Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Kontenjanlar açıklandı , benim branşım 174 alım yapacakmış🤭...Sınıf arkadaşlarım hep çok acele ettiğimi çalışmayı çok abarttığımı söylemişti lisans boyunca ki dalga geçenler bile olmuştu... Bugün keşke biz de öyle yapsaydık dediler.. Yaz okulu yapıp üstten ders alarak kısa sürede bitirip 2023 atamasına yetişmem boşa değilmiş...Herkesin dilinde 2023🤭*(Çok iyi bir alım yine değildi ama branş dağılımı idare ederdi ))))Her bölümden mezun sayısı o kadar fazla ve alımlar o kadar az ve değişken ki ....Herkesten çok daha fazlasını yapmam gerektiğinin farkındaydım hep...Pandemide online eğitim süreci kpss çalışmam için güzel bir fırsat olmuştu.. Üniversitenin ilk yılı dahil olmak üzere kpss'ye sistemli hazırlanmak çok şey katıyor arkadaşlar.👌 Moral bozup bu yıl ki kpss'yi de bırakmayın sakın. Emek veren herkesin bir an önce mesleğine kavuşmasını dilerim. 🪻
Hiçbir zaman bitmeyecek tek öğretmenlik sınıf öğretmenliği
20 bin öğretmen alımında en çok atama yapılacak 5 branş: 1. Sınıf öğretmeni: 3.263 2. Özel eğitim: 2.499 3. Rehberlik: 1.597 4. Din kültürü: 1.594 5. İngilizce: 968
Reklam
Atama sayısına bak ! Branş dağılımına bak yaa. Nasıl aklını kaçırmaz insan . Deli olcam yaaa
“…Felsefe ise Roma dininin bir kolundan ibaret olmuştur ve orada da sadece Aristoteles’in otoritesi geçerli olduğundan bu branş tam olarak felsefe değildir, (Çünkü felsefenin doğası yazarlara bağlı değildir.) Aristotelite’dir.”
"Eskiden öğretmenim benim yazdıklarımı kabul etmezdi" dedi.Öğretmenini tanıyordum, sordum, "Beş yıl uğraştım, adam edemedim," dedi, "çok inatçı,ben de vazgeçtim." Ben vazgeçmedim.Bir yolunu bulup onu da etkinliklere kattım. Tabii diğer branş öğretmeni arkadaşlar da fark ettiler bu cevheri.
141 syf.
8/10 puan verdi
Okulsuz Toplum adlı kitapta, başlıktan da anlaşılacağı üzere okul kurumunun olmadığı bir sistem anlatılmaktadır. Fakat bu anlatım yapılırken okul kurumunun toplum üzerindeki etkileri de eleştirel bir dille okuyucuya aktarılmıştır. Bahsi geçen kurumlar, insanlar üzerinde sosyal tabakalaşma yaratmış mıdır? Eğitim anlayışı modern olarak toplumları
Okulsuz Toplum
Okulsuz ToplumIvan Illich · Şule Yayınları · 20183,937 okunma
Reklam
176 syf.
8/10 puan verdi
·
7 günde okudu
Bir doktora tezinin kitaplaştırılmış hali olan Dilin Belirsizliği, daha çok meraklısına hitap edecek bir eser… Alanı dil ya da dille ilgili bir branş olan kişiler, dil üzerine akademik çalışma yapanlar, dillere ve dil kavramına özel ilgisi olanlar için oldukça faydalı olabilecek bir eser olduğunu söyleyebilirim. Üç ana bölümden oluşan eserde dilin belirsizliği, dilin iletişimdeki yeri ve önemi, dilde metafor gibi kavramlar çeşitli kaynaklardan da faydalanılarak ele alınıyor. Ayrıca özünde akademik amaçlı bir çalışma olduğu için eserde sürekli yeni kaynaklardan ve kitaplardan bahsediliyor ve bu kaynaklar her sayfada -gerekirse detaylı bir şekilde- dipnotlar halinde veriliyor. Bu dipnotlar sayesinde, yan okuma yapılabilecek birçok eserden de haberdar olma fırsatı bulunmuş oluyor. Şahsen ben bu kaynaklardan hem genel okuma yapmak hem de akademik çalışmalarımda da faydalanmak üzere çok sayıda eser adını not ettim. Siz de dile ve dil ile ilgili konulara ilgi duyuyorsanız, okuma listenize ekleyebileceğiniz bir eser Dilin Belirsizliği… Herkese bol kitaplı günler dilerim!
Dilin Belirsizliği
Dilin Belirsizliği
Gökhan Yavuz Demir
Gökhan Yavuz Demir
Dilin Belirsizliği
Dilin BelirsizliğiGökhan Yavuz Demir · Pinhan Yayıncılık · 201850 okunma
"Branş dersleri veren öğretmenlere, öğrencilere sunacakları hizmeti yerine getirmek için teşvikler sunulması gerekmektedir. Sertifika sahibi olmayan öğretmenlere kamu sermayesini açmanın en azından iki basit yolu vardır.Birincisi,kamu için ücretsiz yetenek merkezleri açmak suretiyle yetenek değişimlerini kurumsallaştırmaktır.Bu tip merkezler endüstrileşmiş bölgelerde açılabilir ve açılmalıdır da.Belli başlı çıraklıklara başlayabilmek için ön koşulları içeren okuma,daktilo yazma,muhasebe,yabancı dil, bilgisayar programcılığı ve elektrik saatlerini okuma gibi belirli diller ,bazı makineleri kullanabilmeye yönelik yetenek merkezleri oluşturabilir.Bir diğer yaklaşım ise diğer müşterilerin ücret ödemek zorunda kalacağı yetenek merkezlerine ,toplum içerisindeki belirli grupların eğitim devamlılığını sağlamaktır.
Sayfa 105Kitabı okudu
TÜRKÇEDE "dal" kelimesi "ağacın gövdesinden ayrılan kollardan her biri, branş, arka, sırt, kol ve "çıplak, yalın" anlamlarına gelmektedir. Bizi şu anda ilgilendiren manası da "çıplak, yalın" manasıdır. Bu kelimenin bir başka kelimeyle birleşip oluşturduğu birçok sözcük vardır. Mesela "dalfes, dalfidan, dalgündüz, dalöğle, dalkılıç, daltaban, daluyku" kelimeleri bu duruma güzel örneklerdendir. Bir de günümüzde "budalalığı yüzünden her zaman densizlik, küstahlık eden kimse" manasında kullanılıp aslında küfür sayılan bir söz daha var. Buraya yazmayayım, muhakkak aklınıza gelmiştir. İşte o söz, ne yazık ki anlam kötüleşmesine uğrayan bir diğer örnektir. Yoksa esasında "dalkılıç"la aynı anlamdaydı.
Sayfa 116Kitabı okudu
Nikolai bursts out laughing, maniacally, not even attempting to protect himself. I catch a glimpse of Bran lifting his hand to his nape and tugging at the short hairs so violently, I wince. The harder Nikolai laughs, the more savage Bran’s hair pulling turns.
Sayfa 144Kitabı okudu
309 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.