Gencecik ölüp gitmek bir şey değil Şu kahrolası merak olmasa..
Sanayi için gerekli sermayenin elde edilmesi imkânsızdı. Bunun yanı sıra, ataları çelik fabrikalarına ya da kimyasal fabrikalara hiç yatırım yapmamışlardı ve baba için iyi olmayan, oğul için de kötüydü. Öyleyse, Türklerin Baba’sı makineleri çalıştıracak parayı nereden bulacaktı?
Reklam
GÜLENDAM
Bosna Savaşı'nda 14 yaşında katledilen Gülendam adlı kız çocuğu için yazılan şarkıymış "Gülendam". Gençlik yıllarımda çok dinlemiştim. Hikâyesini dün öğrendim. Şarkının söz ve bestecisi Ümit Sayın bir açıklamasında "1993’te Bosna Hersek’te yaşanan olaylar üzerine yazdığım bir şarkıydı. Sanki oradaydım ve o insanların acısını içimde yaşıyordum." cümlelerini kurmuş. Şarkıyı Erdal Çelik sesinden dinlemiştik. Sözlerini hatırlayalım. "Uçtu kuş, gün kafesinden Kesti nefesi ciğerinden Düğümlenip gülendam Asıldı aşkı ateşinden Sel aldı gözünü gülendam Bir kurşunluk canı masum Yükü vuruldu gülendam Canı uzanmış yanında Hiç sende insaf yok mu can alır ellerin Hiç sende vicdan yok mu sızlamaz yüreğin Hiç sende insaf yok mu can alır ellerin Hiç sende vicdan yok mu sızlamaz yüreğin Ne zaman süzülür hüzün başından Ne zaman diner bu gözyaşım Ne zaman silinir bela yazımdan Ne zaman rahatlar şu gönlüm"
~~~ Bir kez daha zulmün çelik ağı, kırılmalı merhamet ebabillerinin gagalarıyla. Eziş fili, terör sırtlanı duraksamalı merhamet Kâbesinin önünde. ~~~
... ama yine de okumak, okumak, daha çok okumak… yine okumak gerekir…”
Ben burada, gecenin bu saatinde, lambanın ışığında, uzak bu taşra kentinde, bilginin ne anlama geldiğini anlamıştım.
Reklam
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.