Ferhat Atik
Ey insan! Kafdağı kadar yüksekte olsan da, kefene sığacak kadar küçüksün. Unutma, her şeyin bir hesabı var, üzdüğün kadar üzülürsün.” Şems-i Tebrizi’nin adı, Mevlana Celaleddin-i Rumi ile duyulmuş gibi sanılsa da aslında o, “İslam Dininin Güneşi”dir. Rumi’nin olgunlaşmasını sağlar ve Divan-ı Şems-i Tebrizi olmak üzere pek çok eseri yazmasında ona ilham ve bilgi kaynağı olur. Şems, Rumi’nin gölgede kalan kısmını aydınlatan cevherdir. Rumi’nin “merhamet okyanusuna” okyanus, “bilgi ummanına” umman katar. Rumi’yi tıkandığı yerden çıkarır, hakikatin göz kamaştırıcı aydınlığı ile kavuşturur.
Tahmini Okuma Süresi: 2 sa. 43 dk.Sayfa Sayısı: 96Basım Tarihi: 2020Yayınevi: Destek Yayınları
ISBN: 9786053118473Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

96 syf.
9/10 puan verdi
"Umut bulutunun yağış vakti elbet gelecektir..."
Fazlasıyla keyif alıyorum böyle vakit geçirmek niyetiyle elime aldığım kitapların hazine çıkmasından; cevheri bol, pırıl pırıl parlamasından. Beklentiyle elime alıp okuduğum eserlerden daha keyif veriyor haliyle böylesi. Mevlana-Şems konulu kitaplar çok okumaktan geliyordu bu beklentisizlikte. Aynı konular, aynı satırlarla buluşma beklentisinden.
Şems-i Tebrizi - Kalbinde İyilik Biriktirenin Yolu Hep Açıktır
Şems-i Tebrizi - Kalbinde İyilik Biriktirenin Yolu Hep AçıktırFerhat Atik · Destek Yayınları · 20202,000 okunma
96 syf.
9/10 puan verdi
"Allah'ın sırrı sensin, kalbine yolculuk et."
"Bir gönül ki, Allah’ın muhabbetiyle yanıp, onunla hayat buluyorsa, bu marifettir." Bir gönül ki Allah dostu Şems.. Bir gönül ki Mevânâ'yı coşturan yakan.. Bir gönül ki enginlerde.. Çok severek okudum.. Ve sevdiğim saydığım güzel okurlarla paylaştım.. Nasibinde olan alır nasibini gelse de Yemen'den.. Nasip değil görmez ise ne gelir elden.. Vesselam..
Şems-i Tebrizi - Kalbinde İyilik Biriktirenin Yolu Hep Açıktır
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.