ta ki, tertemiz ve saf olasınız. Kalbiniz rakik, ince, duygulu olsun."
Sayfa 106Kitabı okudu
152 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.