Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ahmet Bütün

Ahmet Bütün
@abutun
Kitap zekâyı kibarlaştırır. Zekânın tavırlarını efendileştirmek için okumak zorundayız. -Cemil Meriç-
Eski Mısır'da zengin bir adam, asla ilişki sorununu karısını Babil'e tatile götürerek çözmeyi düşünmezdi.Bunun yerine karısına, hep istediği şaşaalı bir mezar yaptırırdı.
Sayfa 124Kitabı okudu
Reklam
Henüz otuz yaşına bile gelmeden öldürülmüştü. Cenazesi memleketine gönderildi. Dava arkadaşları sloganlar attılar, Ali'yi asla unutmayacaklarını ve kanının yerde kalmayacağını da... NE VAR Kİ ONU ASLA UNUTMAYAN TEK KİŞİ ANNESİ OLACAKTI!
Sayfa 51
Bu ülkede bazı kişilerin üzerine öyle ideolojik gömlekler giydiriyoruz ki, bizatihi kendilerini bir tabuya çeviriyor, bütün hayatları siyasetmiş gibi yorumluyoruz. Hatta onlar öldükten sonra bu durumu bir efsaneye çeviriyoruz. Sanki hiç değişmezlermiş hiç yanilmazlarmış gibi... O yüzden insanlar Ali'ye baktıkları zaman onun siyasi kimliğini görüyorlardı. Halbuki o bir insandı. Ülkesinin, milletinin selamete erişinin kendi dünya görüşünde gerçekleşebileceğini düşünüyor, buna inanıyordu. Bu inancı için kimseye haksızlık yapmayı, kimseye şiddet uygulamayı istemiyordu. Başkalarının hata ve eksiklerini kendine uyarlamadiktan ve muhasebesini yapmadiktan sonra kimse hakkında peşin hükümler gelistirmiyordu. Buna rağmen ne kendi camiası ne de karşıt gruplar bu olgunluktaydilar. "Dövüşmekten, düşünmeye fırsat bulamıyoruz." diye üzülüyordu.
Sayfa 49

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Konuşabilmeyi hiç denememişlerdi. Neden öyle olduğu sorulduğu zaman bin tane bahane, bin tane hadise sayabilirlerdi. Ancak sonuçta birbirini kıranlar bu ülkenin çocuklarıydı. Hepsi birbirinden kıymetli, birbirinden güzel çocuklardı oysa. Ama bunun farkına varmaları için çok fazla ölüm ve acı olması ve üzerinden zaman geçmesi gerekecekti.
Sayfa 48
"Cehennem, geride bıraktıklarına bir daha asla kavuşamayacağını anlamaktır. Ve geçmişin hatıraları ile yanmaktadır..."
Sayfa 16
Reklam
Çünkü yine geç yaşımda öğrendiğim şeylerden birisi de şu oldu: "Dünyada insanlar ikiye ayrılırlar; iyiler ve kötüler... Yoksa benim dinimden olanlar ya da olmayanlar, benim partimden olanlar ya da olmayanlar, benim milletimden olanlar ya da olmayanlar değil! İyilik yapanlar ve kötülük yapanlar!"
Sayfa 14
Bir kitap okumak, bazen hayatın kendisine benzer. Birini sevmeye, bir tercih yapmaya, kaderini yaşamaya...
Sayfa 7
Göklere meraklı ilk kadın, başını mağarasından çıkarıp ışık benekleriyle bezeli karanlığa baktigindan beri yerküre denen şu kaya parçasının sınırları ötesine gitmek için yanıp tutuşuyoruz. Tabii pahalıya patlamadigi sürece...
Sayfa 10
"Güzel bir gülü, güzel bir geceyi, güzel bir dostu herkes ister. Önemli olan gülü dikeniyle, geceyi gizemiyle, dostu tüm derdiyle sevebilmektir." -Şems-i Tebrizi-
Reklam
"Bizi yaşlandıran ve öldüren şey felaketler, cinayetler, ölümler ve hastalıklar değildir; insanların bakma, gülme ve otobüslerin basamaklarını hızla çıkma biçimleridir.”
Öğrencilere bir deneyin bilimsel bütünlük içinde nasıl yapılacağını öğretmek yerine, sadece istenen sonuçların nasıl elde edileceğini öğretmek yanlıştır. Bu sebepten sizler için bir tek dileğim var. Tanımladığım türden bir bütünlüğü sürdürebilmeniz için şansın yanınızda olması. Bir kuruluştaki yeriniz ya da parasal destek ya da başka bir şey uğruna, bütünlüğünüzü kaybetmeye kendinizi mecbur hissetmemenizi, bu hürriyet'e sahip olmanızı dilerim.
Sayfa 342Kitabı okudu
Paul Klee'nin sözleriyle "Sanat gördüklerimizi kopyalamaz; aksine görmemizi sağlar."
Sayfa 15
Korkakları ele veren en önemli şey şudur: Ortada var olan probleme çözüm üretmektense, o problemin suçlusunu ararlar. Çünkü çözüm bulmak her daim zordur , oysa suçlu bulmak çok kolaydır.
Jack Schwartz, 1987'de şöyle yazmıştı: "... Pek çok hümanist düşünür, kamunun genişlemesinden duyduğu biçimsiz huzursuzluğu ifade ediyor. Zaman zaman korkunç kırılgan görünen insan toplumu dokusunun, başlıca meyvelerini vermeye başlamış olan yapay zeka araştırmalarının devreye sokacağı muazzam hızlı teknolojik değişiklikler yüzünden dağilacağından korkuyorlar. Örneğin müstakbel diktatörlerin, küçük merkezi oligarkların ya da saldırgan ulusların, toplum üzerinde iktidarlarını kurmak amacıyla bu teknolojiden faydalanıp, az insanın yer aldığı ve tüm geleneksel insanı ya da insancıl kaygılara bütünüyle kayıtsız kalan robot ordular ve kolluk kuvvetleri kurduğunu düşünmek mümkün. Bu kabusu bir yana bıraksak bile, daha öncelikli bir takım zararlı etkilerinden korkulabilir, örneğin her açıdan yetkin başa çıkılmaz mekanizmaların varlığı yüzünden tüm çalışma ve uğraşıp didinme baskıları, hatta sebepleri ya da fırsatları rafa kalktığında insan toplumunun hızla çöküp kendi kendini yok eden katışıksız bir hazcılığa gömülmesi gibi. İnsanın, eşsizliğine dair hissi de kesinlikle yara alacaktır ve kendi gözüne, ilkel bir hayvandan biraz fazlası, sadece geçici keyifler alan bir varlık olarak görünecektir."
Sayfa 671Kitabı okudu
149 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.