dedi: yere ve göklere sığmazsın ama benim kalbimdesin, bildim. bildim, ben sana ta o zamandan evet evet evet dedim. “güldüren de ağlatan da O” olan Rabbim “dirilten de öldüren de” O sensin, bildim. sensin “güneş ve ay’ın hareketlerini bir hesaba göre” düzenleyen, “ay için de sonunda kuru bir hurma dalına döneceği konaklar tayin” eden. sensin “yakın göğü kandillerle donatan”, sensin “geceyi gündüze gündüze geceye katan”. “iki doğunun da Rabbi, iki batının da Rabbi” sen, sensin “güneş ve ay’ı bir araya getiren”. “suyu taşıran”, “yedi göğü ve yerden de bir o kadarını yaratan”, sensin “durur gibi göründüğü halde dağları yürütüp duran,” Rabbim bildim sensin.
Sayfa 212·Kitabı okudu
Rabbim, Rabbim, bu işin, bildim neymiş Türkçesi; Senin aşkın ateştir, ateşin gül bahçesi...
Sayfa 51
Şiir
Reklam
Bilmeden bildim deme. Doğruyu söyle . Yalanla doğru olmaz. Hayat yolunda saflığa varılmaz.
Sayfa 29·Kitabı okuyor
Alıntı
Bu ağacın arkasında
Şimdi bu ağacın arkasında sen mi varsın? Senin orada olmanı bildim. Sarmaşıklardan, göçlerden,tuzaklardan geldim: Seni orada gördüm.
1000Kitap
Bu tür şeylerin ahlakdışı olduğu öylesine derinlerime işlenmiş olmalı ki kendimi bildim bileli bir kadınla ilişkiye girmek gitti bana büyük bir dehşet vermiştir. Beden zevkini; kadın tenini, benimle misyonumun önüne çıkan acımasız engeller olarak düşündüm.
Sayfa 402·Kitabı okudu
geç oldu ama bunu da bildim: yarıldı aklımın serinligi herkes bir nehrin dalgınlığıyla baktı bana ben ey paslı sözlerin sahibi onca zaman sonra herkesin yalanını okşadığı yere geldim
Sayfa 69
Reklam
Reklam