Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Fırat Apa

Fırat Apa yorumladı.
İLAHİYAT FAKÜLTELERİ
Değerli Dostlar.. İlahiyat Fakültesi mezunuyum ve sınavı kazandığımda Türkiye de takriben 18 e yakın İlahiyat Fakültesi vardı ve 447 ile zor kazanmıştım... Bir emek vardı, azim vardı... Peki şu an; Dün YKS verilerine baktım, aman Allahım neredeyse 81 ilde 82 İlahiyat... Vakıfları da saymıyorum... Taban Puanı da en düşük 300... Keyfiyetin kemiyyete, niteliğin niceliğe kurban edildiğini net bir şekilde ifade etmek istiyorum... Bana kızanlar olabilir hatta bu düşüncemi ifade ettiğim için beni her zaman çağrıldığım platformdan çıkardılar:)) ki umurumda değil vesselam.. Neticede; Mezun olacak o kadar öğretmen adayının hayalleri ile oynanmıyor mu? Din Eğitimi o kadar önemli iken basitleştirilmiyor mu? Bu şekilde Yüksek İmam Hatip Lisesine dönüştürülmedi mi? Eğitimde kaliteden bahsediliyor bu şekilde mi artacak? Diyeceğim o ki; 10 yıl sonra "kendim ettim kendim buldum" şarkısını hep birlikte söylemeyiz inşallah..
Fırat Apa okurunun profil resmi
Çok haklısınız ve tüm bölümler için geçerli bu şuan her il'e üniversite kampanyasının neticesi malesef gıda mühendisiyim ve yılda 4000 gıda mühendisi mezun oluyor işsizim, kolay kazanmadım kolay okumadım :(
Reklam
Fırat Apa yorumladı.
Balkan Göçü
... Bütün bu göçlerin sonunda Anadolu'daki Türk ve Müslüman varlığı güçlendi. Bu kişilerin çoğu iyi yetişmiş ve meslek sahibi kişiler olduğu için ülkemize yararları büyük oldu ve Kurtuluş Savaşı'nın dinamik gücünü oluşturdular. Cumhuriyet'in ilanı da bu kesimlerin desteğiyle mümkün oldu. Osmanlıların son dönemi ile Cumhuriyet'in sosyal ve siyasî yapısında, son göçlerle gelenler ile Anadolu'ya daha önce yerleşmiş olanlar arasındaki kültür farklarının yarattığı gerilim son derece belirleyici olmuştur.
Fırat Apa okurunun profil resmi
Anadolu'daki Türk ve Müslüman varlığı gücü artmış hatta tarım alanında kalkınmayada sonraki yıllarda büyük katkısı olmuş. Pek tabi kurtuluş savaşında da Anadolu'da böyle bir insan topluluğuda büyük avantaj yaratmış fakat bazı alanlarda da gerileme yaşamamıza sebebiyet vermiş ticaret ve sanayide özellikle İlber Ortaylı'nın Atatürk biyografisinde de göçmenlerden bahsederken bu konuya değinmiş gayrimüslim halkın ayrılması ve yerine balkanlardan yine tarımla ilgilenen bir göç dalgası gelmesi, belkide sanayide potansiyelimizin altında kalmamızın bir sebebide budur, sanayicilik geçmişimizin tarım kadar eski olmaması belkide bazen düşünürüm bende :)
Fırat Apa bir yorumu yanıtladı.
192 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
5 günde okudu
Tarih okumayı çok severim Zeytindağı'nıda çok sevdim elbette yazarın dili çok ağır çağdaş günümüz günlük kullanımında pek tercih etmediğimiz kelimeler bil hayli fazla buda okurken biraz yoruyor, ama bir çok yerde kelimenin anlamı parantez içlerinde yazılmış. Bu kitap bir tarih kitabından öte anı kitabı Falih Rıfkı Atay başta kendi başından geçenleri vede sonrada arkadaşlarından duyduklarını yazmış bu bakıma tarih kitabı olarak ben değerlendirmiyorum herhangi bir kaynak delil ispat yok anlattıklarında anı ve öykü kitabı olarak okudum ve çok hoşuma gitti şiddetle tavsiyede ederim kaynak olabilecek bir kitap değil fakat kaynak kitapları destekler nitelikte anıların var olduğunu gördüm, kısaca hoşuma gitti.
Zeytindağı
ZeytindağıFalih Rıfkı Atay · Pozitif Yayınları · 201110,1bin okunma
Bu yorum görüntülenemiyor

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Fırat Apa yorumladı.
Kitap Kurallarımız
Hepimizin kitaplarla ilişkisi farklı farklıdır. Tabiri caizse 'Kitap Kurallarımı' paylaşmak istiyorum. Bakalım benzer ve farklı durumlarımız nelermiş? :) ------------------- Bir kitabı asla yarım bırakmam. Satın aldığım kitabın üstüne adımı ve aldığım tarihi mutlaka yazarım. Satırların altını çizmekten hoşlanmam. Hatta neredeyse hiç çizmem.
Fırat Apa okurunun profil resmi
Hocam yorumlamak istedim :) üstünden vakit geçmiş ama, istatistik tutmam, her yerde her fırsatta okuyamam onun dışında kalan tüm kuralların kurallarımdır istisnaya müsâde etmem :))
28 öğeden 11 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.