Servet AŞCIOĞLU

Servet AŞCIOĞLU
@SASCIOGLU
Lütfen unvan,aidiyet ve cinsiyetinizi girişte bırakınız.

Servet AŞCIOĞLU

, bir kitap okudu
5/10
·216 syf.·
4 günde okudu
·
2022 20. kitabı
Ömer Hayyam
8.3/10 · 27,9bin okunma
Tatil planı hazırsa sıra okuma listenizde!
Bu yaz yanınızdan ayırmak istemeyeceğiniz kitapları sizin için bir araya getirdik. 💬 Siz olsanız bu listeden hangisiyle başlardınız?
Sevgili, bir başka güzelsin bugün; Ay gibisin, pırıl pırıl gülüşün. Güzeller bayram günleri süslenir: Seninse bayramları süsler yüzün.
Sayfa 155 - İş Bankası Yayınları·Kitabı okudu
Şiir
Varlık yokluk derdini aklından sil; Bırak öteleri de kendini bil. Doldur şarabı, geniş bir nefes al: Kaç nefes alacağın belli değil. Bir elde kadeh, bir elde Kuran; Bir helâldir işimiz, bir haram. Şu yarım yamalak dünyada Ne tam kâfiriz, ne tam müslüman!
Sayfa 59 - İş Bankası Yayınları·Kitabı okudu
Şiir
"Size şunu söylemeliyim, duygularınızı şişelere doldurup durmaya sabır denmez. Aslında biriktirdiğiniz şey barut tozudur, ve en sonunda da patlar."
Sayfa 72 - Timaş Yayınevi Baskı Kasım 2017·Kitabı okudu
Düşünce
O Müminlerin Emiri Hz.Ömer
Bir gün gezinti esnasında bir pencereden içeriyi gördü. İçeride içki içen ve sarhoş gibi görünen bir genç vardı. Hazreti Ömer'in celali hepinizin malumu! Kapıyı yıkıp içeri girdi, genci yakasından kavra­yıp şöyle söyledi; "Demek benim gözetimim altında iken içiyorsun!?" Genç ise, "Ben bir haram işledim, sen ise üç." diye cevap verdi. Hazreti Ömer bu cevap karşısında şaşırıp kalmıştı. "Sen neden bahsediyorsun?" deyince genç; "Evvela benim penceremden içeri baktın. Bir Müslümanın mah­ remiyetine hürmet etmen gerekirdi; içeri bakmamalıydın. İkincisi, benim içki içtiğim zannında bulundun. Bunu bi­ lemezdin. Su veya süt içiyor da olabilirdim. Müslümanlar hakkında zanda bulunmamalıydın. Üçüncüsü, evime benim müsaadem olmadan girdin, bunu da yapmamalıydın. Davet edilmediğin sürece iman eden birinin evine girme. Üç haram fiilde bulundun!" deyince, Hazreti Ömer özür dileyerek genci serbest bıraktı ve oradan ayrıldı. Devlet reisiydi, "Bak bak, demek senin de ağzın var!" "Gel bakalım benimle, ben sana ne yapacağımı bilirim" diyebilirdi pekala. Ama hayır. Sadece oradan ayrıldı. Aradan birkaç hafta geçti, Hazreti Ömer mescitte hutbe verdiği sırada aynı genç içeri girdi. Hazreti Ömer hutbeyi bitirince genci yanı­na çağırıp tenhada ona dedi ki; "O vakitten beri hakkında tek bir kötü söz sarf etmedim." Genç; "Ben de o vakitten beri ağzıma bir yudum içki koymadım." diye cevap verdi. İşte tevasi böyle olur. Her ne kadar liderlik poziyonunda olsa da dinlemeye istekli. İçmiş bir genç olsa bile, kimseyi görmezden gelmiyor. Alkol kokan bir gencin öğüdünü tu­tuyor Hazreti Ömer. Onlar tevasav bi'l-hakk ne demek tam manası ile bildiler.
Sayfa 70 - Timaş Yayınevi Baskı Kasım 2017·Kitabı okudu
Din