Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Aynur Öztürk

Aynur Öztürk
@aynroztrk
Sağlık Bakanlığı
Yüksek Lisans
Ankara
12 Ekim
34 okur puanı
Şubat 2019 tarihinde katıldı
Sosyal medya, kültür ihraç eden ve kullanıcılarını (kullarını) bir hayat tarzına zorlayan sistematik dönüştürme aracıdır. Sorun şu ki bu zorlamayı insanlar gönüllü olarak yerine getirirler. Çünkü çevrelerindeki herkes bu platforma tatmin olmaktadır. Tatmin olduğu yerde insanın yaptıklarını sorgulaması söz konusu bile değildir.
Reklam
Okuduğun kitabın arasına ayraç koymak, yarına çıkmayı umut etmektir.
Duyduğum acıyla, içimde eski bir yaranın dikişi atıyor.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Bağımsız ve bireysel başarı etiğini vurgulayan bir kültürde yaşamanın dezavantajlarından biri, ideal hedeflerimize ulaşamadığımızda yalnızca kendimizi suçlayabileceğimizi düşünmemizdir.
Bir tek güneş ışığı bile insan ruhunda neler yapabiliyor, hayret!..
Reklam
Çok defa insan sakin, bulutsuz bir yaz gecesi yıldız ışıkları altında, yarın sabah kırların ne kadar güzel görüneceğini, sıcaktan kaçıp ormanların derinliklerine dalmanın ne tatlı olacağını düşünerek uyur ve ertesi gün damda yağmur gürültüleriyle, kasvetli bulutlarla, ıslak ve soğuk bir gün içinde uyanır..
Tarantyev dünyaya kötümser ve küçümser bir gözle bakıyor, çevresindekilere açıkça kin besliyordu. Her şeye ve herkese çatmaya hazırdı; sanki bir felakete uğramış, değeri bilinmemiş, talihine küsmüş güçlü bir kişiymiş gibi.
Bu kitapta önemli olan Oblomov değil, Oblomovluktur.
Zehirli pedagoji, yalnızca -çocukken sürekli cezalandırılma korkusuyla yaşadıkları için- takmak zorunda oldukları maskeye güvenebilen aşırı derecede iyi uyum sağlamış bireyler yetiştirir. "Senin iyiliğin için seni böyle eğitiyorum" cümlesi bu yaklaşımın arkasındaki asıl ilkedir. "Seni döversem ya da sana acı çektirecek ya da seni küçük düşürecek sözler söylersem, bu tamamıyla senin iyiliğin içindir."
Duygular, bir lüks değildir; varoluş mücadelesi sırasında uzatılan karmaşık bir yardım elidir.
Reklam
"Ben, beni, benim" şeklinde zoraki bir yaklaşım, kendimizi sevmekle eşdeğer değildir. Kendimizi sevmek bizi, hayatımızın bir parçası olan dayanıklılık, şefkat ve anlayışa götürür. -SHARON SALZBERG
Herkes yapılması gereken hakkında konuşabiliyor elbette çünkü konuşmak çoğu zaman bedelsizdir.
Suçluluk, insanın önceki aklının yaptığı tercihi, şimdiki aklının insafsızca kınayıp "hata" diye etiketlemesinden ibrettir.
"Ahlakın temelinde merhamet yatar," demişti filozof Arthur Schopenhauer iyi bir gününde. Belki hayatın temeli de buydu.
89 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.