Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Ömer

Ömer
@adaysystbilimci
Üşengeç olmasına rağmen hedeflerine ulaşmakta ısrar eden inatçı insan kişisi Siyaset Bilimci olma yolunda yavaş adımlarla ilerliyor.
Bankacı
Lisans: İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi SBKY, YL: Hacettepe Üniversitesi Siyaset Bilimi
Van
1 Nisan
11 okur puanı
Mart 2022 tarihinde katıldı
Orhan Veli'nin "hiçbir şeyden çekmedi dünyada nasırından çektiği kadar" dediği Süleyman Efendi, günümüz cehaletini ve günümüz insanlarının sebep olduklarını görse nasırına rahmet okurdu kanaatimce.
Reklam
Sultanların sarayında en zor kabul gören şey hakikattir.
Sayfa 69 - Yordam Kitap
Yeni Bir İnsan Meydana Getirmek
Geri kalmış ülkelerin genellikle kıt olan kaynakları içinde en bol malzeme insandır. Üstelik diğer kaynakları harekete geçirebilecek yegâne güç yine o insan öğesidir. Bu sebeple geri kalmış ülke devrimcileri; her şeyden önce insanı değiştirmeye yönelen, daha etkili bilinçli bir yeni insan yaratmaya yönelik, insanın düşünüş ve davranış biçimlerini değiştirmeyi amaçlayan bir kültür devrimi olmak zorundadır. Geri kalmış ülke devrimcileri, bu yeni insanı yaratabildikleri ölçüde başarıya ulaşabilirler.
Sayfa 79 - İmge Kitabevi

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
240 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
İttihatçılık
İttihatçılıkSüleyman Tekir
9/10 · 139 okunma
Reklam
240 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
İttihad ve Terakki Nasıl Doğdu?
Bir fikrin ortaya çıkış noktasını bilmek ancak fikrin temelini atan liderlerin motivasyonlarını anlamakla mümkün olabilir. İttihad ve Terakki hareketi birden çok ismi içine alan bir hareket olmasına karşın bu hareketin liderliğini yapan bazı kimseler diğer kişilere göre daha çok sorumluluk almış, daha fazla yıpranmışlardir. Kitap, İttihatçılık hareketini 8 isim üzerinden kısaca anlatarak bu konuyla ilgilenen kimselere güzel bir başlangıç yapma imkanı sunmaktadır.
İttihatçılık
İttihatçılıkSüleyman Tekir · Kronik Kitap · 2023139 okunma
504 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Yeni Osmanlı Düşüncesinin Doğuşu
Osmanlı'nın gerileme döneminde devleti kurtarmak amacıyla ortaya çıkan fikri hareketlerin temel özelliği karmaşık oluşudur. Karmaşık yapıları anlamanın temel mantığı ise olayın başlangıç noktasını veyahut ana karakterlerini inceleyen bir yerden başlayabilmektir. Bu kitap, Osmanlı modernleşme hareketinin temeli sayılacak yeni Osmanlı düşüncesinin ortaya çıkışını ve dönemin etkili isimlerinden Şinasi, Namık Kemal, Ali Suavi gibi isimlerin düşüncelerini tek tek inceleyerek açıklaması sebebiyle bu alana ilgi duyan veyahut yakın tarihi anlamak isteyen kişiler için güzel bir başlangıç noktası olup adeta biçilmiş kaftan özelliği göstermektedir.
Yeni Osmanlı Düşüncesinin Doğuşu
Yeni Osmanlı Düşüncesinin DoğuşuŞerif Mardin · İletişim Yayınları · 201586 okunma
204 syf.
·
Puan vermedi
Sadun Aren/ Para ve Para Politikası
Enflasyon ve para politikasının sıkça tartışıldığı bugünlerde konu hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için giriş niteliğinde güzel bir kitaptır. Öğrencilere yönelik ders notu niteliği taşıyan kitap her ne kadar günümüze göre eski kalsa da hem günümüzü anlamak hem de aslında geçmişten bugünlere süren sorunları dönem dönem yaşadığımızı görmek isteyenler için iyi bir başlangıç niteliğindedir.
100 Soruda Para ve Para Politikası
100 Soruda Para ve Para PolitikasıSadun Aren · İmge Kitabevi Yayınları · 200732 okunma
400 syf.
·
Puan vermedi
Taşra Üniversiteleri - Tuğba Tekerek
Bazı üniversiteler özelinde 2006 sonrası açılan yeni üniversitelerin incelendiği bu kitap, her ile bir üniversite projesinin çıktılarını ve her ilde bir üniversite olmasının avantaj/ dezavantajlarını yalın bir dille anlatmaktadır.
Taşra Üniversiteleri
Taşra ÜniversiteleriTuğba Tekerek · İletişim Yayınları · 202350 okunma
Devletin Organizasyonu Problemi
Devletin organizasyonu problemi vatandaşlar ile hukuk arasındaki ilişki problemidir. Vatandaşlar yasa yapımına katılabilir, bu durumda devlet çeşitli derecelerde demokrasidir veya vatandaşın katılımı olmaksızın yasalar yapılabilir. Bu durumda ise devlet çeşitli derecelerde otokrasidir. Hiçbir organizasyon tipi sarf formda olamaz. Fiilen karşılaştığımız biçim bu iki sistemin karma halidir. Bir devletin alacağı biçim, tarihsel gelenekleri tarafından belirlenir ve her halkıbn tarihsel tecrübeleri arasındaki farklar herhangi bir sistemin üstün olduğu ısrarını imkansızlaştır.
Sayfa 58 - Fol YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Bir devletin otoritesi, kendisine etkili şekilde yöneltilen talepleri yerine getirebilme işlevi ile orantılıdır.
Sayfa 24 - Fol YayınlarıKitabı okudu
49 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.