Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
nezaket
"Sohbetleri ne veciz,telaffuzları ne temizdir.Tebessümlerinde ne büyük incelik,el hareketlerinde ne zarif bir sadelik vardır.Bizim gibi yabancıları en çok hayrette bırakan şey,birkaçının birden konuşmayıp konuşanı dinlemeleri,her birinin diğerine karşı hürmet fikrini savunması,konuşmalar arasında edebe ve nezakete aykırı ifadeler bulunmaması ve yaşlılara karşı aşırı bir saygı gösterilmesidir."
Sayfa 101 - NesilKitabı okudu
Stalin, Türkiye ve İran’ı özgürlüğünden yoksun bırakmaya ve onları Sovyet bloğuna katmaya çalışmıştı. Birleşik Devletler’in kararlı davranışı onu engellemeye yardımcı oldu. Bundan dolayı Türkler ve İranlılar müteşekkirdir. Birçok kişi Amerikalılara ve onların ülkesine karşı aşırı bir hayranlık besler. Türkiye ve İran, Amerika’nın dostları haline geldiler. İşte “iktidar üçgeni”nin temelleri burada yatar.
Sayfa 104 - İletişimKitabı okudu
Reklam
Bazı tarih kitapları, Mustafa Kemal Atatürk’ün rakıya aşırı düşkün olduğunu, bu nedenle öldüğünü yazar. Doğru değildir. Atatürk, aşırı dozda Türkiye’den ölmüştür. Türkiye Cumhuriyeti’ne olan ilgisi öyle şiddetli, öyle güçlüydü ki, sonunda kendini yiyip bitirdi.
'Haçlı seferleri dönemi avrupa açısından hem ekonomik hem de kültürel alanlarda tam bir devrim başlatırken, doğuda bu kutsal savaşlar ve karşılığındaki "cihat", uzun yüzyıllar sürecek bir gerilemeye ve aydınlık düşmanlığına yol açar. her taraftan kuşatılan islam alemi kendi kabuğuna çekilir. ürkekleşir, hoş görüsünü yitirir, savunmaya çekilir, kısırlaşır; gezegen çapında evrim sürüp müslümanlar kendilerini bu gelişmenin iyice dışında kalmış hissettikçe de söz konusu tavırlar kökleşir. Bundan böyle ilerleme, "öteki" anlamına gelmektedir. modernizm "öteki" dir. Kendi kültürel ve dinsel kimliğini batı 'nın simgelediği bu modernizmi yadsıyarak ifade etmek zorunlu muydu? Yoksa tam tersine kimliğini kaybetme riskini göze alıp kararlı bir biçimde modernleşme yoluna girmek mi gerekirdi? Ne Iran ne Türkiye ne Arap dünyası bu ikilemi çözmeyi başarabildi; bugün hala cebri batılılaşma evreleriyle, yabancı düşmanlığı rengine de bürünen aşırı gericilik evrelerinin birbirlerini, çoğunlukla da şiddet yüklü birbiçimde izlemelerinin nedeni ise bu çözümsüzlüktür."
* Orhan Pamuk, Fransa'da konuştu.AKP hükümetini yerden yere vurdu" ifade özgürlüğünün önüne perde çektiler,medya kontrol altında, aşırı otoriter bir yönetim iktidarda, dürüst olup bu hükümeti eleştirmemek mümkün değil" dedi. * Bak sen şu PAMUK'a! * Halbuki, aynı Orhan Pamuk kısa süre öncesine kadar, AKP'yi yere göğe sığdıramıyordu, " Türkiye bu iktidarla çok zengin oldu, çok başarılı oldu, demokrasi güç kazandı " diyordu. * Peki neydi? Liboşların son kullanım tarihi dolmuştu, olan buydu...... ............
Sayfa 198Kitabı okudu
Geri195
1.433 öğeden 1.426 ile 1.433 arasındakiler gösteriliyor.