Büsbütün hakikat ve çakmaları, sahteleri
Âyetin manası incidir. Bu ise meder yani çakıl taşıdır. Hadisin mefhumu mühec yani ruh gibi hayat verici bir özelliktedir. Bu ise, hemec yani övez denilen at sineğidir, daha doğrusu pek âdi ve önemsizdir.
Sayfa 44·Kitabı okuyor
Felsefe-Düşünce
Adı ne bunun?
Şimdi hiç beklenmedik bir anda, bu kadar geç bir zamanda yolda karşıma aniden çıkan beklenmedik bir kavşakta sizi görüyorum.
Alıntı
“Kötü bir anıyı unutmanın en iyi yolu güzel bir tanesiyle değişmektir.”
Bellek bir tanrı vergisi ise unutma yeteneği de iyi bir şey olabilir ve saygı duyulmalıdır.
Sayfa 131·Kitabı okuyor
"İnsan gereğinden çok konuşarak da, gereğinden çok susarak da günah işleyebilir."
Trafik psikolojinin şekillenmeye başladığı dönemlerde, kadınların merakına tamamen olumsuz bir anlam yüklenirken, aynı özellikteki erkeklere araştırmacı adı yakıştırılmıştır. Kadınlar her her işe burnunların soktuğu söylenirken, erkekleri öğrenme hevesi denilmiştir.
Nasıl ki insanlığın ilk dönemlerine üretimlerinin niteliğinden ötürü taş devri, tunç devri gibi isimler verilmişse, bizim dönemimize de tağşiş, tahrif, sahtecilik devri adı verilecektir.
Sayfa 26·Kitabı okudu