Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
3.cilt
638. Enes radıyallâhu anh’den rivayet edildiğine göre Peygamber sallallâhu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: “Kolaylaştırınız, zorlaştırmayınız. Müjdeleyiniz, ürkütmeyiniz.” Buhâr, İlim 11, Edeb 80, Cihâd 164; Müslim, Cihâd 6-7. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Edeb 17 ... Resûl-i Ekrem sallallâhu aleyhi ve sellem’in bu emri, İslâmiyet’le şereflenmiş
...onlara kitabı ve hikmeti öğreten kendi içlerinden bir peygamber gönderdi. Âl-i İmrân 3/164
Reklam
164. Andolsun, Allah, mü’minlere kendi içlerinden; onlara âyetlerini okuyan, onları arıtıp tertemiz yapan, onlara kitab ve hikmeti öğreten bir peygamber göndermekle büyük bir lütufta bulunmuştur. Oysa onlar, daha önce apaçık bir sapıklık içinde idiler. (Âl-i İmrân, 3/164)
“Andolsun ki Allah aralarından ayetlerini okuyan, onları (kötülüklerden, günahlardan, yanlış düşünce ve inançlardan) arındıran, onlara Kitap ve Hikmeti öğreten bir peygamber göndermekle müminlere lütufta bulunmuştur” (3 Âl-i İmran/164)
Sayfa 96 - E-KitapKitabı okudu
Kur'an'ı anlayabilecek olanın özellikleri Salih ameller/ faydalı işler gerçekleştirme, yani Muhsin olma çabasında olan. (Lokman 3) İçten iman etme niyetinde ve çabasında olan. ( Bakara 18 ve Nahl 64) Allah'a gönülden / içten iman etmiş / imanını içselleştirmiş olan. ( A'la 9-10, Nahl 89, Fussilet 44, İmanın
KUR'ÂN Ayet ve Mesajlarının Muhataplara İletilmesi ve Açıklanması Yetkisini Peygamber'e Veren Bir Kitaptır. "Andolsun ki içlerinden, kendilerine Allah'ın ayetlerini okuyan, (kötülüklerden ve inkârdan) kendilerini temizleyen, kendilerine Kitap ve hikmeti öğreten bir Peygamber göndermekle Allah, müminlere büyük bir lütufta bulunmuştur. Hâlbuki daha önce onlar apaçık bir sapıklık içinde idiler." (Al-i İmrân Sûresi, 3/164)
Sayfa 135Kitabı okudu
Reklam
“Cebrail Muhammad’e şöyle dedi: ‘Biz, ancak Rabbinin buyruğuyla ineriz; geçmişimizi geleceğimizi ve ikisinin arasındakileri bilmek O’na mahsustur...” (Meryem Suresi: 19/64) “... Bizim herbirimizin bilinen bir makamı vardır. şüphesiz biz sıra sıra duranlarız. şüphesiz biz Allah’ı tesbih edenleriz.” (Saffat: 37/164-166) Al-i İmrân Suresi’nde geçen bir ayet ise, belki de hepsinden daha ilginçtir: “Allah, melekler, ve adaleti yerine getiren ilim sahipleri, O’ndan başka Tanrı olmadığına şahitlik etmişlerdir. O’ndan başka Tanrı yoktur, O güçlüdür, Hâkimdir.” (Al-i İmrân Suresi: 3/18)
Kur'an Açıklanma Yetkisini Peygambere Veren Bir Kitaptır.
ولَقَدْ مَنَّ الله عَلَى الْمُؤْمِنِينَ إِذْ بَعَثَ فِيهِمْ رَسُولاً مِنْ أَنفُسِهِمْ يَتْلُوا عَلَيْهِمْ آيَاتِهِ وَيُزَكِّيهِمْ وَيُعَلِّمُهُمُ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ وَإِنْ كَانُوا مِنْ قَبْلُ لَفِي ضَلَالٍ مُبِينٍ "Andolsun ki içlerinden, kendilerine Allah'ın ayetlerini okuyan, (kötülüklerden ve inkârdan) kendilerini temizleyen, kendilerine Kitap ve hikmeti öğreten bir Peygamber göndermekle Allah, müminlere büyük bir lütufta bulunmuştur. Halbuki daha önce onlar apaçık bir sapıklık içinde idiler." [Al-i imran, 3/164]
Sayfa 111Kitabı okudu
"Andolsun ki içlerinden, kendilerine Allah'ın ayetlerini okuyan, kendilerini kötülüklerden temizleyen, kendilerine kitap ve hikmeti öğreten bir peygamber göndermekle Allah müminlere büyük bir lütufta bulunmuştur." (Al-i İmrân 3/164)
32 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.