Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
BAKARA SURESİ 219. AYET
Ey Muhammed! Sana şarap ve kumardan soruyorlar. De ki: Bu ikisinde büyük bir günah, bir de insanlar için bazı menfaatler vardır. Fakat günahları, menfaatlerinden daha büyüktür.
Sayfa 35 - Altınpost YayıncılıkKitabı okudu
BAKARA SURESİ 219. AYET
Allah size âyetleri böyle açıklar ki düşünesiniz. (2-Bakara) (2. Cüz-3. Hizb)
Sayfa 33 - Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları Haziran 2015
Reklam
BAKARA SURESİ 219. AYET
Yine sana iyilik yolunda ne harcayacaklarını sorarlar. "İhtiyaç fazlasını" de. (2-Bakara) (2. Cüz-3. Hizb)
Sayfa 33 - Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları Haziran 2015
İkinci çinko, yine olmadı...Tekrar deneyiniz
Bu ayet(Bakara 219) iner inmez, Muhammed tarafından Ömer'e okunuyor. Fakat Ömer, bunu yeterli bulmuyor ve tekrar içki yasağı i le ilgili az önceki duasını tekrarlıyor. Zaman içinde bu kez de Nisa Suresi'nin 43'üncü ayeti iniyor. Bu ayette kısaca, "Ey iman edenler!Siz sarhoş iken, ne söylediğinizi bilinceye kadar; cünüp iken de, yolculuk halinde olmanız müstesna boy abdesti alıncaya kadar namaza yaklaşmayın..." içeriği işlenmektedir. Böylece, bu ayette de içkiyle ilgili kesin bir yasak görülmemektedir.
Sayfa 61
Bakara Suresi, 2/219. Ayet
219 -- Sana, şarap ve kumardan sorarlar. De ki: Her ikisinde de büyük bir günah ve insanlar için bir takım zahirî faydalar vardır. Ancak her ikisinin de günahı faydasından daha büyüktür. Yine sana iyilikte ne harcayacaklarını sorarlar. «İhtiyaç fazlasını» söyle. Böylece Allah size âyetleri açıklar, umulur ki düşünüp anlarsınız. Bakara Suresi 219. Ayet Açıklaması Şarap haramdır. Şarabın haram olması onun hiçbir faydasının olmamasını gerektirmez. Zararı faydasından çok olduğu için haram kılınmıştır. Kumarda da kazanan taraf için zahirî bir fayda görülür, ama kaybeden taraf için büyük bir zarar vardır. Onun için kumar oynamak haram kılınmıştır.
Sayfa 33 - Kral Fahd Kur'an-ı Kerim Baskı Kurumun'da Hac ve Evkaf Bakanlığı Denetiminde Basılmıştır Suudi Arabistan Krallığı Medine-i Münevvere 1407 - 1987 Hazırlayanlar Dr. Ali Özek Başkanlığında Hayrettin Karaman Ali Turgut Mustafa ÇağırıKitabı okuyacak
İçki,kumar ve fal okları ile geleceğe dair bilgi edinme İslam öncesi arablarda pek yaygın adetlerdendi.İçki ve kumar yüzünden çıkan kavgalar,öldürme olayları ise,günlük hadiselerdendi.Henüz hiç bir yasaklayıcı hüküm gelmemiş olduğu için bazı müslümanlar içki içmekteydi.Ancak İslam izzeti ile içkinin sebep olduğu rezaleti bağdaştıramayanlar da eksik değildi.Bazı müminler bu konuda ilahi bir açıklama gelmesini beklemekteydi.Hz.Ömer bunların önde gelenlerindendi. Bakara suresi 219.ayet Sana içki ve kumardan soruyorlar. De ki: "Her ikisinde de büyük bir günah (haram)*ve insanlar için birtakım çıkarlar vardır. Her ikisinin (de) günahı çıkarından daha büyüktür." Sana neyi infak edeceklerini soruyorlar. De ki: "Vazgeçilebileni."* Allah düşünesiniz diye ayetleri size işte böyle açıklıyor.
Sayfa 113
Reklam
Allah'ın mahlûkatı üzerinde kullarının imanlarını ve ibadetlerini arttıracak her konuda tefekkür etmeleri kalbin ibadetidir .kalp ile yapılan ibadetler azalarla yapılacak olan amellere ihlası öğretmektedir .Rabbimiz; emretmiş olduğu fiiller, yasaklamış olduğu günahlar, yaratmış olduğu sistem üzerinde mü'minleri "Allah sizin için ayetlerini işte böyle Açıklıyor ki düşünesiniz" ( Bakara Suresi, 219). Ayet-i kerimesi ile tefekküre davet etmiştir.
BAKARA SURESİ 219. AYET
“De ki, onlarda hem büyük günah hem insanlar için faydalar vardır. Günahları ise faydalarından daha büyüktür.”
Sayfa 70 - hayykitapKitabı okudu
Bakara Suresi
Bakara suresi 219. ayet: ..... Sana neyi infak edeceklerini soruyorlar. De ki: "Vazgeçilebileni."* * Ayette infaka konu olan el-'afv kelimesi sahibinin affedilmesine vesile olacak, uğruna vazgeçebileceği değerdeki şeylerdir. "Affetmek" kelimesi alacaklı olduğu herhangi bir konu hakkından feragat etmek anlamına geldiği için buradaki amaç, insanın infak edeceği şeylerin aslında en zor zamanda vazgeçebileceği nitelikte olduğunu göstermektedir. Bu kelime rahat zamanda vazgeçebilecek şeyden ziyade en sıkıntılı zamanda vazgeçebilecek miktardır. Bu kelimeyi "ihtiyaç fazlası" şeklinde yorumlamak asıl amacı ortaya koymamaktadır. Bu konuda Bakara 2:177, 275, Âl-i İmrân 3:92 ve İnsan 76:8 ayetlerde de benzer mesajlar yer almaktadır.
Sayfa 33 - Haliç Üniversitesi Yayınları
20 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.