Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Beyza t.

Beyza t.
@beyza17nur
Hayat ne garip halmiş! Birkaç gün önce yanımda biri ağlasa gözünün yaşı sevincinden dökülüyor sanırdım. Bugünse kahkahalar kulağıma matem sedası gibi geliyor. Birkaç gün önce gamlı gamlı bulutlarda şimşek çaktıkça biri gülüyor gibi görünüyordu. Bugün yeni açmış güllerde çiy görsem birinin gözyaşı dökülmüş sanıyorum. Birkaç gün önce yüzüm gülüyordu. Sanki her şey de benimle beraber gülüyordu. Bugün gönlüm ağlıyor. Sanki her şey de gönlümle beraber ağlıyor.
Sayfa 7
Reklam
Sohbet gönlün dile gelmesidir. Sohbet kalbin içindekinin bütün yalınlığıyla dışa vurmasıdır. Sohbet ile söz adeta can bulur, can olur, can verir.
Sayfa 11
Bir uçuruma uzatılmış bir kalas üzerinde yürür gibi sade tehlike ve muvazeneden ibaret bir hayat yaşıyordum.
Sayfa 80

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Hayat denen bir şey vardı. Paralı parasız insanlar yaşıyorlardı. Kızıyorlar, gülüyorlar, ağlıyorlar, alakadar oluyorlar, seviyorlar, ıstırap çekiyorlar, fakat yaşıyorlardı.
Sayfa 70
Hadiseler kendiliğinden unutulmaz. Onları unutturan, tesirlerini hafifleten, varsa kabahatlilerini affettiren daima öbür hadiselerdir.
Sayfa 61
Reklam
Maden, kendiliğinden ayar kabul etmez. İnsan da böyledir. Salâh, iyilik, Hakk'ın bize lutufla bakışı sayesinde olur. Saat de böyledir.
Sayfa 32
Saatin kendisi mekan, yürüyüşü zaman, ayarı insandır...Bu da gösterir ki, zaman ve mekan, insanla mevcuttur!
Sayfa 32
96 syf.
·
Puan vermedi
İnsan Neyle Yaşar?
İnsan Neyle Yaşar?Lev Tolstoy
8.3/10 · 191,5bin okunma
Bazen düşünürüm, ne kadar garip mahluklarız? Hepimiz ömrümüzün kısalığından şikayet ederiz; fakat gün denen şeyi bir an evvel ve farkına varmadan harcamak için neler yapmayız?
Sayfa 29
Saat Allah'ı bulmanın en sağlam çaresi idi ve bu sıfatla eskilerin hayatını idare ederdi.
Sayfa 24
Reklam
Beyza t.
@beyza17nur·Bir kitabı okumaya başladı
Bu Ülke
Bu ÜlkeCemil Meriç
8.6/10 · 21,1bin okunma
Anladım ki aklına geleni yazmak yazı yazmak değildir.
Bir adamı tanımak için, düşüncelerini, acılarını, heyecanlarını bilmemiz lazım hiç değilse. Hayatın maddi olaylarıyla ancak kronoloji yapılabilir. Kronoloji aptalların tarihi.
Neleri hatırlıyoruz, niçin hatırlıyoruz? İntibalarımızın kaçta kaçı şuura intikal ediiyor? Hatırlayıp hatırlamamakta hür müyüz?
Kendimizi tanımak irfanın varabileceği en yüksek merhale
149 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.