Düşmanın attığı taş değilde dostun attığı gül yaralar....
Sayfa 108 - kırmızıkedi·Kitabı okuyor
Doğal Afetler
..şiddetli yağmur... kasırga...sel...depremler... bunlara doğal afetler deniyor. Sanki doğa bunların kurbanı değilde sorumlusuymuş gibi. ...yoksulları öldüren afetler.
Ne Kadar Kitap Kurdusun?
0-30p: Kontrollü okuyucu 📖 40-70p: Hafif bağımlı 👀 80p+: Geçmiş olsun, kitaplar seni ele geçirmiş 😅
Ölüm bazen acıların dinip, iyi anıların başlamasıdır. Yaşamın sonu değilde acıların sonu...
İnsanlar arasında karşılıklı sevgi hayatın temel yasasıdır.
İnsanlara karşı sevgi duymuyorsan, otur oturduğun yerde. Kendinle, eşyanla, insandan başka neyle istersen uğraş. Zararı dokunmaması, yararlı olması için yemeğin acıkınca yenilmesi gerektiği gibi, insanlara da zararın değilde yararın dokunması için, onlarla içinde sevgi duyduğun zaman ilgilenmelisin. 
XXII
Nesnelere asıl rengini veren şeyin emdikleri değilde reddederek yansıttıkları ışınlar olduğunu öğrendik; benzer şekilde insanlar da sevmedikleri ve karşı oldukları şeylere göre değerlendirilir, iyi halleri bir özellik olarak görülmez bile.
Sayfa 189 - Can klasik·Kitabı okudu
Yaşamak belkide aramak demekti. Bulmak için değilde aramak için aramak.
Alıntı