Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
392 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
68 günde okudu
Benim de bir tanıdığım End. Meslekten mezun. Aynı sizin gibi :)
"TecrübEM" kitabı, ODTÜ mezunu endüstri mühendislerinin kendi deneyimlerini ve öğrenimlerini paylaştığı ilginç bir eser. Kitap, endüstri mühendisliği alanında yeni mezunlara ve kariyerlerini geliştirmek isteyenlere rehberlik etmeyi amaçlıyor. Kitap, sektördeki güncel eğilimler ve pratik ipuçları hakkında değerli bilgiler sunuyor. Yazarlar, kendi deneyimlerini anlatarak okuyuculara gerçek dünya uygulamalarını anlama fırsatı sunuyorlar. Ayrıca, endüstri mühendislerinin kariyerlerini nasıl yönlendirebilecekleri konusunda önerilerde bulunuyorlar. Kitabın olumlu yanları arasında, yazarların samimi anlatımı ve tecrübeleri paylaşma isteği yer alıyor. Ayrıca, endüstri mühendisliği öğrencileri ve genç profesyoneller için değerli kaynaklar ve öneriler sunuyor. Ancak, kitabın bazı bölümlerinde yazarlar çok fazla teknik ayrıntıya girmiş. Belki bazı okuyanların hoşuna gidebilir ama bana fazlaca gereksiz geldi açıkçası. Nihayetinde yazarlarımız profesyonel yazar değiller. Mazur görülebilir. Sonuç olarak, "TecrübEM" kitabı, endüstri mühendisi adayları için “yahu bu endüstri mühendisi ne yapar yeğenim?, benim de kayınımın oğlu endüstri meslek mezunu aynı senin gibi” konuşmaların muhataplarına yol gösteren faydalı bir kaynak olabilir. Sonucun da sonucu bu tarz kitapların(otobiyografik-biyografik) meslek kitaplarının daha çok yayınlanması gerektiği düşüncesindeyim. O yüzden teşvik niyetine benim için 7/10 olsa da 9/10 puan veriyorum.
Tecrübem
TecrübemKolektif · Odtü Yayıncılık · 20176 okunma
Arkadaşlar aramızda Endüstri Mühendisliği okuyan var mı?
Reklam
\> ABD ve toplum mühendisliği
●>18.y.y Modernizm sürecine dahil olan ABD bu süreci hızlandırmiştir. >1940-1950 ikinci endüstri devriminin gerçekleşmesi, akil merkezli seküler zihniyet bu dönemlere , ulusçuluk, milletyetçilik, ateizim, deis, kolonyalizm Kapitalizm vb. Rantiyerlerin çok uluslu Şirketlerin ikinci dünya olarak tanımladıği ülkelere onlara pazar olmalarının Zeminini hazırladılar. Hem kapitalizmi Çok masum ifade " tüketim çılgınlığı Tüketen insan haline, devamlı yeniyi isteyen bir insan".Ulusçuluğu ve milletyetçiliği bireyleri toplumları bölmek adina empoze ettiler. Ateist, deist seküler bireylerden oluşan bir toplum haline dönüştürdüler.. En önemlisi ümmeti parçaladilar. Tabiki suçlu yanlızca batı değil, Müslümanlarin düşmüş olduğu Kur'an ı ve hayatı doğru okuyamamak gerçeği bu duruma düşürdü.
Endüstri mühendisliği
Endüstri mühendisliği çalışmaları ve yöntemleri iyileştirmeye yönelik sistem ve tekniklerin kullanımıdır. İşin basitleştirilmesinden daha geniş bir yelpazede daha büyük yatırım planlarına kadar çeşitli alanlarda karşımıza çıkar.
Sayfa 124
Endüstri mühendisliği okuyan varmı? Yardım lazım
2 Mayıs 2023
Bugün ders çalışırken karşıma 2 genç erkek geldi ve sınava gireceklerini fazladan kalem rica ettiler. Ben de verdim, benim bölümümü sordular dedim mimari öğrenciyim ya siz, ismi Ali olan çocuk ben uluslararası ticaret okuyorum diğeri Hüseyinmiş ben de endüstri mühendisliği okuyorum. Sonra ardına kime oy vereceksin dedi dedim tayyibe oy vermek istemiyorum, çocuk bana saatlerce tayyibe oy ver 5 yıl sonra olmayacak ve 5 yıl sonra kılıçdaroğlu da olmayacak dedi. Çok enteresan bir bakış açısı hoşuma gitti pür dikkat dinledim. 5 yıl sonra aynı ideoloji ile buluşacağız senle dedi ve arkadaşı ile gitti. Ayrıca sandıklılı çıktılar. Ahah umarım bir daha karşılaşırız ya:)
Reklam
216 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Dokunma Kanarım
Gizem emeklerinin karşılığını alarak İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'ni kazanmıştı. Okul hayatı onun en güzel yılları olması gerekirken aşık oldu ve sevdiği adam onun kâbusu oldu. Bu kitap gerçek bir hayat hikayesinden alınarak yazılmış. Kitabı bitirdikten sonra keşke okuduklarım kurgu olsaydı dedim. Gerçek olması içimi daha çok acıttı. Ne umutlarla okumaya giden bir genç kız yanlış kişiye aşık olarak, yaşayabileceği en acı olayları yaşadı. Sevdiği adam tarafından dayak yedi ve başka erkeklere satıldı. Kitabın kapağını kapattığımda kendimi ağlarken buldum. Okuduklarım beni çok etkiledi.
Dokunma Kanarım
Dokunma KanarımSaadet Başaranoğlu · Minel Yayınları · 201941 okunma
Modern imalat büyük ölçüde ilk kez "bilimsel yönetimin babası" Frederick Taylor'un ileri sürdüğü endüstri mühendisliği ilkelerine dayanır.
Sayfa 153 - Modern imalatKitabı okudu
382 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
193 günde okudu
Kitap incelemesine neden bu kitabı okuma gereksinimi duyduğumla başlamak istiyorum. Bir endüstri mühendisliği öğrencisi olarak uzun zaman önce kendime alanımla alakalı okumam gereken kitapların listesini çıkarmıştım, bu kitap da aralarından belki de en önemlisiydi diyebilirim. Toyota imalat konusunda bütün sınırları çizen, yenilikleri getiren ve kullandığı metotlarla diğer şirketlere örnek olmuş bir kuruluştur. Bu kitap da Toyota'nın 14 yalın yönetim ilkesini detaylarıyla anlatmış ve TÜS'e (Toyota Üretim Sistemi) ışık tutmuştur. Kitap bir çırpıda bitirilebilecek akıcılığa sahip dersem yalan söylemiş olurum. Kitabı bitirmem aylarımı aldı fakat eğer üretim alanında çalışmak isteyen bir mühendisseniz mutlaka başucunuzda bu kitabı bulundurmalısınız.
Toyota Tarzı
Toyota TarzıJeffrey K. Liker · Optimist Yayınevi · 200419 okunma
"Watson ve Crick'in yaptığı çalışmayı temel alan araştırmacılar genlerin yönlendirilmesine ve aktarılmasına imkân veren tekniği geliştirdiler. Rekombinant DNA teknolojisi hem yeni bir endüstri, hem de tıpta yeni bir alan haline geldi. Tıpta kullanılan proteinler, örneğin insülin ve insan büyüme hormonu genetik mühendisliğiyle üretiliyor. Genetik mühendisliği uygun genleri karşılık gelen bakterilerin içine yerleştirme işlemidir; daha sonra bu bakteriler o tıbbi proteinden bol miktarda üretir. Aynı genetik teknolojisi tarımda böceklerin ve diğer avcıların saldırılarına dirençli bitki türleri geliştirmek, süt üretimini ve tarım mahsullerinin üretimini artırmak ve yeni renk ve desenlerde çiçekler elde etmek için kullanılıyor. Şimdiyse memelileri ve diğer hayvanları klonlamak, yani bir hücreden diğerine DNA aktararak hayvanların tam genetik kopyalarını oluşturmak bile mümkün. Genetik teknoloji ayrıca tıpta da hastalara, ciddi sorunlara sebep olan hatalı genlerin yerine geçecek normal genler verilerek genetik hastalıkların tedavisinde kullanılıyor."
Tübitak Yayınları - I. Bölüm - İki Adamın ve Yeni Bir Bilim Dalının Hikâyesi
Reklam
284 syf.
·
Puan vermedi
·
1 saatte okudu
Javier Marias'ın Karasevdalılar Romanı Üzerine...
Kitabın başkarakteri Maria Dolz'un rutin haline gelmiş olan eyleminin, her sabah kahvaltı ettiği kafede 'Mutluluk' timsali evli bir çifti gözlemlemeyi, bir gün yazarın nedenini bilmediği bir şekilde aksamasıyla kitap olay örgüsüne girmeye başlar. O evli çiftin adamı endüstri mühendisliği fakültesinin sakin park yerinde meczup bir
Karasevdalılar
KarasevdalılarJavier Marias · Yapı Kredi Yayınları · 2022741 okunma
Her ne eğitimi alırsa alsın, yurdum insanı her zaman için teorisyendir. Pratiğe kolay kolay yanaşmaz. Endüstri meslek lisesinin elektrik bölümü mezunlarının kaçı sigorta bağlamayı bilir? Allah'tan bağlamalı sigorta devri kapandı, şalter devri başladı da kurtuldular. Staj imkânı da olsa tekstil fabrikası görmeden hatta önünden bile geçmeden tekstil mühendisliği bitirenlerin sayısı, tam tersini yapanlara oranla kat be kat fazladır. Kadavra kesmeden cerrah olanların da... Eğitimin gördüğü alanın pratiğini yapabilen kaç kişi görmüşsünüzdür?
Sayfa 13 - Neden KitapKitabı okudu
72 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.