Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Oruç tuttuğunuzda acıktığınız zaman vaktin nasıl da durduğunu bilirsiniz. Oysa topu topu iftar vaktine kadar açlığınız sürecek. İftar gelince envai çeşit yiyecek sofranızı donatacak. Bunu bildiğiniz halde birkaç saatlik açlık ve susuzluk size zor geliyor. Ya akşam olduğunda kurulu bir sofrası olmayacak olanlar? Ya ne zaman doyacağını, hatta doyup doyamayacağını hiçbir zaman bilemeyecek olanlar?
272 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Musa Peygamberden Bir Kıssa
Musa Aleyhisselâmın ümmeti: - Ya Musa! Rabbimizi yemeğe davet ediyoruz. Buyursun bir gün misafirimiz olsun. Nemiz varsa ikram etmeye hazırız, dediklerinde Musa Aleyhisselâm, onları azarladı. «Nasıl olur, Allahü teala (haşa) yemekten, içmekten ve mekândan münezzehtir» diyerek bir daha böyle bir şeyi akıllarından bile geçirmemelerini tenbihledi.
Mevlana’dan Düşündüren Sözler
Mevlana’dan Düşündüren SözlerDevrim Yurtseven · Yedinci Kapı · 201614 okunma
Reklam
"Hayır anneciğim Nijerya Çad Uganda da Hiç de uzak değil İnsan orada da Sabah kalkar işleri vardır Tıpkı Ve sonra Akşam sofrası o uzaklarda Dilini bilmediğimiz hoş omuzlu O kız tarafından serilince Bizim soframıza da değer bir ucu"
Sayfa 345Kitabı okudu
Bir gün çelimsiz, küçük bir kız çocuğu sokağın köşesine oturmuş; yiyecek, para ya da herhangi bir şey için dileniyordu. Kız dilenirken sokaktan genç, canlı iyi görünümlü bir adam geçti. Kızı fark etmişti ama belli etmemek için ikinci kez bakmadı. Büyük lüks evi çok güzel hazırlanmış akşam sofrası onu bekliyordu. Sonra şöyle bir cümle ile yakındı içinden: “Allah'ım böyle bir şeyin olmasına nasıl müsaade ediyorsun? Neden o küçük kıza yardım için bir şeyler yapmıyorsun?” Sonra ruhunun derinliklerinden gelen bir cevap işitti: “Yaptım. Seni yarattım.”
Sahur yemeği, iftar yemeğinin aksine bol olmalıdır. Hadisi şerifler, sahurda bolca yemeyi emir buyuruyor. Sahur sofrası, imsak vaktine en yakın vakte kadar geciktirilmelidir. Bu da ayrı bir sünnettir. İftar, akşam namazı vakti girer girmez hemen yapılmalı, sahur ise son vaktine kadar geciktirilmelidir.
288 syf.
·
Puan vermedi
Ölüm oyununa çok küçük yaşta başlayan ,iyi bir koca olmak değil,iyi bir #Alman olmak için dünyaya gelen George yaptığı evlilikle Rose sığınacak bir bulamamıştır.Savaşın ve ölümün soğuk yüzü ile tanışmış ölmemek için soğuk zemin,üst üste insanlar ile rutubetli kemiklerine işlediği sığınağı kullanmaktadırlar.Açlık ile sınanarak,bitkin bir şekil de yeni güne başlar.Berlinden kaçarak eşinin ailesinin yanına gelen Rosa şimdi de kocasının askere gitmesi ile onlarla baş başa kalır.Bir gün kapı çalınır Hitlerin Ss muhafızları gelip Rosa'yi alır.Artik o bir çeşinici olacaktır.Rosa dan başka dokuz kadın daha vardır.Her gün 3 öğün yapılan yemekleri tadacaklar ve bir saat zehirlenme olup olmayacağını bekleyecekler bunun karşılığında belli bir maaş alacaklardır.Ya yemekler de zehir varsa ve o kadınlardan biri ölürse... Oysa dokuz kadının ortak noktası Korku dan başka bir şey değildir. Hitler ölmediği müddetçe kimin öldüğü de çok da önemli değildir.Rosa artık Kurdun sofrasin da onu öldürebilecek yemekleri tadacak akşam olunca eve dönecek gün gelince eşine kavuşmanın zamani gelsin diye bekleyecektir.Bir de toplama kampları var peki orada neler oluyor? Ruslar gelirse hiç iyi şeyler olacağı düşünülemez çünkü Hitler onlara hiç iyi davranmamaktadir.Savaşta her şey mubahtir deyip insanların canları yemekler ile tehlikeye atılabilir.Başlar da durağan gibi gelse de sayfaları cevirdikce heyecan ve gizem hiç bitmedi.Sizler de sürükleyici bir kitap arıyorsanız #okuyunokutun derim.
Kurdun Sofrası
Kurdun SofrasıRosella Postorino · Salon Yayınları · 2023147 okunma
Reklam
Metin Akpınar'ın kurduğu Atatürk sofraları
Atatürk sofrası demek sadece sabahlara kadar oturmak demek değildir. 29 Ekimlerde kurduğumuz Atatürk sofraları var. O akşam sadece Atatürk'ün sevdiği yemekler yenir. Kuru fasulye seviyor, orduda hep onu yemiş, erişteli pilav, karışık turşu... Enginar da sever derler, ama yetişemedi. Hastalandığında, "Karaciğere iyi gelir," dediler, iki-üç tane buldular bir yerden, geldi ama yiyemedi. O yüzden enginarı biz sembolik olarak masaya koyarız. Yanında da Kulüp rakısı.
Sayfa 121 - Mundi
Size de olur mu bilmem, bir evin önünden geçerken içerideki hayatı hayal edip, akşam sofrası mı olur, yemekten sonra karşılıklı içilen kahve mi olur gözünüzün önüne getirmek? Belki de dargındırlar; ayrı ayrı yemiş kös kös oturuyorlardır. Yahut çoluk çocuğu evden ayrılmış yaşlı bir karı kocadırlar. Günlerdir kapılarını çalan olmamıştır, hâlâ TV seyrederken biri örgü ören diğeri uyuklayan birkaç kişiden biridirler
Sayfa 20 - Timaş yayınlarıKitabı okudu
Diş Kirası
zengin, fakir ayrımı olmaması için bir uygulama geliştirmiştir. Eve gelen misafir zengin, fakir farketmez girişteki küfeden üzerinde bir ayet adı yazılı (Yasin Sofrası, Tebareke Sofrası, Bakara Sofrası vs.) olan tahta kaşıktan alır ve aynı ayet adının yazılı olduğu masaya otururdu. Bu sayede zengin fakir herkes kısmetince tanımadığı birilerinin yanına oturtulur ve yeni muhabbetler, dostlukler kurulurdu. Misafirler uğurlanırken ise ‘’Bu akşam sizi soframızda yedirdik. İçirdik. Dişinizi eskittik’’ denilerek avucuna para konularak ‘’İşte bu da dişinizin kirası.’’ denirdi
293 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.