Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
“Gerçek insanlar, sesin var oluş nedeni olarak konuşmayı görmezler. Konuşmak, yürek ve akılla yapılır. Ses, konuşma amaçlı kullanıldığı zaman ortaya dökülenler boş sözlerdir, ruhsal içerikli olamazlar. Ses, şarkı söylemeye, kutlama yapmaya ve şifa vermeye yarar.”
"Gerçek insanlar,sesin var oluş nedeni olarak konuşmayı görmezler.Konuşmak,yürek ve akılla yapılır.Ses, konuşma amaçlı kullanıldığı zaman ortaya dökülenler boş sözlerdir,ruhsal içerikli olmazlar.Ses şarkı söylemeye,kutlama yapmaya ve şifa vermeye yarar."
Reklam
608 syf.
·
Puan vermedi
Geniş Özet
Tanrı'yı ve dinleri akademik bir çevrede konuşmak ne kadar mümkün ve doğrudur, bilemiyorum. Bilim bazı inanç temelleri üzerinde yükselmiş ve bunlar yıllar içinde birbirine öylesine kenetlenmiştir ki artık bunun dışında söylenen bir şey'in imkanına dair düşünmemek gerektiğine dair bir algı vardır.  Armstrong'un bir kaç eserini daha
Tanrı'nın Tarihi
Tanrı'nın TarihiKaren Armstrong · Pegasus Yayınları · 20171,649 okunma
''Gerçek İnsanlar, sesin var oluş nedeni olarak konuşmayı görmezler. Konuşmak, yürek ve akılla yapılır. Ses, konuşma amaçlı kullanıldığı zaman ortaya dökülenler boş sözlerdir, ruhsal içerikli olamazlar. Ses, şarkı söyleme, kutlama yapma ve şifa vermeye yarar. (..) Kendimi bağışlamayı, yargılamamayı, ama geçmişten ders almayı öğrenmem gerekiyordu. Bana kabul etmeyi, içten olmayı ve başkalarının da aynını yapabilmesi için kendimi sevmeyi öğrettiler.''
Kur'an, çıkarımsal ve sezgisel akıl ve düşünmeyle ilgili bir dizi terim kullanır. Tefekkür yani "düşünme", kalp, fuat yani "gönül", literal anlamı "tohum/ çekirdek olan lüb yani "asli kalp" bu terimler arasındadır ve bunların her biri algılama, düşünme ve muhakeme etme eylemlerinin farklı bir yönüne karşılık gelir. Akılla aynı anlamsal alanı paylaşan başka terimler de vardır: ilim yani "bilgi", fehm yani "anlayış", fıkıh yani "anlama", idrak yani "kavrama", şuur yani "bilinç", burhan yani "kanıt", hüccet yani "delil", beyyine yani "açık delil", sultan yani "baskın delil", furkan yani "ayırt etme", tedebbür yani "tefekkür", nutuk yani "konuşma/düşünme", hüküm yani "yargı", hikmet yani "bilgelik" ve zikir yani "anma/ dua". Tam izahı ayrı bir çalışma gerektiren bu terimlerin Kur'an'daki kullanım biçimleri, gerçeklikle yüzleşmemizde varlığın tüm realitesinin farklı yönlerini ortaya koyan bütüncül bir düşünce bağlamı oluşturur. Daha da önemlisi, deneysel gözlem, rasyonel analiz, ahlakî yargı ve manevî arınmayı birleştiren bir düşünce tarzına yol açar.
Gerçek İnsanlar, sesin varoluş nedeni olarak konuşmayı görmezler. Konuşmak, yürek ve akılla yapılır. Ses, konuşma amaçlı kullanıldığı zaman ortaya dökülenler boş sözlerdir, ruhsal içerikli olmazlar. Ses, şarkı söyleme, kutlama yapma ve Şifa vermeye yarar.
Reklam
Gerçek İnsanlar, sesin var oluş nedeni olarak konuşmayı görmezler. Konuşmak, yürek ve akılla yapılır. Ses, konuşma amaçlı kullanıldığı zaman ortaya dökülenler boş sözlerdir, ruhsal içerikli olamazlar. Ses, şarkı söyleme, kutlama yapma ve şifa vermeye yarar.
Gerçek İnsanlar, sesin var oluş nedeni olarak konuşmayı görmezler. Konuşmak, yürek ve akılla yapılır. Ses, konuşma amaçlı kullandılığı zaman ortaya dökülenler boş sözlerdir, ruhsal içerikli olamazlar. Ses, şarkı söyleme, kutlama yapma ve şifa vermeye yarar.
Konuşmak, yürek ve akılla yapılır. Ses, konuşma amaçlı kullanıldığı zaman ortaya dökülenler boş sözlerdir, ruhsal içerikli olamazlar. Ses şarkı söyleme, kutlama yapma ve şifa vermeye yarar.
Gerçek insanlar, sesin var oluş nedeni olarak konuşmayı görmezler. Konuşmak, yürek ve akılla yapılır. Ses, konuşma amaçlı kullanıldığı zaman ortaya dökülenler boş sözlerdir, ruhsal icerikli olmazlar.
356 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.